Ridhus / ridbana i ett

Fick ett snabbt o utförligt svar av Jennie :) Tack.
Här kommer en liten resume:

Underlag
Vi har en sandblandning som underlag, sand och någon mull som ger lite svikt. 
Inte optimalt om man vill hoppa högt och mycket, det är lite för hårt ibland.


Sommar:)
Bevattning
Vi harvade ner lite salt i sanden för att det dammade en del. Det gör att det aldrig dammar och inte heller fryser på vintern! Det är ju en hel vetenskap med underlag och jag vet faktiskt inte hur "bra" det är med salt i underlaget men vi har aldrig haft några hästar som har haft problem med det. (hovar etc) Så vi har nog aldrig vattnat därinne faktiskt.

Skyddar det mot snö / regn
Det gäller även på vintern med snö, det blåser in och lägger sig oftast upp mot hörnen på kortsidorna. 
Några dagar de senaste vintrarna när det varit så himla kallt har det varit så hårt att harven inte kommer ner och då har vi undvikit att rida där inne men det är väldigt sällan. Men som sagt, underlaget är inte optimalt. 


Väldigt lite snö om man jmf med vår ridbana i vintras:)

Spegel
(som jag verkligen saknar på min ridbana)
Vi har ingen spegel men det finns möjlighet för det.

Förbättringar
Vi kommer att byta ut hela sargen nu i sommar eller nästa och även bygga för gavlarna lite mer, just nu har vi ingen dörr så det blåser in lite för mycket snö just där. Sargen är också lite för låg. Ridhusets läge gör ganska mycket också, det blåser mot ingången (gaveln) men också lite mot långsidan. Vi har alltså inte vind rätt mot långsidan.Ridkänsla
Jag älskar vårat ridhus! Helt underbart att kunna rida när det fläktar i skuggan, och på vintern blir det inte sådär fruktansvärt kallt som vissa ridhus blir. Alla tränare som har varit här älskar det! Just för det härliga klimatet där inne. Det enda negativa är väl att det snöar in på gaveln och att vissa hästar helst kikar över sargen och tittar ut :) 
Sen får jag ju inte glömma den mest självklara fördelen, att kunna rida utomhus utan regn :)

Titta gärna in på familjens/stallets hemsida, www.havel.nu

Övrigt, najs:) + tack:)
Gillar din blogg jättemycket och min mamma, syster och jag är väldigt intresserade av att åka på någon av dina underbara ridresor någon gång! 

Fråga till läsare

Jennie  om Snart är det vinter:): Vi har ett sånt ridhus på vår gård, helt fantastiskt! Svalt på sommaren och ingen frysbox på vintern :)

Vad spännande, skulle inte du kunna ta några kort + berätta mer:)
* vad har ni för underlag?
* hur gör ni med bevattning?
* snöar det in?
* fryser underlaget?
* har ni spegel?
Jättegulligt av dig om du har lust att svara på detta o kanske ngt bra tips:)


Träffade Sune ute till havs det var första gången hade med sig sina bägge hundar och de såg ut att stortrivas:)

Snart är det vinter:)

Skämt åsido:) Men nu har det ju varit 2 vargavintrar, så jag utgår från att det kommer att komma en tredje (tyvärr). Vi satt o pratade om att det var så svårt att hålla hästarna i form utan ridhus det o då kom min man på en fantastisk idé, att vi kunde bygga ett tak på vår utebana.
Dvs ett ridhus utan väggar, det är jättevanligt utomlands för att skydda mot solen.


Här är vårt bestäljande dressyrcenter i Portugal som har ett sådant ridhus.

Jag pep snabbt iväg till ett stuteri i närheten som faktiskt har en sådan lösning. Och det var superfint = mkt luftigare än ett helt stängt + de hade inget problem med snö som blåste in. Och det speciella med ridhus e ju faktiskt att det är lika kallt (om inte kallare) där inne som utanför.
Då spar vi både pengar o mark:)

Ska nu försöka fixa en ritning och begära bygglov = spännande.

