Honung

Enligt min kära husveterinär så är honung toppen för mugg och rasp. Så idag tog jag ner burken till stallet och ska testa.
Har ju lyckats få bort raspen från Qs skenben, men hon har lite skorpor högt upp som jag ska ta mig an nu.
Två ggr per dag ska man smörja in och vips är de borta (är det ngn annan som testat denna huskur?).
 
Denna häst har lindats till förban..else och har fullt av fula vita döda hår på alla sina ben = blä!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Mitt tips är att åka till veterinären och be dem ta ett prov på muggen och se vad det är som orsakat den och få medecin mot det Din häst har=bli av med den en gång för alla. Mugg kan orsakas av flera olika saker. Ibland är det en bakterier, stafylokocker, parasiter och ibland någon typ av svamp, så huskurer är i princip värdelösa om du inte vet vad det är du behandlar hästen mot!

Svar: Låter vettigt om man kämpar o kämpar. Men jag körde faktiskt animalintex några dgr o vips var allt borta, men e osäker på om det har ngn karens.
ridochres.blogg.se

2012-08-11 @ 12:45:04
Postat av: En bland andra

Har inte testat men kan tänka mig att det funkar bra! Honung är ju toppen med sin bakteriedödande och uppmjukande verkan! Berätta gärna om det funkar! Aloe Vera är ju också bra men 96 timmars karens. Kan väl inte vara karens på honung?

Svar: Nej det kan det väl verkligen inte vara, men med tanke på att en del karenstider är lite underligga så kan man aldrig veta. Men jag chansar på 0 timmar.
ridochres.blogg.se

2012-08-11 @ 14:17:02
URL: http://enblandandra.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0