Air väst

Har nu investerat i en air väst, typ krockkudde. Den löser (förhoppningsvis) ut om jag ramlar av.
 
Sä här ser västen ut, men jag köpte en svart.
 
Ja, inte för att jag hoppar så´na här hinder (än, haha) men man kan ju skada sig även på små hinder om hästen hakar fast o går omkull. Jag köpte min i Sverige, men det går att köpa den för nästan halva priset här.
Där köpte jag min race safe väst från för några år sen o det fungerade bra.

Det bidde en GPA igen.

Kan inte hjälpa att jag tycker att GPA speed air är den ultimata hjälmen för mig. Luftig, lätt att göra ren, man ser om den går sönder och inte minst så sitter den väldigt bra på mitt huvud.
 
Tog en svart denna gång (tycker egentligen den bruna e väldigt fin, men det e ju xtra trist att köpa en exakt likadan...
 
Hade tur o hittade den på rea på Skara hästsport = 3900:- (hrm vill man ha det bästa så kostar det).

Hemma igen

Ture o Mickis var så duktiga. De kom till A-final och kom runt 150 cm (=väldigt högt). Det var 17 språng o de rev 5, inga stora rivningar men bommarna rullade ner. Han e ju inte i toppform så han orkade nog inte trycka av tillräckligt.
Kom på 16:e plats.
 
Så nu får T ta det lugnt ett tag underbara häst:)

SM i Henriksdal

ja nu har vi varit här i några dagar, och idag är det vilodag. Om jag ska vara ärlig så trodde jag att vi skulle vara på väg hem nu. Men Ture gjorde en jättefin runda i andra kvalet och lyckades komma in på en 18:e plats. Och det är de 20 bästa som går vidare till A-final:) Verkligen superkul. Så nu ska Ture hoppa 150 cm imorgon, för andra gången i sitt liv, håll alla tummar ni har pls.

Hej då

Nu e världens bästa Nocke såld = snyft. Önskar Elin all lycka och glädje med vår guldklimp.
 
Åh vad kul vi haft tillsammans under dessa 6 år = oändligt.

SM here we come:)

Nu har jag stoppat in allt i lastbilen. Bara det viktigaste av allt som fattas = Ture.
 
Den här gången har jag inte glömt betforn, men bergis ngt annat...
Här ska Ture stå måånga timmar, det e långt till Skåne.
 
Jag vill följa med:)
Snääälla.... och vem kan motstå denna sötnos. Så vi blir 4 som åker.
 
Håll tummarna pls:)
 
 

Helt förvirrad el too relaxed!?

In med pållen i lastbilen o ny terrängträning på G. Satt o funderade på olika terrängbanor som jag varit på och att min tränare Anna sagt att Uppsala var ganska knepig. Och när jag tittade till på vägen upptäckte jag att jag var på väg mot just Uppsala, fast att jag skulle till Enköping....
Åker runt så mkt med hästarna så jag hade åkt ditåt av bara farten. Jaja lyckades hitta massa småvägar o krångla mig fram till Enköping till slut.
= jättefin bana med massor av olika typhinder. Hoppade ett med stock- pullmangrav - stock, superkul hinder o Q bara flög över.
Här är deras vattenhinder vilket var helt ok tyckte Q.
 
Q skötte sig utmärkt, detta behövde vi, efter vårt störtdykning i Botkyrka:)
 
Min lilla sötnos i lördags innan hjälmen spräcktes.

Ny hjälm:)

Glöm nu inte att köpa en ny hjälm =)
Slår man hjälmen i backen så får den räknas som "förbrukad" eftersom den gjort sitt jobb och tagit upp en massa kraft, lätt att det bildas små små sprickor inuti=hjälmen tar inte stötarna lika bra längre...

Kanske en ny snygg att visa på tävlingsbanan =P

Hej Filippa, tack för tipset. När jag tittade på min hjälm var den faktiskt trasig. hela framsidan hade åkt ut, antagligen då hjälmen pressades ihop. Jag som älskar den så. Så jag plockade fram min gamla, som jag var så stolt över då den var nyköpt.  Nu var den både obekväm o kändes jättetråkig. Ngn som har ngt tips på ny snygg hjälm? gillar ju GPA väldigt mkt, så risken e att det blir en ny likadan (snacka om konservativ...)