Lastbil

E supersugen på en hästbuss och läser annonser varje dag. Men det är verkligen svårt antingen e dem supergamla och iofs billiga eller sprillans och kostar över miljonen.
Finns inte så mkt därimellan.
Känns inte så kul att köpa en gammal o bli stående på vägen nånstans. Kan ju ingenting om motorer (tyvärr).
Har börjat kolla på utländska sajter. Tänk om man bodde i England el Irland där är det ett helt annat utbud.Den här supersnygga lastbilen har ett helt annat pris på Irland.
Men vågar jag köpa en högerstyrd lastbil? Är det ngn som har erfarenhet av detta?
Man kanske inte ser ordentligt i korsningar etc. Kanke nog scary att köra detta vidunder....


Glad Midsommar:)

Igår regnade det ju heeela da´n, var beredd att ta fram regnstället o dansa runt stången i:) Men i morse var det ju faktiskt en liten snäll sol som tittade fram, så än finns det hopp.
Igår kväll var det ett trevligt par som provred Luna, både Luna o ryttaren såg ut att trivas:) Idag får alla hästar vila, hoppas att ingen midsommarglad typ får för sig att in o klappa hästarna. Vår ena hage ligger nämligen precis bredvid den allmänna midsommarstången med 2-3000 besökare... Hade planer på att köpa några fler skyltar med varning för el, men glömde bort det (hrm), hade nog varit bra.


Men man kan ju alltid prova med att gömma sig i gräset:)

Fast Lito e ju så nyfiken o kanske tom vill smaka en slurk ur en ölburk...

Ja det går nog bra, jag e ju nära o kan ha koll på alla sötnosarna.

Glad Midsommar allihop:)

Favvisar

Michaela om Att gå upp i klasserna: Hej! Har tänkt lite på en grej som skulle vara rolig att fråga då jag hat följt din blogg sen långt tbx o även rosannas o mikaelas bloggar. Vilken är den häst av de hästar ni har skulle du aldrig vilja sälja , lr vilken häst skulle ni välja att sälja sist om ni var tvugna att sälja!:) intressant att veta då jag blev så chockad när jag läste att z skulle säljas ! Gillar din blogg skarpt:)

Hej Michaela, tack:) Vilken svår fråga. Alla våra hästar ägs av Häst & Sport Resor och är mer el mindre till salu och kommer förr el senare att säljas. Men man kan ju inte undgå att ha vissa favoriter.

Mysigare pussmule kan man leta efter.

Ture, el Häst & Sport Resor Saturnus, som han heter formellt, är en helt sagolik häst. Han e kung i hagen, snäll men ingen bråkar med honom. Älskar att pussas och det finns ingen surhet, istadighet el nå´t dumt. Är lite spooky i skogen, speciellt när det är mörkt, men är annars trygg och extremt samarbetsvillig. Han e helt klart en av mina favvisar.

En annan kille som man inte kan annat än älska e Nocke el Knockroe Lightening, han köpte vi genom ett av våra mest fartfyllda ridcenter på Irland, läs mer här. Så fort man sitter upp är han pigg o framåt o vill jobba, finns inget stopp i denna ponny. Full fart framåt. Älskar att galoppera med honom, för hur snabbt det än går så vet man att det går att stanna (+ han slänger sig inte åt sidan för rådjur, framhoppande hundar etc). Är även kul att arbeta i dressyr på volten (även om vi inte gör det så mkt). Hoppar allt o är totalt orädd. tänk om man kunde förstora honom till 170 cm, då vore det min drömhäst:)


Han är extremt lätt att älska:)

Min tredje favvis Är Klöver el Clover som jag oxå köpte här. Jag hade henne i tre år och tränade upp till 140 cm (tävlade 120 cm). Tränade ** terränghinder och tävlade debutant med många placeringar.
Hon stannade inte äns 1! ggr på träning, vilken häst:)


Man ska ju aldrid ångra ngt.... men gu´va  jag skulle vilja ha henne tillbaka.

Ska faktiskt till Irland om några veckor, tänk om jag hittar hennes lookalike.... (el belike kanske vore bättre).


