Vintervatten

Låter ju fantastikt härligt med en ridresa till Kenya! Det får stå på önsklelistan =) Jag har en fråga också: Eran frostfria vattenkopp som ni har i hagen. Har du lust att berätta mer om den? Hur det funkar och ungefär kostnad osv. Är inne på att göra något liknande inför vintern (hög tid för det nu...). Tack för en bra blogg! Kristina

Tack Kristina, är glad över vårt vintervatten varje dag. Köpte dem på Nordpost, valde en Suevia med flottör, och sen köper man ett sorts rör till, som man skruvar fast vattenkoppen i. Det dyra var nog att gräva vattenledning och installera el. När det är kallt sätter vi på elen så att det alltid finns uppvärmt vatten i vattenkoppen. Den ena har fungerat utmärkt i många år nu och den nya oxå.

Så här ser den ut, röret som den står i är ca 70 cm, då det ju kommer en hel del snö.

Dax för Globen

Nu börjar det dra ihop sig till Stockholms största hästevenemang. Så det blir en intensiv helg.
Kom gärna o besök mig i monter B22A.
Vi ska ju inte vara i annexet längre utan någon annanstans, hoppas att det kommer fungera. Vi kommer ha en film från Kenya som är helt fantastisk att se. Jag tröttnar inte på denna film, trots att jag sett den ett par tusen gånger.
Grannarna i montrarna bredvid brukar spy på den afrikanska ngt monotona musiken, men den stör mig inte alls, utan får mig att minnas min mest fantastiska resa någonsin.....
 
I detta lilla plan började vårt äventyr, min uppgift var att öppna nöddörren om ngt inträffade....
 
Denna flod var full av flodhästar, var livrädd fö att min häst skulle snubbla.
Vår one and only guide Jacob:)
Dessa bufflar kan vara riktigt farliga då de är mkt svåra att läsa av, kan plötsligt utan förvarning gå till attack.
Träffade en hel del masajer.
En av våra beskyddare.
Fick hela tiden massor av god mat o dryck, behövdes efter alla adrenalinkickar.
 
Denna resa till kenya glömmer jag aldrig.

Lycka till Lito:)

Nu har Lito åkt till sin nya ägarinna Maria uppe i Sundsvall. Hoppas att få följa hennes framgångar på hoppbanan.
 
Kommer att bli tomt utan denna charmiga kille:(

Kräver sin ryttare

Jag rider mina hästar varannan dag och varannan dag får de träna intervall eller backträning på löpbandet. Idag var det Nemos tur. Red honom på Rosannas läderbett vilket han verkade gilla. Tyckte att det var lite kyligt när jag red iväg o hade både fleecetröja o jacka på, var helt genomsvettig redan efter första traven. Denna fina häst har verkligen energi, att sitta o njuta av naturen är verkligen inte det som gäller när man rider honom. Släpper man fokus el tyglar så lär man befinna sig mkt långt bort snabbt...
Så varje ritt på honom e ett träningspass. På asfaltsvägen tränade jag mkt öppna, förvänd öppna och sluta, ett tips är att ta hjälp av markeringarna på vägen, så att man får raka linjer.
Han har verkligen blivit stark, man kan korta o länga galoppen i form på skogsvägarna = härlig känsla.
Ska ta lite nya bilder på honom för han har faktiskt blivit lite rundare.

Blå tå

Ja, att hästar e tunga fick jag uppleva igår pga av klantiga mig. Lyckades få Litos ena hov ovanpå min stackars fot.
Så idag e en tå alldelses  blå, jag som hade tänkt springa en mil idag...
 
Lito förstod ingenting....Visst e han vacker:) Kommer sakna honom.....
 

Vart åker alla killar?

 
Det är ju fler o fler killar som rider, men ibland när man e ute på ridskolor o ridresor så undrar man var de håller hus.
Men handlar det om full fart o western, så hittar man dem:)
I Argentina var det (faktiskt) fler killar än tjejer = kul!
 
Och full fart gillar dem ju:)
 
Öl och korvpaus = ett måste.
 
