På väg till nya äventyr

Nu är jag på väg till Danmark :) och ska på träningsläger i hoppning. Hade ju tänkt värma upp lite på någon av våra hästar först, men så har det inte blivit. Några skutt på Ture bara för flera veckor sen kan man ju knappast räkna.



Här är Robin vår norska tränare. Han är supertrevlig och duktig.


 
Vi kommer att bo i dessa små stugor.

Äta o dricka gott i ryttarstugan.

Kanske får nå´n av oss denna häst?

Eller den här?

Ja, vi får se, kul kommer det i varje fall bli. Ska ta med mig datorn o försöka blogga under vistelsen.


Lyckad helg

Påskhelgen var intensiv med både tävlingar, träning och krattning.
Alla :) hästar skötte sig utmärkt.
På fredagen hade vi ju 3 hästar i 110 cm, både Luna och Qubbe var 0,0 och Zazou hade 5 fel. Zazou var sen superfin i 120 cm och var 0:a + blev placerad. Luna o Qubbe tyckte att 110 cm var superlätt så de är nog redo för högre höjder oxå.



Tyvärr såg jag inte Q då det var lite fullt upp med de andra hästarna = mkt synd då det var han som jag var mest nyfiken på att se. Mickis sa att han var jättelätt och fin.


I måndags var det Rosannas tur så vi tog en liten tur till Mantorp. Pemsan var 0,4 i LB och både Pemsan och Nocke var 0:a i LA och kom 2:a och 5:a. Vilken fina ponnier:)



Här var vi o tränade nu i påsken.  Sasha var oxå med o hjälpte till :)

Hjälper inte med ljusa kvällar

Nu sitter jag här 20.25 och har en häst att promenera med + 5 boxar att mocka innan det blir mörkt. Trodde att man skulle hinna så mkt mer nu då det är ljust så många timmar, men tydligen inte...
Har varit med Lito på Ultuna halva da´n + haft en expert som kollat min volt.
Hade tänkt ut o springa + rida + jobba mer än en 1/2 timme (=suck) men det blev inte så.



Red Qubbe för första gången i söndags, det var supermysigt = vilken kille!

Min transport etc

Satt just o funderade på tävlingen imorgon. Det kommer att bli smått hysteriskt. Vi har tre hästar med i 110 cm och 1 i 120 cm. Det är inte sådär j-mkt starter så det kommer att bli lite körigt. Det gäller att ställa hästarna i rätt ordning och hoppas att de gillar varandra. Qubbe känner ju inte tjejerna + är inte van vid vår transport heller. Men han är ju en matglad kille så vi får hänga upp rejält med hö :)



Zazou trivs bra i transporten.

Sen har vi samma utrustning till ett par av hästarna. Hoppas att Rosanna följer med och hjälper till
Är verkligen jättenöjd med min hästtransport, det är ju en 3-hästars fautras. Men nackdelen (haha) är ju att man får med så många hästar.




Funderar på att köpa lastbil, men det känns lite småjobbigt då de ju ofta är gamla och behöver en hel del underhåll och jag kan inget om motorer etc. Men snart är det meetings o då är det ju supermysigt att kunna bo på tävlingsplatsen. Ja, vi får se...


Island = superhäftig ridning

I Sverige så tror man ju ofta (tyvärr) att Islandshästridning är lika med ridning för nybörjare. Många turridningsföretag markandsför sig mot företag där många inte kan rida + har ridning för möhippor och svensexor. Så inte är det konstigt att man tror att ridning på dessa hästar är för nybörjare och inget för vana ryttare. 
Många kunder ringer och frågar om vi kan rekommendera ridställen med ett högre tempo och då är ( faktiskt) Island ett av de ridställen vi varmt rekommenderar.



Jag var där med Helena Lundbäck och spelade in hästprogrammet Hippo för några år sen. Och det var superkul ridning i full fart. Och det som gjorde det xtra spännande var den stora flocken av löshästar som vi hade med oss.
Hälften av ryttarna red före flocken och hälften efter.



Så fort den jag red blev lite trött så fick jag byta häst. Dit åker jag gärna tillbaka för att få häftig ridning i läcker natur. Både lavastränder, stora vidder och glaciärer.