Att gå upp i klasserna

Alva om Runstenshoppet: Hej! Tävlar hoppning på regional nivå med min häst och håller precis på att ta steget från 110 till 120. Startat två 115 och det var inga problem, nolla och vinst i båda. Ridit en 120 men tyvärr hade vi en dålig dag då och stannade ut oss (hade även ett stopp och dålig känsla i 110 så det var kanske dumt att debutera efter det). I vilket fall har han haft ett par lugna veckor nu med skritt och vila, men snart ska han sättas igång och även tävlas igen. Tror du att jag kan rida 120 direkt eller bör jag hålla mig till 110 för att det är första tävlingen efter några lugna veckor utan hoppning. Han gick kanon i 110 helgen innan vilan, kändes superlätt. Tusen tack för svar! Jag har pratat med en del andra men ville gärna ha ett objektivt svar från ngn så erfaren som du :)
Mvh Alva

Svar: Hej Alva. Vad duktig du är som funderar och verkligen vill göra det som är bäst för er. Jag tycker att ni verkar väl förberedda för 120 cm. Jag skulle starta 110 cm och känns det lätt och bra skulle jag absolut rida 120 cm. Men får du ett stopp o ingen bra känsla som förra gången du debuterade så skulle jag vänta till tävlingen därpå. Har du hoppat två nollrundor i 115 cm så klarar du 5 cm till utan problem, försök att komma ihåg känslan från dessa fina rundor när du rider in i 120 cm. lycka till:)


Självförtroendet är guld värt när man ska hoppa lite högre. Här mickis med vår älskade Ture:)


Runstenshoppet

Nu har vi varit två dagar i Runsten. I torsdags var det strålande sol och perfekt underlag på den stora gräsbanan.
Vi hade bara vinterbrodd på och det fungerade utmärkt.
Sasha fick var med oxå o blev superglad. Höll på att nocka mig då hon skulle in i bilen, så fort gick det.

Det bästa hon vet är att få följa med, sitter startbreddd så fort jag börjar fixa med transporten:)

Qubbe skötte sig bra, ett ner i 120 cm och ett ner + ett stopp i 130 cm. Hade han varit klockren i 130 hade det fått räcka. Men nu fick han starta 130 cm i går oxå. Då var inte vädret lika fint utan det regnade precis hela tiden. Så det blev lite längre broddar. Han halkade ingenting.
Det var en lång bana med två två kombinationer och en del kenpiga distanser. Mitt i banan blev han bajsnödig så då petade han ett hinder. Men annars var han super:) så det slutade  med 4 fel. Nu får han vila från tävling ett tag.

Om en månad ska vi åka till Sundsvall på meeting o då ska han med.

Mugg

Sanna  om Hästen i form: Hej!
Jag har en fråga som du säkert måste ha erfarenhet av med tanke på att ni har många vita hästben där hemma. :) Jo den här jobbiga muggen som dyker upp då och då. Vet du nån mirakelsalva/benhandling?:) Jag blev inte klokare av att googla det eftersom alla säger olika.:/ min brukar inte ha det när det är gegga utan har det nu på sommaren.? Har dem ont utav det om det är lindrigt och är torrt? Tacksam om du delar med dig dina erfarenheter:) /Sanna

Svar. Hej Sanna, Ja vi har provat alla möjliga huskurer. Om hästen är svullen så skulle jag linda med animalintex över natten (står på förpackningen hur man gör). Har fungerat superbra både på hästar med geggiga sår och andra med små sår men svullna ben. Köp det på nätet el hos vissa ATG kliniker så är det mkt billigare, priserna kan variera från 30 kr - 170 kr (hrm). Om det bara är skorvor, så brukar jag smörja in med alcogel. Det dödar bakterier och håller huden mjuk och smidig. Om det är lindrigt, toort och inte svullet så tror jag inte hästen berörs av det, men man vill ju inte att det ska sprida sig upp på benet o bli rasp. Lycak till:)


Här e en snygging med mkt vitt på benen, så de får man ha koll på + glöm inte den rosa söta mulen, mår bra av lite solskyddskräm så att det inte blir sår.