Här e min gamla hjälm som nu får dammas av igen:)

 


Första avramling på länge...

Var o tränade terräng med Quattra idag. Blev lite övermodig o hoppade ett hinder med nedsprång mot coffin (= *). Första gick bra men sen var jag (som vanligt) lite för framåt istället för att sitta bak, så när hon slängde sig på sidan om det livsfarliga hålet, så slungades jag ner i det istället:(.
Hann inte äns tänka att jag skulle slå mig (= en fördel, mot när jag hängde runt Nemos hals sist). Dunkade i huvét mot marken, men hjälmen tog den smällen, så otroligt nog känner jag ingenting:).
Q galopperade iväg utan träns men kunde tas efter en stund. Tog det lite lugnare sen.
 
 
Ska ju tävla på denna bana om 3 veckor, så jag måste hit o träna igen.
 
Det positiva med stoppet är ju att jag inser  att hon måste träna på olika hindertyper, vad jag vet så har hon inte tävlat tidigare, men hon har ju varit så okomplicerad så jag har trott att hon varit totalt orädd. Men nu vet jag bättre. Måste runt på många olika banor o träna på allt. = kul! Älskar ju att träna.
På måndag e det Enköping som gäller:)
 
 

Sur tidig morgon:(

Att ha stall är verkligen myyycket mer än att rida. Blev ganska trött när jag kom ut i stallet imorse.
Och så finns det folk som undrar vad man gjort på semestern (vilken semester...?).
Ja, dessa hästar håller en sysselsatt:(
 
En häst som varit ilsken på grannen under morgonen, hrm. Dessa brädor är inte lätta att byta ut...
 
Våra 8 kära hyresgäster är mkt! duktiga på att skita ner. Rosanna tycker att de är sååå gulliga när de flyger runt huvudet på en, men det lär inte vara hon som står o försöker göra rent efter dem.
 
Fullt med mat i boxen, men ändå är det kul att gnaga på rrä´t.
 
Ja det var morgonens klagolåt. Får gå ut o pussa ngn gullig häst så man förstår varför man håller på.
 
I love horses:)
 
 
 

Hoppträning

Var på hoppträning igår o Q var så juste och perfekt:)
Tränaren sa "snart tar nog dina döttrar henne". men denna superfina häst är bara min:) Så de får hålla sig till sina hästar. Vi hoppade vattnet oxå, och det var inga problem = skönt.

Imorgon e det programridning, får se om jag kan skrapa ihop lite %.

Horsewares liners

Är jag helt fel ute då du skrev att du testade horsewares liners i vintras på någon av era hästars täcken? utvärdera gärna eller skriv vad du tycker om det systemet i min blogg, är i valet och kvalet hur jag ska göra med höstens vintertäcken :)

grattis till ny häst!

Hej Camilla o tack:) Ja, testade att ha ett undertäcke och ett regntäcke och tycker faktiskt att det fungerade jättebra. Lätt att sätta ihop och fungerar bra både som rent regntäcke och ngt varmare höst- och vårtäcke.
Blir billigare och man behöver inte så många täcken. Kommer fortsätta att satsa på detta koncept.
Ja, snart är det täckesväder igen, tiden går aldeles för fort = hjälp!
Usch, visst ser det hemskt kallt o eländigt ut!

Snark..

Hade allt planerat, vi skulle upp kl 6.30 och 7.30 skulle Cillen lastas för att åka till brunmåla. Fem över halv åtta vaknar jag med ett ryck, väckarklockjä..ln hade inte ringt.
Slängde mig upp, ingen dusch el frukost här inte, och ner till stallet. Slängde i hästarna mat flög upp med Cillen i lastbilen o iväg.
Helt otroligt, vi kom bara 10 minuter försent:) och Brunmåla har ju ett såå trevligt väntrum med gott kaffe o kanelbullar:)
Men roligast av allt var att Cillen var 100% kry i alla ben och alla ryggar etc, haha.
Så nu kan han snart få utlopp för all sin energi på tävlingsbanan igen (där han hör hemma :))

Biten:(

Fästingen (Ixodes ricinus) är ett litet djur som är släkt med både kvalster och spindlar. Den lever på att suga blod från andra däggdjur, fåglar och i vissa fall även reptiler och ödlor.
 
