Min känsliga häst

I förrgår när hästarna skulle in så stod min kära häst på andra sidan ridbanan. De andra stod vi grinden o hann in lite snabbare än Nemo. Varpå Nemo blev så uppstressad över detta, så det hjälpte inte att han blev stoppad före dörren till stallet utan han exploderade inne i stallgången o lyckades gå omkull = nollkoll Nemo.
Så idag när jag var uppe med tuppen för att åka till terrängträning var han lite tjock i ett bakben. Igår kväll när jag longerade honom såg jag ingenting, men då hade han ju varit ute hela da´n.
Ja, det var bara att släppa ut pållen i hagen och gå o jobba istälet.
Han var bara lite uppskrapad o ohalt, men han får vila idag. Ska ta in o kolla honom när han rört sig lite o se hur det ser ut. Är svullnaden borta kan han gå en klass imorgon. Är den inte borta så får jag stryka honom:(


Vissa hästar svullnar upp av minsta lilla, oftast de med mkt fullblod i sig som nemo.

Ponnytiden på väg mott sitt slut:(

Marlene om Äntligen vår:): Hej,
Jag har en kwpn ni kan låna till Rosanna :)Hästen har gått 130cm.

Svar: Hej Marlene, vad spännande, kan du inte maila mig och berätta mer. viveca@hastsportresor.se

Emily om Äntligen vår:): Skulle ni sälja en av ponnyerna då? Vilken skulle det bli och varför i så fall? Vet inte så mycket om dem, men kommer ihåg att du brukade (brukar?) rida en av dem om jag inte har helt fel :)

Svar: Hej Emily, ja, vi måste väl sälja båda, men det är ju tufft. Speciellt Nocke har en stor plats i mitt hjärta, då jag själv tagit hem honom från Irland o vi haft så mkt kul med honom i snart 6 år. Han är så 100 % ärlig på hinder och alltid pigg och glad. Jag red honom en hel del ett tag då Rosanna inte hann och hade han varit en stor häst hade det varit min drömhäst, så bra för ens ridning och självförtroende:)
Men jag är ingen samlare av hästar utan vill att varje häst ska ha en uppgift och ryttare som satsar på den, och Rosanna fyller 17 i år (varför skaffade jag inte ett fjärde barn..haha).


Världens goaste ponny:)

Äntligen vår:)

Det finns hopp för Sverige, täckena av och härlig blå himmel.
I dag kommer en equiterapeut / chiropraktor hit o ska kollar igenom hästarna. Hoppas hon hinner med allihop. Svårt att prioritera vilka som är viktigast.
Har nu börjat kolla på ngn lämplig juniorhäst till Rosanna. Vill helst ha en som går stadigt 130 cm och kan hoppa 140 cm inom en inte alltför lång framtid. Hon har ju bara detta o nästa år att tävla som junior så det vore ju kul om hon kunde hinna med ngt SM.


Nemo hinner inte det, även om 110 cm ser pyttelågt ut för denna långbenta häst:)

Halvhalter

Nemo tävlade igår så jag tänkte att vi skulle ta en skön skogstur idag. Bra att träna på lite diken med vatten i etc. Började med att vi mötte en motorcykel, fick fly in på en tomt. Nemo gillar inte cyklar, mopeder och MCs, så  det är bara att hoppas att det finns en flyktväg.
Sen var han allmänt uppstressad (som vanligt), tränade då på just halvhalter, fick mer el mindre sakta av då han ej lyssnade ibörjan. Dvs trav, skritt, trav , skritt efter ett tag gick det att göra just en halvhalt och då blev han jättefin. Försökte sen göra samma sak i galopp, med lite sämre resultat. Han blev väldgt stark.
På asfaltsvägen hem passade jag på att rida öppna o sluta, vilket han gjorde riktigt bra.


Kom helskinnade hem, men fasar för när alla MC gäng ska ut o lufta sina cyklar i grupp...


Funkade

Igår var jag på hoppträning. Nemo har ju varit j-jobbig i främst travarbetet (mest galopperat på stället), men helt otroligt så gav min maratonträning häromdagen resultat. Verkar som han förstod vad jag ville till slut. Var superfin i traven (inte avslappnad, men det kommer förhoppningsvis) och vi kunde vara med på alla övningar. Så när man väl fått igenom ngt så verkar det fastna (=yippii, kände mig faktiskt lite desperat tveksam till vår framtida fälttävlanskarriär ett tag).


Så jag var supernöjd med hästen men inte med mig....

Sen insåg jag ännu en gång vilken färskvara hoppning är. Behöver träna, träna och åter träna på små pyttehinder, så att han + jag slappnar av. Har en förmåga att trycka av honom för tidigt hela tiden istället för att vänta på hindret. Inte alls den jämna fina rytmen som man vill ha. Men skam den som ger sig.