Hästen i form

Vera om Zazou - som att rida på moln: Hon e så fin!! Hoppas att hon kommer till ett bra hem :)
Jag har en fråga som jag velat fråga länge!
Jag undrar hur jag ska få hästen att gå i form?
Jag har frågat en del och de säger att jag ska lirka och röra med handen så att jag få kontakt med bettet och få hästen att gå frammåt!
Detta funkar i typ 5 sek sen lyfter han på huvudet igen och stretar imot?
Är det rätt som jag gör eller ska jag göra på ett annat sätt? Isånnafall hur får jag honom och sluta ta upp huvudet hela tiden?
Extremt tacksam för svar! :D
Mvh Vera och Stanly

Svar Hej Vera, olika hästar har olika lätt för sig att gå i form  och olika övningar fungerar på olika hästar. Ibland brukar jag ta hjälp av graman, men då är det jätteviktigt att ha koll på vilken tygel man håller i.Klöver som var min första fälttävlanshäst var extremt svår att få att gå i stadig form, i början tog det 45 min. innan hon gick på tygeln, men till slut så fick vi faktiskt riktigt bra poäng på dressyren.

Så fort hästen går i fin form lättar jag på gramantygeln o rider gärna på framåt. När din häst går bra i fem sek skulle jag prova att driva på framåt innan han tar upp huvudet. Så fort hästen går bra berömmer jag o är stilla med handen. Det ska vara skönt för hästen att arbeta rätt.


Ture är otroligt samarbetsvillig o går alltid i fin form med Mickis.

Ett annat sätt är Kyras ABC. I varje hörn gör du halt, flyttar hästen för ytterskänkeln och har den på yttertygeln, dvs du rider som om det var en fyrkant. Sen gör du detta utan att göra halt och sen även i trav. Detta brukar fungera på de flesta hästar.
Allt tar tid, om du lyckas 5 sek. nu så kanske det blir 10 sek, 20 sek ... och till slut har du hästen i fin form.
Lycka till:)

Zazou - som att rida på moln

Har inte ridit Zazou på jättelänge, vet inte varför, men Mickis har (som jag nu förstår) väl velat rida henne själv.


Här är hon extra vacker :)

Testade min nya playa (ridbanan ser ut som det nu:)). Z var först lite skeptisk till denna ljusa look (+ till alla nya ensilagebalar på fältet bredvid, haha) men sen slappnade hon av o var som en dröm. Jag hade en såndär härlig gummisnoddskänsla till hennes mun. Tyglarna var som ett lagom spänt gummiband och hon har ju både bra trav och en fantastiskt bärig galopp (båda dressyrtränarna som vi ridit för har just påpekat det). Fick även njuta av både härlig mellantrav och mellangalopp.


Här är sötnosen med sin polare Joey, de gick ihop förra sommaren o trivdes så bra ihop:)

Ja, det var verkligen superkul att känna hur hon utvecklats. Kändes så stark o positiv. Sen red vi ut en sväng, ville inte rida så länge på ridbanan då den känns lite väl mjuk än så länge.


Hoppa kan hon ju verkligen, värsta gummiboll...

Ja, hon är ju till salu, men ibland känner jag att vi borde behålla henne ett år och tävla henne i 140 cm.
Det är en trevlig familj som är intreserade av henne o ska bestämma sig i morgon. Så vi får se hur det blir. Blir det inte dem så kanske det blir ngn annan el så fortsätter Mickis att utveckla o tävla henne....

Strö + gödeslkärran igen.

Ska beställa hem ett gäng  pallar strö till boxarna. Funderar på vad jag ska köpa. Ett tag hade vi bara torvströ, ett annat år spån och sist köpte jag lite av båda. De har ju sina för- och nackdelar bägge två.

Har nu läst att halmpellets  skulle vara bäst!? Känner mig dock lite skeptisk, tänk om hästarna äter upp hela bädden. Och säckarna ser ju väldigt små ut, kan det verkligen funka?

De som säljer det säger att åtgången är mindre + att det är mindre skrymmande på gödselstacken. Vilket vore toppen med tanke på att det känns som att gödselkärran blir full strax efter att jag lyckats få den tömnd...pust.
+ att hundarna ligger där o myser hela tiden, inte så nice att få en hundpuss efter det...