 
 

Misslyckad hoppträning

Har ju varit på massor av mässor + i Argentina, så har inte ridit Quattra riktigt på länge. Det märktes, hade mkt dålig koll efter hindren, förhållningarna fungerade inte och det var mkt spring.
Hade ett flippanbett som fungerade ungefär lika bar som en grimma.
Vi tränade lång anridning, efter en sådan skulle jag föröska stoppa upp mitt lilla lokomotiv då jag plötsligt tappade även denna lilla kontroll jag haft tidigare.
 
Bettet gick av på  mitten....
 
Så jag mer eller mindre skenade runt i detta stora ridhus 80 x 24 meter utan träns, hoppade hinder o försökte styra in i hörnen, med rena viljekraften, men no success, funderade på att slänga mig av, men tyckte det gick lite väl fort. Till slut ställde sig min kompis Linda framför henne o viftade med armarna, o hon stannade:) slutet gott allting gott.
Fick låna ett vanligt tränsbett av en tjej och försökte sen lugna ner oss båda. Skuttade över ett hinder 2 ggr och åkte sen hem med svansen mellan benen.
Det är faktiskt tredje gången jag har sett detta hända med just detta bett, så om du har ett likadant kolla det noga.
 
 
I morse tog jag med mig Kiara ut på en löprunda, tror du inte att kopplet gick av.när jag sprang ute på en bilväg...får nog kolla upp alla min utrustning lite noggrannare.....

Är du en Volvo el Ferrari ryttare?

Förundras faktiskt över varje gång jag rider mina hästar hur totalt olika de är.
 
Quattra t ex, är så lättsam, man kan släppa tyglarna o inget händer, man styr mot ett hinder och hon tar tag i det o hoppar. Mkt motor o  alltid glatt framåt. Men vill man sidvärts så händer ingenting, du kan trycka med sittben, skänkla med ena skänkeln etc, och hon fortsätter att tuffa på framåt. Hon är totalt okänslig.
Skulle hon vara en bil så är hon en riktigt präktig volvo.
Vi har mkt att träna på i dressyren.
 
Nemo är helt olik. Jag kan sitta på halvlånga tyglar och sen bara trycka ner sittbenet ngt och han flyttar sig direkt. Kan gå från öppna till sluta till skänkelvikning o han e så lyhörd. Är alltid alert och undrar vad man vill. Men å andra sidan kan han hetsa upp sig o bli stressad. Tittade på **** fälttävlan på TV i förrgår o tänkte att han skulle hoppa alla hinder där utan att tveka. Hans farfar är ju även en av de bästa förvärvarna av fälttävlanshästar i världen, så han har ju att brås på.
Skulle vilja att han hamnade hos ngn satsande person som skulle kunna ta vara på hans extrema arbetslust, han e ju en riktig ferrari. Too much for me.
 
Har börjat tömköra honom för att få honom att slappna av utan ryttare.

Full fart

Kom iväg lite sent ut i skogen igår, började mörkna, men tänkte att jag skulle springa genom skogen ändå. Det blev så mörkt (=snabbt) så jag hamnade i flera iskalla vattenpölar, usch! Men när jag väl kommit ut så kan man ju inte ge upp, utan det var bara att springa på. Struntade dock i ängarna på hemvägen som brukar vara sjukt sunkiga. Så det blev asfalt istället. Väl hemma visade det sig att jag sprungit 1,1 mil:) kände mig riktigt nöjd.
NU e kärringen på G:)
 
Om jag ska fortsätta skrytandet, så pallrade jag mig faktiskt iväg på lite cirkelgym efter att jag släppt ut alla kusar i morse oxå....så nu e man väl värd lite lördagsgottis....

Restips - 25% boka tidigt rabatt

Det kom precis hem fler nöjda gäster från vår ranch i Turkiet:)
 
"Superbra. Allt som hade med ridpersonal och hästar var toppen. Även här stor flexibilitet.Riktigt bra hästar!!
Toppenresa för oss alla = två fam. med fem barn/ungdomar och fem vuxna."

Jag var där med min familj för några år sen, och tom Robert som brukar undvika stallet, var med ute och red.
 
