Lyckofällan?!

Lyckofällan, när du tror att normaltillståndet är att du ska var superglad och nöjd, och blir sur o missnöjd då allt inte alls känns toppen.
Det speciella är att vi har full förståelse för hur hästars hjärnor fungerar, dvs att de är flyktdjur och reagerar instinktivt med flykt.
Men att även våra hjärnor är programmerade att ta fasta på det som är fel och farligt i tillvaron, för att undvika faror och överleva, det glömmer man lätt.
Så att man fokuserar på allt som gick dåligt på dressyrprogrammet eller på hoppbanan, det är alltså helt ok. Så undrar om det inte är bra att man vet att detta är en instinkt och att det inte gör ngt utan e helt naturligt.
Tror att det kan göra en nöjdare faktiskt. Jag har inte tänkt i dessa banor tidigare.
Ska försöka göra det så kanske ridningen känns roligare....

Den perfekta hästen

Min drömhäst:
* Går stadigt på tygeln
* Hoppar snällt allt i hans väg
* Är inte rädd för nå´nting
* Är lugn o lagom pigg
* Älskar att åka transport
* Är alltid friskAtt jämföras med min sötnos som

* Laddar för galopp så fort jag tar tygeln
* Hoppar ja, men gärna väldigt fort
* Nya vedtravar i skogen är väldigt läskiga
* Mycket känslig o reaktionssnabb
* Försöker gräva sig ur transporten
* Frisk, peppar peppar


Runsten

Hemma från Rom, aj vad ont det gör i vaderna av allt gående på kullerstensgator... = värre än att rida.
Så nu laddar vi om till Runsten Equestrian games med massor av prispengar:)
Vi satsar dock mest på bra rundor i och vill bl a kvala upp vissa hästar till större utmáningar, så vi får nog vänta med de stora vinstpengarna...


Qubbe ska va´me och Nemo och kanske Cillen och Lito.

Pussmun

Lycka är en puss av en stor, stark och macho kille:)


Och luktar gott gör han oxå:)

Dressyrresa

Vore spännande att höra vilket land du helst skulle åka till o träna dressyr?

Kanske italien?el portugal?el Spanien?el finns det ngt annat land som du är sugen på att åka till, vore jätteintressant att få veta, pls:)

Secondhand

Imorgon susar jag iväg till Rom (tyvärr inte på ridresa, haha). Annars har vi ju ett läckert ställe endast 40 minuter utanför Rom (men jag får inte åka dit, fast jag försökte med en lite stilla undran).


Här var vi på Draghunt, oh så kul:)


Nej det ska vara kultur för hela (el halva) slanten. Läste dock att det finns massor av second handbutiker i Rom. Det är jag nyfiken på. Skulle vilja ha häftiga designerkläder till ett bra pris...
Apropå second hand så köpte jag o Mickis en del begagnade bett på Norrköping Horse Show = perfekt sätt att för en billig penning kunna prova olika bett.


Tjejer kan

I morse ( eller snarare i förmiddags) väcktes jag av ett sms "skulle vi inte fixa sommarhagarna idag!?. Shit, det hade jag glömt. Snabbt i jeansen o en vakna upp kopp kaffe:)
Fram med fyrhjulingen o sågar, häcksax, stängselklubbor etc. Sen jobbade vi stenhårt i några timmar och snacka om starka tjejer. Musklerna vibrerade under kraftfulla slag, här behövdes inga killar för att få ner stängselstolparna:)


Yes:)

Jag tycker det är häftigt med starka och muskulösa tjejer!

Svullet ben:(

Det finns ett ordspråk som säger att man inte ska förakta små sår och fattiga vänner. Det har vi nu lyckats göra... Cillen hade ett litet rivsår på yttersidan av höger bak i lördags. Såg mkt ytligt ut. Men sen har benet svullnat mer o mer, hjälp.
Så nu ska vi lägga på ett omslag med Animalintex (=superbra mot mugg) som ska dra ut ev. inflammtioner.
Fungerar inte detta så tar jag med honom till vetrinären imorgon bitti. Usch vad man blir orolig direkt då ngn häst e skadad. Sååå jobbigt när de inte kan berätta hur de mår (precis som med små barn).


Han haltar inte, men man e ju rädd att han ska få lymfangit.


Vilka sötisar

De här träffade vi i Frankrike. Minponnysarna gick ihop med en Rottweiler som var lika stor som de själva:)


Det här lilla fölet var max 50 cm i mankhöjd, som ett levande gossedjur.


Snacka om manrufs:)

Fantastiskt söta!

 


Hästrusk

Oj, jag menar höstrusk... Men man har ju varken lust att rida el ut o jogga. Sitter just nu med joggingbyxorna på och det ösregnar ute. Min plan var att först springa 6 km, sen rida Lito o därefter åka med Rosanna på träning hos Ann....
Funderar på att skjuta på ridturen till efter middagen, men springa måste jag annars blir det inte av. Kan tusentals människor springa maraton i rusket idag så ska jag väl kunna pallra mig runt 6 km. Kanske skönt att bli duschad samtidigt....


Svårt att föreställa sig att jag satt ute i linne bara för 2 dgr sen....


Vilken supergossig häst:)


Önskar att jag var här istället på väg till ytterligare en bra hopplektion....


Äälskar att hoppa:)

Nu vet jag verkligen att jag ska satsa på att få tillbaka min känsla för hoppning. Det är sååå roligt:) (el kan vara det om man har rätt häst...).
Fick rida en riktig läromästare i Frankrike och han var perfekt. Lagom pigg och sög mot hindren, men det gick att göra en halvhalt före. Drog lite efter hindren , men det berodde säkert på att jag var sen att räta upp mig.
Johnni var supernogrann med all ridning mellan hindren.
Sa att det var grunden till allt. Var på mig som värsta dressyrtränare, med sittben, vikt, vägar etc. Lärde mig jättemkt på bara ett par dgr. Hade verkligen velat stanna en hel vecka....(=nästa gång).


På Juri fick jag verkligen tillbaka mitt självförtroende.


Lättriden och trevliga gångarter = en KWPN efter Concorde:)


Mkt låga hinder och lydnadsövningar.


Är nöjd med att jag lyckats få fram min hand ngt (brukar ha den vid midjan....


Så svårt att ha korrekt sits, vill gärna slänga mig fram även över små hinder...


Åk hit, om du vill ha massor av individuell träning, vi var max två på lektionerna.


Gott o trevligt oxå, + massor av hästsnack. Johnni har ju åkt runt o tävlat med alla proffsen o har massor att berätta...


RSS 2.0