Att bada i heta källor gör under för trötta ridmuskler.



Oh, vad jag blir sugen då jag ser dessa bilder :) Snacka om djur & naturupplevelse.

Hos veterinären

Många undrar var Lito håller hus. Han bor här fortfarande, men har varit lite halt fram. Så nu har vi gjort en ordentlig utredning med magnetröntgen, ultraljud och vanlig röntgen.


 

Här var han på ultraljud, snällare häst få man leta efter :)

Efter alla dessa undersökningar kom veterinären fram till att det fanns gott hopp för framtiden. Det var inget allvarligare fel på honom. Så nu ska han behandlas och skos på ett annat sätt :)

Längtar efter att se honom på tävlingsbanan igen.

Lito i full action.


Vargen är här

Ja, vi bor ju mitt i vargreviret och jag har alltid varit för vargarna. Men nu börjar jag bli lite osäker. Vi har ju en del marker ett par km från vår gård där vi avstyckat en gård och sålt. Den familjen som köpte har byggt ett hus och fått en liten bebis. Deras hund Tajson var en av de killar som var här och uppvaktade Sasha då hon löpte i fjol.
Igår då Eva var ute med sin 1-åriga dotter + Tajson så dök det upp en varg och tog Tajson i nackskinnet o drog iväg med honom =uhh...
Den andra vargen gick mot Eva o barnet, men hon hoppade runt o skrek o då gick han iväg.


Men stackars Tajson blev dödad.  Strax efter detta så red jag precis där det hände (det är där vi alltid rider), träffade några rovdjursforskare o de sa att har man bjällra på hunden så är det ingen fara. Men jag undrar verkligen om det hade hjälpt. De sa även att vargar är väldigt rädda för människor, men nu har ju mkt ändrats. Man märker ju t ex både vuxna djur o valpar, så då är de kanske lite mer vana vid människolukt nu + det var ju faktiskt en varg i Helsingborg härom veckan.
I ett inlägg läste jag att joggare kan ligga risigt till då man ju flyr. Jag som precis kommit igång att springa i dessa skogar igen.... Känns inte riktigt lika kul längre.


Dagens ridpass

Tog en lunchritt idag. Det var Nockes tur. Gu´vad pigg han var, tur att han är en ponny. Han måste sluka solenergi så det bara ryker om det.
Red en ganska lång runda med en hel del galopp. Han har den ovanan att så fort man tar tyglarna så sticker han iväg (säkert vi som lärt honom detta, hrm). Sen kanske vi inte tar oss tid att försöka få honom att sluta med detta. Men det är ganska jobbigt. Försöker smygta tyglarna så han inte ska märka det, men det fungerar inte så bra.
Brukar göra halt och rygga, så att han åtmintone gör en juste galoppfattning sen. Men han e så extremt positiv och vill alltid gå framåt och helst i full rulle.



På hemvägen ville han äta upp några vackra små vårblommor, tror inte han vet att de är fridlysta...



Sa hej till Qubbe.



Härligt att komma hem.



Skakar loss lite.

Så nu e han nöjd o glad och kan leta upp kompisarna o ta det lugnt :)


Vårtecken

Idag var det första riktiga vårdagen. Firade det med en härlig morgonritt i skogen. Mickis red Qubbe som skötte sig utmärkt framme i täten, jag red Ture och Rosanna Nocke.
Det är 10 + så de slapp alla sina täcken sen. Vad skönt tyckte hästarna och rullade sig för att sen lägga sig o sova.

Sen sladdade jag volten, snacka om att det behövdes! Var hur buckligt som helst. Den kändes väldigt hård så det blir bara småskutt nu innan jag har lagt på nytt underlag. Ska vi hoppa högre får vi åka iväg. Men fint såg det ut, med tjusiga ränder i sanden.



Syns inte här, tog bilden från kontoret.

Tredje vårtecknet var krattning av allt löshö, kärra efter kärra var jag tvungen att slänga bort, och det fanns fortfarande snö under. Allt spillhö har legat som ett skyddande täcke över snön. Men nu är det mesta borta så att snön kan smälta bort.