Här kommer du att trivas:)
 
 
 

Bokat flyg nu....

Man kan ju tro att man blir lugn och kan njuta läänge efter en så´n fantastisk ridresa som jag hade i Argentina.
Men jag kanske hade det för bra!?
 
Ju mer man reser o inser vad härligt det är, desto sugnare blir man på fler nya upplevelser.
Så idag har jag (faktiskt) bokat ytterligare en resa.
Även  denna gång till ett perfekt vinterresmål = hoppning på ridresort utanför Istanbul i Turkiet.
Ska träna upp min hoppning lite (kan ju behövas efter all rolig fullfartridning) och få lite härliga behandlingar oxå. E nog lite stel både här o där, haha.
 
Det här ser väl mysigt u och bara en timme utanför Istanbul.
 
Det finns billigt direktflyg hit, 1700:-, så man kan ju åka hit över en långhelg oxå. Ska passa på att julshopa lite oxå:)

Nya utmaningar...Maraton

Nu har jag sprungit tjejmilen två ggr o är redo (hoppas jag...) för större utmaningar. Så jag anmälde mig lite glatt (=skräckblandad förtjusning), till Maraton i juni. Läste på nätet att ett halvår räcker för att klara det, så nu ska jag försöka. Vore kul att springa i Stockholm 2013 och New York 2014:)
Om benen håller så ska jag försöka i varje fall.
Att jag tränar hårdare gör ju förhoppningsvis även att jag lyckas bättre som fälttävlansryttare.
 
Är ngn sugen att hänga på, så kan vi peppa varandra?

Tävla internationellt

Hej! Kan du inte berätta lite om att tävla internationellt? hur man hittar tävlingar, anmäler osv. PÅ senaste tiden har jag sett svenska som åker till Norge och hoppar lägre klasser så som 120-130. tack på förhand /Ellinor

Zazou var med i Belgien, Lummen som är en tävlingsplats som är populär bland svenskar.

Hej Ellinor, ja det är fritt fram för alla att tävla internationellt. Man kan söka på TDB, de som ridsportförbundet rekommenderar brukar finnas där. Annars kan man själv googla på tävlingsplatser och där brukar det finnas en proposition. Sen ansöker man hos ridsportförbundet och beroende på hur många som ansökt (o resultat) så får man var med. Mickis har varit i Belgien och i Norge, vilket var superkul. Arctic Equestrian Show är en jättetrevlig tävling utanför Oslo som är under 2 veckor och har alla möjliga klasser.Dit skulle jag gärna åka igen.

 

 


Debatt om Silver Saras häst

Jag tycker att det är helt fantastiskt att vi svenska hästälskare har samlat ihop till en del av, Mrs Medicott, denna framtida OS häst. Det vet ju alla som följer med i hästvärlden att de finaste hästarna mer el mindre alltid e sponsrade av rika hästälskare. Det är ju inte världens bästa el säkraste investering precis utan styrs mer av känslor än penningbegär.
Så om nu massor av svenskar gett en hundring eller två för att få chansen att få glädjas över svenska (eventuella) framgångar är det väl toppen! Och inget som man ska börja dra ner i dyn med fåniga kommentarer om småflickor som plundrar sina sparbössor....
 
Lycka till Sara, håller tummarna för dig:)
 
 

Sälja hästar = tuff:(

Åh, vad det är tufft. Vi har ett gäng superfina hästar o ponnier till salu, men det verkar vara fel tid nu....Får mig att tänka på att det finns nog hur många perfekta hästar för dig o mig som helst. Men många tröttnar på att annonsera o hästarna blir kvar. När de egentligen kunde vara till otroligt mkt nöje för ngn annan som har tid och energi.
Jag köpte t ex Quattra vid perfekt tidpunkt, ägaren uppskattade inte hennes otroliga potential (tydligen) och för mig är hon absolut perfekt. Hon lyfter mig på alla sätt:)
Vi har ju Litograf till salu som jag skulle spara 100 ggr om om jag ville ha en riktigt bra hopphäst, men jag vill ju tävla fälttävlan o Ros har ju fullt upp o Mickis åker snart utomlands.
Så vet du ngn som vill ha en världens goaste kvalitetshäst, maila mig så kan vi diskutera priset:)
 