Det är bra att Rosanna hoppar honom högre så att han får utvecklas med en erfaren hoppryttare samtidigt som jag försöker få tillbaka min känsla för hoppning.

Det tycker jag faktiskt fler borde göra, har man problem med sin häst (el sig själv) så är det bra om ngn annan person kan hjälpa en. Jag älskar dressyr / och hopptränare som gärna rider ens häst och visar vad de menar. Det är oxå mkt lättare för dem att träna en om de vet hur det känns att rida ens häst.

Jag tar gärna hjälp av andra, tror att det är bra för mina hästar oxå, det är så lätt att man hamnar i en negativ spiral om man sitter och rider samma häst hela tiden.

Luna

Vad glad jag blir när man ser detta fina kort på Luna (Baloun) och hennes nya ägare Anneli.


Snacka om scoop:)


Älskar Christer:)

Har precis gjort massor av trista stalljobb. Såsom städat utanför gödselvagnen, den är så full att gödsel åker ner och då tycker mina döttrar att det är mitt jobb att skotta upp det. Men då får jag ju å andra sidan massor av nya snygga muskler....
Sen har de små rara ponnierna börjat gnaga på stolparna i hagen (allt för att hålla igång mig) så jag tog min läskiga burk med antibit medel (med risk för dopade hästar) och smörjde in alla stolparna.

Samtidigt som jag gjorde dessa skit jobb så lyssnade jag på Christer (laddar ner från P3 live).

Skrattar högt (grannarna tror nog att jag börjat med droger...) då det är så himla kul. Vet inte vad de får alla roliga vardagshistorier från.


Qubbe tyckte medlet luktade illa:(

Oh jag kan:)

Lycka är att rida en riktigt fin dressyrhäst, snacka om skillnad mot att rida min älskling Nemo.


Fantastisk trav och jag galopperade som på moln:)

Men denna fina häst är 16 år så jag o Nemo har 9 år på oss att träna, haha:)
Tänk vad kul och inspirerande det är att rida olika hästar och olika discipliner. Blev verkligen glad över att rida denna häst. Och det bästa av allt är att vi ska marknadsföra detta ridvcenter inom kort:)

Falsk bjudning

Idag insåg jag att jag varit för mesig i min ridning av Nemo + låtit mig luras av att han stundtals går riktigt fint och känns avspänd + kröker på nacken.
Hade ridit runt ca 1 timme och tyckte att han gick riktigt bra. Skulle bara göra en sista koll att han verkligen bjöd fram ärligt på bägge tyglarna och var rak. Så jag låtsades att jag var på en dressyrtävling och skulle inleda mitt prgram genom att rida rakt fram på medellinjen. Oj, vad jag hade låtit lura mig, han vinglade som en ål, inget sug framåt och svarade inte för skänkeln. Skulle blivit icke godkänt och kanske en 4:a om det varit en tävling:(

Då bestämde jag mig för att han skulle göra en korrekt "inridning" innan vi kunde avsluta dagens träning. Det tog 1 !! timme. Jag red fram o tillbaka, fram o tillbaka, han galopperade på stället och sprang med huvét i vädret om vart annat. Jag hade hela tiden en lätt jämnt stöd i bägge tyglarna och satt helt stilla. Det började hagla, slutade hagla, började regna, slutade regna. Ett tag tänkte jag att jag skulle sitta där hela natten. Bestämde mig för att driva honom då han började galoppera, men inte släppa stödet, och då blev det tydligen jobbigt och han gav upp (men det satt långt inne). Sen gick han som en gud, sög framåt, gick att både minska o öka traven i en rak linje på medellinjen., skulle fått en 8:a:) Så det var värt att vara helt dyngsur.


Hoppas att han kommer ihåg detta så att jag inte behöver kämpa så här länge varje dag = jobbigt för oss bägge.

Nollkoll

Häromda´n när jag kom hem från tävlingen så lyckades jag tappa bort bilnyckeln på väg från bilen till huset, hrm. Fick ta reservnyckeln. Och idag har jag tydligen lyckats med det igen.
Skulle till tandläkaren i sta´n (=1 timmes bilväg bort) och stressade runt som vanligt, skulle bara ta bilnyckeln och susa iväg. Och då hittade jag inte reservnyckeln heller.
For runt o letade överallt, var sen tvungen att ringa o avboka tandläkaren. Såg framför mig hur vi skulle bli sittande på gården med alla hästar i all evighet. Inga fler träningar o tävlingar utan bil.....
Letade i alla jackor, alla stövlar, alla papperskorgar.....Började sen leta igenom alla Rosannas jackor och stövlar och där hade den ramlat ner = yippii:)
Vilken storvinst, slapp borrning av tänderna och kan fortsätta susa runt med hästarna, haha.