Fjärde vårtecknet e att jag tänker ut o springa i skogen efter jobbet (=puh). Det är fortfarande ganska blött, men det ska man väl tåla. Ska springa tjejmilen i september så det gäller att komma igång. Förra gången, för hundra år sen, när jag anmälde mig till detta lopp började jag träna tre veckor före och fick så ont i hälsenan så att jag inte kunde springa = smart va!?.



Vårkänslor hos killarna Lito & Ture. jag sitter på Luna som oxå tyckte att det var kul att se på:)


Dressyr i Portugal

Sofia om Ridresa för familjen i Turkiet: Ser super mysigt ut. Man kanske far dit nästa gång?? Har en liten fråga: Ni hade resor till Marc i Portugal för något år sedan men ni tog bort det. Var det av någon speciell andledning? Hade vart super kul att åka dit också.

Svar: Anledningen till att vi tog bort Marc i Portugal är för att han tröttnade, han sålde nästan alla sina hästar och försöker nu sälja sin gård. Tror att han ville göra ngt nytt. Han gav ju så mkt av sig själv (på gott & ont), så han blev utarbetad och vill enog ändra sitt liv.

Men då hittade vi ju ett nytt superdressyrställe :) som har visat sig ännu bättre.
Det är detta i Porto. Det är nog ett av våra ridcenter dit vi har mest återkommande gäster. Jag har varit där två ggr och fått rida sååå fina hästar.



Ridhuset. Man rider max två ryttare per lektion.



En av hästarna som jag ridit, det finns hästar i alla utbildningsnivåer.



Hoppade gjorde vi på utebanan, dock i dagsljus.



Supergod mat både till lunch o middag, så man gick inte ner nå´t trots allt ridande, haha.



Här bor alla hästarna.



Och här så vi gott. Trots galande tuppar & kyrklockor...



Läängtar tillbaks...



Släktträff

I söndags hade jag med mig bägge hundarna till tävlingen. Då en av valpköparna bor i Västerås inte så långt från Björklinge, så kom matte & husse + valp (som blivit väldigt stor) och hälsade på.



Här sitter mor o dotter o undrar när vi ska stoppa in hästen så att de kan träffa brorsan.



Vet inte om Kiara o Goliat kände igen varandra, men nog är de lika.



"Valparna" är 8 månader och har bägge växt om sin mamma.



Efter en stund lekte de o hade jättekul.


Ny stjärna i stallet

Idag var jag iväg och hämtade en ny häst = Qbrick park e. Quite Easy ue Irco Mena.
Vilken vacker häst :) Lite upphetsad över all transport etc men superfin.



Han får  gå i en egen hage bredvid stona till att börja med.



Ska ta kort på hela honom oxå, jättesnygg med 4 vita strumpor.



Han var mkt nyfiken på tjejerna.



Luna undrade oxå, vem den nya killen var?



Zazou tyckte att han såg klart intressant ut :)



"Gäsp, nu orkar jag inte flirta mer."

Fortsättning följer.

Ridresa för familjen i Turkiet

Ett år åkte vi hela familjen till Turkiet på ridresa. Barnen var ganska små Rosanna 9 , Robert 11 och Mickis 13 år.

 

Ett supermysigt ridcenter 7 km från havet.



Rosanna fick en liten stor häst som hon gillade skarpt.



Mikaela fick en pigg D-ponny.



Jag red bl. a ett framåt engelskt fullblod, jättefin häst.



Anders var oxå nöjd med sin häst.



Supergod mat, här middag med ridcentrets ägare Ayberk, som oxå är ryttare. Han har ridit en av mina hästar hemma oxå då han firade midsommar hos oss.



Poolen e superfin :)

Vi hade en jättefin vecka så detta resmål kan jag rekommendera barnfamiljer. Alla behöver inte rida så är ni en familj där några inte vill rida så går det lika bra.