Hans brorsa kom 3:a i OS i år och han e verkligen fin:)
 
 

Jag gillar inte kyrkor o museer:)

Jag älskar att resa, men är mkt mer intresserad av nutid än dåtid. Men varje gång jag kommer till en ny stad i ett nytt land så finns det ngt slags tvång (från andra) att besöka så många kyrkor, gravplatser och museer som möjligt.
Ju fler av dessa man besöker desto "finare och mer kulturell" är man.
Jag är helt ointresserad av kyrkor, museer och diverse ruiner (oftast ju mer intressant ju mindre man ser av vad de föreställt en gång i tiden). Jag respekterar att andra är intresserade ev dessa, men tycker att det är fel att man ska behöva känna sig mindervärdig för att man inte är det. Är inte läget i dag mer intressant att se och upptäcka???
Jag vill ut på landsbygden och se hur folket lever och mår (tycker att storstäder e rätt ointressanta då de är väldigt lika varandra, med McDonalds, Benetton, Sara etc etc), Älskar att rida omkring på landet o kika in i folks trädgårdar (man får så bra överblick från hästryggen), kolla på hur barnen leker, o alla olika djur som finns och hur de beter sig. Att sen få ta seden dit man kommer, smaka lokalbefolkningens maträtter, se var de arbetar,  höra hur kvinnorna har det, skolan etc.Ja, det vanliga dagliga livet, det tycker jag är spännande.
Det är därför jag reser, inte för att pricka av fler fantastiska sevärdheter.
 
Var inte så bra på att kasta lasso. Men korna var så snälla så att driva dem hit o dit gick bättre:)
 
Att ta hand om boskap är verkligen intressant att lära mer om. Jag har sett kofabriker i Estland, lagårdar av olika kvalitet i Sverige, ofta mår man dåligt å kornas vägnar. Men här i Argentina blev man glad. Korna lever helt fritt på oändliga betesmarker. Tas bara in för att badas (har tyvärr importerat ngt läskigt kryp från USA som kliar), vaccineras och märkas. Rekommenderar verkligen alla djurvänner att åka hit:)
 

Åh vad det är kallt

Ja, nu inser jag vad fantastiskt bra jag hade det i Argentina, håller på att frysa ihjäl.
Här lekte vi en cowboylek som gick ut på att i full fart trä upp en pytteliten ring på en pinne:)
 
Det var mer eller mindre omöjligt, skulle behövt ha en 10 ggr större ring...
 

Polo in Argentina

Vi fick lära oss att spela polo= superkul. Fast att vi påminde om 5-åringar som spelar fotboll. Alla på bollen och sen vild fight om bollen. Att vi är mogna vuxna var nog svårt att se.
Men kul var det:)
 
 

Trött

Tuff hemresa från Argentina,
Ingen uppgradering denna gång o inte en endaste minut sömn heller...stupar i säng om ngn minut.
 
 
 
 
 
 
 

upp o ner

Kunde inte vända bilderna via telefonen :-(

Fernando som äger ranchen e helt otrolig.gjorde allt o lite till för att vi skulle ha kul o må bra, lyckades så bra att jag inte fick med mig 2 av gästerna hem :O

polo

Vi har oxå spelat polo flera ggr.klart svårare att träffa bollen i full galopp, men kul.ni måste bara åka hit.ska köra en bildbomb då jag komm

er hem.


1000 kor

Ranchen har mer än 1000 kor o dessutom kalvar o tjurar så det finns massor att göra.vi har vaccinerat, märkt o drivit hjordar av djur.spännande o kul.wow


Hej igen

Har inte kunnat blogga på hela ritten :-( tyvärr.men nu e jag på hotellet o saknar min snabba lilla häst o hela ranchen.har haft det såå bra.allt var såå bra att två av mina gäster blev kvar...


argentina

Älskar denna häst :-)


RSS 2.0