Är detta ett ålderstecken....

Kanske borde börja med ngn sorts minnesträning....


Varning för doping

Nu gäller det att hålla fingrarna ur burken:) Det finns ju så många mirakelsalvor för mugg, sår etc för att inte glömma alla snälla ryttare som vill smörja in kylgele och liniment för att våra små sötnosar ska må så bra som möjligt.
Nu är det 96 timmars karens på allt från Hästsalva med honung, liniment, balsam ch kylgele. Tveksamt hur det är med flygspray och diverse sårsalvor. Och tänk om man smörjt in stolparna i hagen med antibitmedel, det kan oxå ge utslag.
Så 4 dygn före tävling är det bara att paketera in hästen i bomull och isolera den någonstans, så kan du med gott mod låta dopingtesta din häst:) Sen att den är helt vild o galen efter denna isolering och har rivit vartenda hinder, det är en annan sak:)
Så lättast är ju att sluta tävla....då kan man sova lugnt. Men åhhh så trist.


Pemsan dopingtestades i februari och först förra veckan kunde vi andas ut. Att det ska ta 2 månader att få reda på resultatet kan jag inte heller förstå.

Be inspired:)

Efter att ha studerat denna blid känns min nuvarande höjdrädsla lite löjlig...Hittade den på Mickis blogg och där finns även en fantastisk film som ni bara måste se:)


Jobbigt men åh så kul:)

Jobbigt när alla går omkring med hörlurar i öronen i stallet, man kan inte prata med ngn el kommunicera angående vilka hästar som ska ut, ha vilket täcke etc. 
Gick o retade mig på det ett tag, men sen laddade jag ner radioprogrammet Christer en dag och hittade ett par egna hörlurar och vad mkt roligare det blev att mocka etc, haha. Så nu är jag oxå fast. Skrattar högt för mig själv då de är så roliga ibland.
Har även börjat rida o lyssa på radio. Tycker faktiskt att jag blir mer avslappnad och Nemo har blivit mkt bättre:)


Mitt största problem nu är att alla hörlurar åker ut när jag rider, har provat alla möjliga sorter.

Hemma igen

Hade det jättebra i Polen, red tre fina hästar. Tyvärr var vädret som här så det var kallt o blött.... Men vilken ridnatur, stora böljande gröna kullar och oändligt av landsbygd. Hade vi dessa marker här hemma vore det lätt som en plätt att bygga fina rygg och rumpmuskler på hästarna....


Det här är en superfin 7-åring med lite nerv.


Här red jag en angloarab på 8 år, mjuk och fin o lagom pigg:)


Ytterligare en anglarab på 6 år, hon var oxå jättetrevlig.

Alla hästarna var goa och glada, märktes att de hade stora hagar som de fick vara ute i.
Hit vill jag åka tillbaka när det är sommar och  sol:)


Tävling

I helgen åker vi upp till Sundsvall, som om det inte är tillräckligt kallt här, brrr.
Men det brukar vara bra tävlingar där.
Det är Nocke o Pemsan som ska tävla, så vi får hoppas att Pemsan piggnat till lite. Hon får B-vitamin nu om det är pälsfällning hon känner av.


Nocke e det alltid full fart på. Det är väl hans fullblodspappa som har gett honom all energi:)

Polen

Nu ska jag iväg o prova ett nytt ridcenter i Polen = spännande. Vi ska hoppa, rida dressyr och ut på de vida vidderna.
Hoppas att det är bättre väder än här:)


Kanske får rida en av dessa...

Kommer hem redan på torsdag, så det är en snabbis:)

Tror inte de e sant

Helt vitt överallt, ser knappt hästarna i hagen för all snöyra. Usch blir alldeles deppad, jag som tvättat och stoppat undan mina kära täckjacksbyxor (som jag levt i hela vintern). Ja, det var bara att dra på sig dem igen.
Ture blev dock glad, han äääslkaar snö.

När jag släppte ut honom tittade han ut och såg att det var helt vitt och så blev det världens rodeo i utedriften, han är så charmig.

Igår var vi o tävlade, Nemo var duktig men fick med sig lite väl många bommar....han har inte koll på sina långa ben än.
Träffade Luna som såg jättelugn och fin ut, hoppade några fantastiska språng och verkade allmänt nöjd med livet = kul:)


Hon har så fin bakbensteknik, önskar henne all framgång på tävlingsbanan.

RSS 2.0