Lyckad helg - men trött

Ja, denna helg var det ponnytävling på lördag och häst på söndag. Båda var framflyttade till att starta kl.8.00 = puh! och (tyvärr) skulle vi vara med i första starten båda dagarna.
Bara för att jag vet att jag är morgontrött och ska upp (för) tidigt så vaknar jag minst en timme för tidigt = skumt (o dumt). Så det blev inte mkt sömn.
Ponnyerna skötte sig utmärkt, Pemsan var tillbaka i sin fina form och red 0,0 i både LB och LA. Sen var det Nockes tur att gå MSVB, banan var rätt tuff med en del svåra distanser + trekombination. Han var 0:a i grunden och rev ett hinder i omhoppningen. Det räckte till en placering (bara två 0,0 :or) och han kom 5:a = kul. Det är så roligt att se Rosanna rida båda dessa ponnyer som är helt olika så bra :)
Idag var det Div 1 häst. Vi hade Zazou med oss. Hon gick förklassen bra och blev 7:a och var sen 0:a i laget. Så vi var ett av tre lag som kom till omhoppning. Mickis tog en lite väl snäv sväng och fick ett stopp, så vi slutade på 4:a fel. Det gjorde de två andra lagen oxå, men tyvärr hade vi sämst tid.
Men denna placering gjorde så att vi (troligen) kommer till final = superkul:)



Zazou är så spänstig o fin :)

(går) Dagens träningspass - why bother?

Emma Johansson om Strömavbrott: gud vad du är duktig som tränar så mycket. :) jag blir himla inspirerad till att träna ännu mer själv, så det kanske jag ska ta och göra. :)

Vad glad jag blir :) gör det Emma!
Funderade på varför jag tränar så mkt och en anledning är att det e kul, man känner sig pigg och glad. Dessutom så vill jag ju att våra hästar ska vara liksidiga och lägger ner ganska mkt jobb på det. Hur ska jag kunna begära att de ska vara det när jag själv inte är det. Speciellt på skivstångspassen så kan man ju se om man e starkare i vänster el höger sida. + jag har märkt att jag har mkt sämre balans i vänster sida. Undrar hur det påverkar hästen? + på passen tränar man mkt koordination och muskelkontroll och det är ju verkligen a & o för att bli en bra ryttare.
Jag har märkt att jag blivit mkt mer medveten om min kropp, rörelser, och hållning, vilket allt e positivt för ridningen.

Så jag hoppas att fler blir inspirerade för sin egen och alla våra älsklingars skull :)



Lycka är att rida :)





Frågestund

Filippa  om Dagens ridpass: Du som vet: om man anmält en häst till tävling med en ryttare, men vill göra ryttarbyte, gör man det i tdb då, eller kan man göra det på plats? Hittar inte var man kan göra det i tdb nämligen

Svar: Man kan alltid göra det på plats el ringa till sekretariatet på vägen till tävlingen.

Anonym om Dagens träningspass: Hej!
Vi är två 21 åriga tjejer fr Norrtälje som ska förmodligen åka till Oliver i Irland och jobba nu. Jag har försökt att luska fram hur mycket det kostar att importera våra två häst till irland. Vet du någon bra sida/bolag m.m som man kan kolla med, samt priser? Tacksam för svar :)

Svar: Vad kul :) Vilka är ni? Vilken klubb tävlar ni för? Det kostar ganska mkt att ta med sin häst från 7-12000:-
Tidningen Ridsport har en hel sida med namn på transportörer :)


Anonym om Chaps: Hej!
Vi köpte precis en häst :)
Han gick igenom besiktningen men veterinären la märke till någon knöl på ryggen. Kanske en sadelknöl?
Ska man ha nån speciell padd till detta eller funkar det med det vanliga?
Tacksam för svar! :)

Svar: Om sadeln ligger på knölen så skulle jag ha en fårskinnspad mellan ryggen och sadeln, så blir det lite luftigt och inte lika mkt tryck. Så länge knölen är liten och han inte ömmar så är det nog  ingen fara.