I hate this wagon.... Tänk om man hade en tjusig container som rymde massor av gödsel o bara behövde tömmas ett par ggr om året (utan att man blev ruinerad).


Kusten e klar ingen matte i närheten.


Shit, vad gott det var....


Är det ngn av er som har provat halmpellets? Är det så bra som det sägs?

Ston / valacker

Ibland är det kämpigt att ha eget stall men det är oxå mkt intressant. Jag har ju kontoret på gården så jag kan studera / ha koll på hästarna mer el mindre dygnet runt.


Utsikt från kontoret.

Vi har två flocker, en med ston o en med valacker. Just nu 4 tjejer o 5 killar.
De beter sig verkligen olika. Faktiskt precis som i ridning. Valackerna kan jag flytta från den ena hagen till den andra, bara det finns mat o kompisar så är de nöjda.


Förr har vi haft ston o valacker tillsammans, men direkt började vissa killar slåss så vi har slutat med det.

Stona blir direkt oroliga när vi ändrar, speciellt om de inte kan se killarna längre. Pemsan e ju oxå väldigt beroende av vilka som är i hagen. Försvinner Zazou ut så hoppar hon gärna efter. Gör hon det så spränger gärna Hexxan staketet o hänger på....


Bästisar:)

Kan inte låta bli att dra paralleller med oss människor. Kommer ihåg hur beroende jag var av min bästis i skolan. Utan henne var det hemskt i plugget, vi var som klistrade vid varandra o gjorde allt tillsammans.
Killarna hade det enklare, var mer i gäng och bytte inte kompisar hela tiden... = en liten reflektion:)


Söndag, inte = vilodag:)

Nu när stallet e färdigmålat e det ridbanan + hagarna som  gäller. Det var inte helt lätt att ställa in vår nya ridbaneharv. Skulle aldrig klarat det själv. Klart enklare med fyrhjulingen.


Rejäla doningar, hoppas att jag kommer ihåg hur jag ska få  av den... = tveksamt.

Körde runt runt, så nu e jag helt igendammad.


Sä här blev det, fortfarande för mjukt. Ska köra några varv varje dag ett tag.

Så nu väntar jag på monsunregnet så att den sätter sig.... Eller så får jag försöka låna ngn vattenvagn.


Samling vid vattenhålet.


Bara Qubbe e nyfiken på vad jag håller på med.

Fixade klart sommarhagen, Så nu ska vi flytta alla valacker dit o stona till hoppängen. Får se vilka som ska stallas upp. Blir väl de som ska tävla.
Undrar om jag orkar cykla ner o bada, skulle verkligen behöva det med tanke på all sand... Idag skulle det ju bli kallt, men det stämmer verkligen inte, lika varmt som igår.
Mickis åkte iväg till Gotland o lämnade glatt 5 hästar till mig, hrm.


Morgonfodring i bikini:)

Knappt att man tror att man e i Sverige, endast iklädd i bikini strosar jag runt o pysslar med alla hästar. Tom skönt att gå in i vårt svala stall för att måla.

Vi var lite duktiga i år o inledde sommaren med rengöring av hela stallet. Ut med allt strö o högtrycktvätt med desinficeringsmedel.

Ellinor som rider Hexxan är en hejare på högtryckstvätten:)

Sen målar jag om hela stallet oxå (utom högt upp på väggarna).

Alla svarta detaljer målar jag med rostskyddsfärg, längst ner inne i boxarna målar jag med färg som skyddar mot fukt och röta. och sen är det allt som är brunt som målas med lasyr för att fräscha upp + måla över alla spark o bitmärken.

Lyssnar på en ljudbok för att det ska vara lite roligare:)
Hoppas på att bli klar i helgen så vi kan stalla upp vissa hästar på nätterna igen. Vägde Ture igår o han hade gått upp 25 kilo på en månad...


För mkt supergott grönt i hagarna... Foto Mikaela Zimdahl.

