Dressyrlektion

Igår var min långlöpardag. Så jag sprang 2 mil på fm. Insåg vid dressyrlektionen att det var nog ingen bra kombination. När min tränare sa att jag skulle använda dubbelt så mkt skänkel mot hand på min mkt pigga häst, så orkade jag bara inte. Hade ont i både mag- och benmuskler.
Trots detta så var Q ovanligt bra igår. Börjar få lite förståelse för sidförande skänkel och gick att få lite mer ralriktad. Har märkt att när jag vill lite mindre, så går det lite bättre.
 
Nemo är motsatsen mot Quatra, extremt känslig för vikt  o sidförande skänkel, men svårare att få att gå stadigt rakt fram.

Graman vid hopptävling

Vet att det finns många starka åsikter om gramantyglar, för och emot. Jag tycker att den är mkt bra om man använder den som en hjälptygel dvs lättar på den direkt då den inte behövs.
Nemo har blivit mkt lugnare och mer ridbar sen vi började med graman. Han blir lugnare när han vet vad som gäller. Rosanna hoppar honom oxå låga höjder med graman för att få honom rundare i sprången, och det har oxå visat sig fungera.
Nu ska vi ju tävla i helgen så jag kollade precis upp vad som gällde för framridning på graman.
Och det visade sig att tom 130 cm får man inte rida fram på graman och för ponnyryttare är det förbjudet att rida med det någonstans på tävlingsområdet.
 
Pemsan har Rosanna ridit en del med graman i markarbete hemma.
 
På en av tävlingarna som jag var funktionär på så var det en flcka som ridit runt på en äng en bit bort med graman. Hon kom sen tvåa i klassen = en lokal LB. Först då det visade sig att hon var placerad var det ngn som protesterade, och hon blev av med sin rosett:(
Självklart ska man följa reglerna, men det finns ju väldigt måånga (o de ändras hela tiden). Så jag tycker att det kunde räckt med en tillsägelse, men...
Så det blir ingen graman i helgen.

City riding

Jag var ju i Istanbul och red för ngn månad sen. Passade då på att vara en natt i city och shoppa. Köpte en jättesnygg svart / vit skinnkavaj. Och sen red vi ett par dagar. Lantliv kombinerat med city.
Är lite inne på att sätta ihop ett antal cityriding weekends.
Med t ex Barcelona, Rom, Florens, Reykjavik och Dublin på programmet.
Vad tycker ni är det en bra ide´?
 
Endast 40 minuter utanför Rom har vi ett av våra mkt populära ridcenter.
 
Ena da´n kan man vara ute på rena landsbydgen och ha det mysigt och aktivt.
 
För att avsluta helgen med kultur i storsta´n.
 
Kan ju även vara ett bra sätt att locka med sig en kompis eller partner som inte e lika helsåld på hästar och ridning som en annan!?
Själv gillar jag både landsort och cityliv, trots att jag föredrar det förstnämnda om jag måste välja.
 
 

2 sötnosar söker nytt hem

Är det ngn som vill ha båda el en av dessa mysiga katter? de måste tyvärr omplaceras pga allergi och flytt.
 
Elvis och Daisy

Daisy är Mamma till Elvis och är 7 år gammal. Hon är en försynt kattdam som inte gör mycket väsen av sig. Hon är blyg och mjuk och fantastiskt vacker med sin vackra långa päls. Hon tar inte mycket plats och märks inte så mycket. Får hon ligga i knäet och mysa så blir hon lycklig. Denna kisse skulle trivas allra bäst i ett hem där hon inte så lätt hamnar i skymundan som hon lätt gör i en större familj med många andra djur. Daisy trivs bra som innekatt och har inte samma behov av aktivitet som hennes son Elvis.

 Elvis är en rejäl bit på 7 kg och 5 år gammal. Han är en otroligt stor personlighet och den mest sociala katt jag träffat. Alla blir kära i Elvis. Han pratar och svarar även då man pratar med honom. Han får aldrig nog av uppmärksamhet och att stå i centrum. Elvis trivs bäst om det händer lite och han får aktivering i form av att kunna gå ut en stund på dagarna. Båda älskar att vara ute och är goda råttjägare men har även varit innekatter i långa perioder. Båda är märkta och kastrerade, steriliserade och försäkrade.

 

 

Charmknutte

Cillen är mer vild än tam nu när han står i sjukhage-. Har massor av överenergi så vi ser alla fram emot snabbt tillfrisknande.
 
 

Hästtjejer - framtidens chefer och företagledare

 
Detta läste jag till min stora förtjusning i Svenska Dagbladet Näringsliv igår:)
 
Hästtjejer utvecklar oftare än andra ledaregenskaper som de har nytta av i arbetslivet.
Enligt en doktorsavhandling vid Luleå tekniska universitet tillåts kvinnor i stallet att utveckla både traditionellt manliga och kvinnliga egenskaper, vilket kan få positiv effekt på karriären.
Eftersom hästar inte är helt ofarliga tvingas tjejerna bli tydliga och bestämda, vilket i sin tur utvecklar en självbild av handling, mod, tydlighet och konsekvens.
I stallet hanterar kvinnorna stora hästar, lagar stängsel och reparerar vattenkoppar etc. Mod och handlingskraft premieras, något som utmanar traditionella könsmönster, säger författaren till avhandlingen Lena Forsberg till SVT.
 
 
 Finns inga begränsningar för vad man vågar som hästtjej!? haha
 
PS Detta är inte jag el ngn av mina vänner, vi har ju alltid hjälm när vi hoppar höjdhopp med bara grimma.
 
 

Rid dig lycklig

Känner du dig omotiverad eller utbränd?
Då är det dags att ändra på träningen. Anmäl dig till en tävling om du känner dig omotiverad och vips så finns det en anledning att boka en dressyrträning eller pallra sig iväg till en hoppträning (även om det tidigare känts mer lockande att krypa upp med en påse cheezeballs i TV soffan).
 
Vi kan klara det :)
 
Känner du dig stressad, ta en paus från alla målsättningar. Sadla hästen och ut o njut av naturen. Skit i om  den går på tygeln eller inte. Bara galoppera o njut av att vara ett med din häst o naturen. Då kommer ridningen att bli roligare igen.
 
Yihaa, en snabb galopp gör att man länner sig som 15 igen (bättre än vilken dyr antiagekräm som helst...)

RSS 2.0