Jasmine om Hästjobb på Irland finnes: Ah det hade ju varit ngt !! Kul du berätta om det! Får man ta med sig en häst vet du det?
Sen har jag en fråga till, min häst har fått knutor på ryggen och på ena sidan även lite på skinkan. Har anpassad sadel, tror inte det är det. Har läst om regnskollor protoin knutor nässelfeber och ringorm. Dem ömmar och vissa är bölder och vissa små knott. Har du varit med om det och har ngn dunderkur du kan dela med dig av?:) Kram Jasmine

Svar: Som jag skrev ovan så kostar det rätt mkt at ta med sin häst, så då ska man stanna rätt långe om det ska vara värt det. Annars är det massor av ridning + lite allmän stall o hästskötsel. 
Gällande knölarna. Om de ömmar och är bölder så skulle jag ta ut veterinär. Om sadeln trycker mot ömmande knutor så skulle jag rida utan sadel, eller longera och tömköra ett tag och se om de försvinner. Tyvärr har jag bara varit med om knölar som inte ömmar så jaghar ingen superkur.

Carro om Dagens träningspass: hej!
Jättebra blogg! hur går det med Lito? Rids han något?

Svar: Tack :). Han är inte helt fräsch så vi har precis undersökt honom på Ultuna och väntar på svar. Så han går mest här i hagen och är söt + busig.



Lito e världens charmknutte, alltid redo för bus:)


Pernilla om Förvirrad: Hej Viveca, funkar verkligen avd B? det är ju bara bedömning A, dvs ingen omhoppning/fas 2?

Svar: Ja, enligt de som lär veta så gör det det. Allt detta är ett språkfel sen tidigare. Dvs redan förra året var det egentligen meningen att man skulle vara 0:a i bägge faserna. Vi kallar ju fas 2 för omhoppning, men enligt de sakkunniga så är fas 2 endast del 2 av en grundomgång. Så vid bedömning A:0 A:0 så är det två delar i en grundomgång och bägge måste vara 0:a, men är bedömningen A:1A dvs grundomgång och omhoppning, så behöver man inte var 0:a i omhoppningen för att det ska räknas. Klurigt :) Men varför ska det var lätt att tävla? haha.

Strömavbrott

Just som jag satt o jobbade som flitigast blev skärmen o allt mörkt. De starka vindarna hade blåst ner ngn ledning så vi var 800 st utan ström. Ingenting kunde jag göra, inte ens koka kaffe el dammsuga. Tänk vad beroende man e av el. Det enda som fungerade var telefonen, vi har mobil växel.Satt o väntade en stund o tog sen med mig telefonen ut. Måste ju göra nå´t vettigt. Så jag hämtade Luna i hagen och med livet som insats red vi ut på en liten runda, hon var väldans spänd. Det var antagligen jag oxå, visste ju inte vad som skulle kunna komma blåsande på en.
Men det gick bra :) Inte världens mest givande ridtur, men hon fick röra på sig lite.



Nu ska jag iväg på friskis så att åtminstone jag blir lite svettig :)



Dagens träningspass

Har suttit hela dagen framför datorn idag, så det var nödvändigt med ett pass. Körde medelpass styrka (igen).
Ja, igår var det skivstångsdag, haha.
Sköönt, men denna prio av mig själv + jobbet gjorde att jag inte hann rida, hrm.

Chaps

Igår gick mina supergamla + fula chaps sönder. Blixtlåset hängde sig då jag red Ture på ridbanan. Slängde de nöjt, då de gjort sitt för länge sen.
Jag har ju förut skrivit om Parlanti chapsen som jag tycker e för dyra + jag gillar inte den vita randen.



Den syns inte så tydligt här, men den är på baksidan längs hela benen. Annars så sitter de ju såå snyggt. Gillar när de är så tajta.
Provade ju faktiskt ett par andra chaps på Eurohorse som satt bra o kostade 700 kr (oxå italienska) ångrar ihjäl mig att jag inte köpte dem.
Men ibland blir man så snål el trött så man ids inte. Faktiskt så e man ju inte alltid på shoppinghumör, speciellt inte när det finns för mkt.
Nå´n som va där o kommer ihåg vad affären hette där de sålde massor av italienska skor 7 stövlar etc? Så kanske jag kan hitta deras hemsida. Montern låg nära där de ridande poilserna höll till.