Kaka söker maka

Visst e det fascinerande att man ofta väljer en hundras (häst?) som liknar en, kanske både uteseendemässigt och gällande temperamentet!? Ibland på stan skrattar jag inombords då det kommer tex en bulldog med en kopia till matte, eller en tjusig afgansk vinthund med ett modelejon som matte.


Det här irländska stoet passade mig som hand i handske, robust tuffing som aldrig ger upp eller bangar.

Efter henne köpte jag en jättesnygg tysk gångartskille som jag inte alls lyckades lika bra med.


Så här rund o knubbig känner jag mig nu efter alla studentmottagningar.


Har alltid velat ha stort lockigt tjockt hår... Var det därför jag köpte Sasha? Försköna sig genom sin hund...


Kunde inte låta bli att sno denna från Mickis blogg, de passar ju verkligen ihop:) Nu vet jag varför det gått så bra för dem. De verkar vara på exakt samma våglängd.


Att låna häst

Hanna om Härligt väder: Undrar lite det här med att låna häst. Många är ju inte så intresserade av att låna ut sin häst om den är till salu. Hur har ni gått tillväga? Vad för typ av avtal gör ni och hur ni går tillväga för att få låna hästen som egentligen är till salu? Berätta gärna lite. Tack för en toppenblogg!

Hej Hanna, tack:) Faktiskt så föredrar jag att äga våra hästar, men ibland har det slumpmässigt blivit så att vi lånat. I de fallen har det varit lite olika överenskommelser. Första gången vi lånade häst var Samantah, en fantastisk liten B-ponny.


Mickis kom 6:a i SM på denna enögda lilla ponny på 120 cm i mankhöjd:)

Ägarens dotter hade växt ur henne, så Eva som ägaren heter fick låna vår b-ponny Silver o ta föl på henne. Så vi bytte helt enkelt ponnier för en tid. Några ggr har vi köpt hästar som inte gått igenom besiktningen ua, har då fått låna de t.ex 2 månader för att sen besiktiga om dem.

Sen har vi haft lite samarbeten med uppfödare och hästhandlare, som velat ha hästarna tävlade och sålda. Då kan man tänka sig lite olika upplägg. Att man tex bestämmer ett värde på hästen först och sen delar på kostnaderna och den ev. vinsten då hästen säljs.

Allt har skett via kontakter, är själv inte så förtjust då folk mailar o vill låna de hästar man har till salu. Mitt tips är  att sätta ut en egen annons om att du vill låna häst och vad du kan erbjuda hästägaren eller prata med alla du känner o sprida budskapet om att du finns :) Lycka till.

Mycket nu...(igen)

Nu känns det som allt går i ett med alla pållar. Svishar iväg till ponnytävlingar ena da´n, hästtävlingar en annan  + stoppar in lite trevliga klinikbesök därimellan...haha
Fast när jag väl är på plats oberoende om det e tävlingar eller klinikbesök, så träffar jag alltid ngn trevlig likasinnad person.
Tänk vad detta hästintresse ger många gemensamma nämnare.
En kort resume av förra vecka.

* Strömsholm = vilken hästfest, dressyr, fälttävlan, hoppning, working equitation etc etc. Förklassen gick j-bra o Nocke var 0:a :) Sen själva finalen gick tyvärr inte enligt plan, alla lagmedlemmar hade stolpe ut. Nocke rev tre hinder i rad men hoppade sen en supersvår linje med oxer, trekombination och räcke, som en stjärna, jaja. Vi kom 9:a av 12. Överlevde boendet i hästtransporten... e grymt sugen på en buss nu.


Måste vara fantastiskt att få rida på denna bana.

* Klinik med Zazou: var o besiktigade vår stora prinsessa (Pemsan e den lilla), hon var superfräsch vid böjprov av bägge fram o vid longering. Ville dock inte att veterinären böjde henne bak, studsade runt o hetsade upp sig (en annan veterinär böjde henne efter vintervilan utan problem). Sen visade det sig att hon hade sk birkelandsfragment, tydligen var o varannan som har det. Sen tog jag ut en veterinär idag o böjde henne bak och hon var som jag visste superfräsch. Har låtit 2 andra veterinärer kolla hennes fragment o de avråder från operation. Hon har antagligen haft dessa sen födseln o har inga problem av dem, så det är bara att tävla på som vanligt.

Hon är en riktig studsboll med en härlig galopp.

* Rådmansö: Luna o Qubbe va o tävlade. Skötte sig utmärkt, varsitt ner i 120 cm och sen var Qubbe 0,0:a o kom 5:a i 130 cm. Kanske e han vår nya stjärna!?


Visst e han söt...

Härligt väder

Vilken lycka att vakna upp till strålande sol o sommar. Vi ska ju ha värsta campinghelgen på Strömsholm.
Har fått låna en jättefin hästtransport med en liten bodel. Men i bodelen ska kidzen sova o jag bor i hästdelen (tur att man gillar hästdoft:))

Visst e den snygg, matchar min gröna bil oxå:) Foto Rosanna Zimdahl

Tar med mig en resesäng + dubbla madrasser o en lampa, så blir  det lika fint som på ett hotellrum:) För några veckor sen kunde jag inte tänka mig att sova i en hästtranport, men nu har jag ändrat mig av ngn anledning. Tycker att det ska bli helt ok, + denna transport e ju x-tra fin ,med diskho, micro + sittplats inne.


Här finns det mest nödvändiga. Foto Rosanna Zimdahl

Min transport hade i ärlighetens namn inte varit lika mysig + hade behövt en rejäl tvättning om man skulle kunna sova där. Vilket iofs varit bra:)

Missförstånd

Har precis varit o hämtat Rosanna hos sin kompis Matilda. Hon har dock tre kompisar som heter just Matilda. Så jag åkte iväg på en superslingrig väg ut i skogen. Ringde till slut till Ros då jag var osäker på vilket hus hon var i. Hon började prata om en golfbana o att det var nära motorvägen. Jag förstod ingenting, men jag hade sett en shettis o undrade om det var nära en hästhage. Här är det massor av hästar, svarade hon.
Då gick det upp ett ljus, jag var hos fel Matilda.... Jag hade åkt åt fel håll. Så det var bara att bita ihop, köra tillbaka och en 1/2 timme åt andra hållet...
Får mig att tänka på när man ringer på hästannonser, vad jag tycker är en pigg häst är kanske en normalpigg häst och vad jag tycker e hopglad kanske ägaren tycker är en häst som rusar på hinder. Man tror att man är överens men pratar om en helt skilda saker.
Då e ju en film guld värd, vi åker faktiskt inte o tittar på hästar längre om vi inte sett en film först.


Qubbe såg vi ju på film först + ägarens beskrivning av honom visade sig faktiskt stämma precis.

Be happy:)

Tillåt dig att bli riktigt glad. Det är så kul + smittande när man ser en ryttare som gör en kanonrunda som viftar med armen i en segergest + ser superglad ut. Många är kanske så koncentrerade att de inte kan visa glädje, inte vet jag. Men både tränare och mental tränare har kommit fram till vikten av att bli glad när det går bra + att visa det. Gör man en speciell gest då man lyckas så kan man upprepa den gesten senare o få samma lyckokänsla o på det sättet prestera bättre, sägs det.
Blir inte ni oxå glada när ni ser ngn le stort o krama sin häst när de rider ut? Denna sport är ju en enda lång berg o dal bana, det kan gå superbra med en häst o så plötsligt så går det dåligt, då tappar man självförtroendet snabbt och tycker lätt att det alltid gått åt hel...ete. Då gäller det att titta bakåt o göra en analys, ofta har det gått bra 90% av gångerna, men man e helt fokuserad vid de fåtal ggr då det inte gick bra.
Detta verkar vara ett typiskt (dåligt) mänskligt drag. Får jag beröm så tänker jag att det sa de nog bara för att vara snälla, men säger ngn något negativt så går jag o ältar det i all oändlighet = dumt men tyvärr sant
:(


Älskar den här superglada bilden. Snacka om äkta glädje, hoppas att de har kvar den här känslan till Strömsholm i helgen.

RSS 2.0