Hästjobb på Irland finnes

Vill du jobba med  hästar på Irland? Mitt favvisridcenter (så får jag nog inte säga) på Irland söker 1-2 tjejer (el kvinnor) som vill jobba med hästar för kortare el längre tid.
Det viktigaste är att du är sadelvan + intresserad av terränghoppning. Omgående tillträde.
Ring Oliver på +35387 2570221 så får du veta mer.



Åker du dit måste du pussa Wonderboy från mig, då han är tillbaka där.



Nocke köpte vi genom Oliver så han har hoppat de flesta av terränghindren där.



Clover var min bästa häst någonsin, hon stannde aldrig (inte ens på träning) under de tre år som jag hade henne.




(går) Dagens ridpass / hästpass

Luna har ju varit lite svullen i ett bakben några da´r. Vi släppte ju iihop henne med de andra stona och då vrickade hon sig väl lite. Därför kunde hon inte tävla i helgen tyvärr. Men igår var hon helt torr o fin i benet så jag red ut en runda. Hon var väldigt spänd o alert. Hela tiden redo att hoppa till för minsta lilla. Det märktes att hon vilat + mår bäst av att ridas mkt.



Luna har en härlig personlighet, supersnäll med nerv.


(går) Dagens träningspass

Kände mig ganska seg efter helgen, vem är det som sagt att man ska vara utvilad efter helgen?? Det är ju då man gör mest, haha. Tvingade mig dock i  väg till ett Medelpass styrka och vips så blev jag pigg. Softade framför mina kära deckare sen till sent.

Hönsmamma

Igår kl.21.00 (hrm) kom vi hem från dagens tävling. Det var Pemsan som tävlat LC o LB. Vi har gått ner i klasserna då hon haft så lång vila från tävlandet så hon blivit tittig igen. Hon fick ett stopp i LC och var sen som vanligt i LB 0,0 och 3:a.
Ja, efter den långa tävlingsdan skulle jag nattfodra hästarna och ingen var hungrig, blev jätteorolig och trodde att alla fått botulism och skulle dö...Men hösilaget såg jättefräscht ut o luktade gott. Inte ens Nocke åt, han bara stoppade ner mulen i hö´t och tog upp den igen.
Men Pemsan som varit borta hela da´n var hungrig.
I morse fick jag svaret, de åt inte av hö´t i hagen heller utan vandrade runt och åt äkta gräs, haha. Pyttesmå gröna grässtrån mättar tydligen. = vårtecken :) och all snö är borta från ridbanan = yippii!



Riktigt så här grönt e det ju inte, men snart....

Lucky var förresten o tävlade igår oxå och såg pigg o glad ut.

Dagens träningspass

Tävlingsdag innebär Mkt gående, funderar på att ta med mig en stegräknare ngn gång. Vissa tävlingsplatser såsom tex Strömsholm, Södertörn, Sundsvall ute o Botkyrka ger x-tra mkt motion.
Vi kom hem tidigt så jag rensade på stället där vi har hösilagebalarna = 1 timmes hårt skottande /krattande av gammalt hö + snöblask. Trist med allt spillhö som bara slängs bort.
Sen in o dammsuga i en halvtimme,så lite motion fick jag idag oxå :)



Det blir rejäla sandhögar inne efter mina två älsklingar nu när snön e borta....


Dagens rid / hästpass

Dagens pass var ett hästpass, dvs jag följe med som hästskötare då Mickis tävlade. Ture hoppade ytterligare en 100 cm runda för att mjukstarta efter sin skada och Zazou var oxå ute och mjukstartade efter en lång vintervila. Båda skötte sig bra, Ture med 0 fel och Zazou med 4 fel.



Lääängtar efter större utmaningar:)


Dagens rid / hästpass

Dagens pass var ett hästpass, dvs jag följe med som hästskötare då Mickis tävlade. Ture hoppade ytterligare en 100 cm runda för att mjukstarta efter sin skada och Zazou var oxå ute och mjukstartade efter en lång vintervila. Båda skötte sig bra, Ture med 0 fel och Zazou med 4 fel.



Lääängtar efter större utmaningar:)


Svårlastad häst

Anonym om Förvirrad: Va konstigt.....
Men jag tänkte fråga en helt annan fråga :)
Jag har en häst som är svårlastad.
Han var med om en olycka får några år sen.
Det tar en tid innan han går in, men efter ett tag så ger han sig. Men när vi stänger bommen bakom honom så blir han nervös och kan inte stå still.
Har du några bra tips?
Går det att träna bort detta?

Svar: Hästen är ursprungligen ett flyktdjur som betar på stäppen.Att gå in i ett mörkt trångt utrymme är helt emot deras natur. Nu är de ju inte i frihet längre, men jag tänker ofta att det är otroligt att de är så snälla att de gör det mesta som vi ber dem om som tex att åka transport. Enligt min erfarenhet så är det bästa sättet att få en lättlastad häst är att åka ofta. Har man en häst som är orolig så är det väldigt bra att ta med sig en häst till som inte är det. Om man bara har en häst så skulle jag lasta honom varje dag och ge honom mat i transporten och sen lasta ur honom. Så att det blir en positiv upplevelse. Gör du detta så är jag säker på att han kommer att vänja sig. Det har alla mina hästar gjort. Lycka till :)



Fotograf Mikaela Zimdahl

De flesta hästar älskar mest att vara i hagen med sina kompisar, allt annat är för vår skull :)





Dagens träningspass

Idag var det skivstång puls. Då kör man styrketräning med skivstång och vikter i en timme. Sen avslutas det med 15 minuter pulsträning, dvs jobbiga övningar med massor av hopp upp o ner på stepbrädan, var helt slut efteråt.
Det är nog mitt favoritpass. I helgen e det tävling på både lördag & söndag så då hinner jag inte träna.

Dagens ridpass

Idag red jag Nocke på ridbanan. Började med Kyras ABC, dvs i varje hörn så gjorde jag halt och sen bakdelsvändning. Det är ett jättebra sätt att få hästen på yttertygeln (och på tygeln) + att renodla hjälperna. Det brukar jag alltid köra med unghästar. Man kan göra det i först i skritt, efter några varv skippar man halten. Sen gör man övningen i trav.
Övade sen på galoppfattningar. Red på mittlinjen och fattade först vänster galopp, gjorde halt och sen höger galopp. En kul grej kan vara att försöka hinna med så många galoppfattningar som möjligt. Jag lyckades med 4 stycken (kan lugnt förbättras då ridbanan är 60 meter lång). Ger lyhörda lydiga hästar.



Nocke e mer intresserad av full fart än att vara superlydig på ridbanan.

Förvirrad

Läste Ridsport under lunchen och blev helt förvirrad. Blir galen på alla ändringar som görs. För att kvala till MSVB i hoppning för ponny så har ju det tidigare gällt att ha 3 0:or  i grundomgången i LA.
Fom  i år så ska man även vara 0:a i fas 2 (som vi kallar omhoppning normalt), dum ändring tycker jag :(
Så är det någon sorts dispens för de som kvalade förra året. De får alltså hoppa MSVB fram tom juni, sen måste de tydligen kvala om, dvs ha 0:0 i tre LA. Skumt, hoppar man redan MSVB så klarar man ju antagligen det.
Sen förstår jag faktiskt inte om de menar att de som hoppade MSVB (o MSVA) förra året oxå måste kvala om??? så kan det ju inte vara eller??
Sen förstår jag inte vad man gör med de som delvis kvalade förra året, dvs har t ex 2 0:or i grunden förra året. Om jag gissar rätt så får de inte räkna dessa om det inte var 0:0.
I slutet av artikeln stod det ngt skumt om att det var noga att även de som kvalade förra året skulle akta sig innan omg 3 i elitserien, men den går ju före juli, så varför ska de de?
Hoppas att de kommer förklara ovanstående på ett lättförståeligt sätt, för det är ju inte kul om ens lag blir diskat i efterhand (för det kommer säkert kollas av nitiska konkurrenter....)
Tips, kan ju vara att man startar avd B om man måste kvala snabbt, då är det ju större chans att 0:a. Men det är ju inte lika kul.



Detta drabbar Pemsan som måste skaffa fler 0:or nu.

RSS 2.0