Plockar glatt bort ett 10-tal fästingar från mina vovsingar, men att se en som borrat sig in i min hals var inte lika kul. Tog en pincett och försökte rycka ut denna hemska inkräktare, men lyckades bara få med en liten del.
Mickis vägrade försöka " jag kan inte äns ta bort på hundarna" var hennes argument...
Jeanette på kontoret kände sig inte heller hågad, den hade borrat sig in för djupt.
Var tvungen att uppsöka specialist dvs läkare (jag som knappt hittar till vårdcentralen). Kände mig smått löjlig att komma med min hals och dess nya invånare. 
 
Ohh, den högra bilden är en mikroskopisk uppförstoring av munnen = uhhhh.
 
Slutet gott (I hope), en sköterska tog fram värsta förstoringsglaset och grävde ut min nye "vän". Hoppas nu inte jag har borrelia el TBE...men det får tiden utvisa.

Honung

Enligt min kära husveterinär så är honung toppen för mugg och rasp. Så idag tog jag ner burken till stallet och ska testa.
Har ju lyckats få bort raspen från Qs skenben, men hon har lite skorpor högt upp som jag ska ta mig an nu.
Två ggr per dag ska man smörja in och vips är de borta (är det ngn annan som testat denna huskur?).
 
Denna häst har lindats till förban..else och har fullt av fula vita döda hår på alla sina ben = blä!

Aldrig för gammal för att rida/tävla

Ibland är det kunder som ringer o är sugna på att boka en ridresa och när jag frågar om ålder, vikt och längd blir det helt tyst. Våra ridecnter vill ju gärna veta det för att kunna planera val av rätt häst.
Då säger en del att de är såå gamla, typ 40 år och är osäkra på om de verkligen platsar. Haha du är ju rena barnrumpan tänker jag, vi har ju kunder upp till 80 år (=sant! + vilken inspiration:))
Blev såå glad då jag hörde att en av OS hoppryttarna var över 60 år ( och han kom till andra finalrundan), en av dressyrryttarna 71 år, och en kommentator sa att man var som bäst mellan 30 och 55 år.
Så det är bara att glatt fortsätta att utvecklas o rida = yippii
 
Tack underbara Quattra för att du ska lotsa mig ut på tävlingsbanan efter 6 år som hästskötare till mina barn:)
 
Nu e det min tur igen.
 

Dressyrträning

Idag var Ann Sofie = min dressyrtränare här o tömkörde Nemo. Han var superfin:), var ju inte helt lätt från början då han fick panik o ställde sig etc. Men nu när han vet vad som gäller så gör han sitt bästa (som alltid).
Sen red jag lektion med Quattra. Tränade på att variera mellan arbetstrav o mellantrav och arbetsgalopp och mellangalopp. Inte helt lätt (men 100 ggr lättare än med Nemo och mina tidigare hästar).
Har ju aldrig satsat på dressyr, men Q är nog den häst som haft bäst förutsättningar = kul. Nu är det upp till mig om vi ska få låga straff på dressyrdelen.
 
Hon e lagom stor oxå, e så glad över denna goa tjej:)
 
 
 
 

Hoppträning

Var på hoppträning med Quattra igår. Hon skötte sig utmärkt och jag kämpade med att få tillbaka känslan för avstånd.
Hon var mkt positiv och lättsam, så det känns som vi är redo för tävlingen om en månad:)
Har även anmält mig till programridning i nästa vecka, friskt vågat...hon är väldigt okänslig i dressyren, första halten blir inte lätt, har en tendens att mest springa på.

Tips på gymövning

Tips på träning för att slippa ett svettigt gym.
Idag körde jag 15 kg vikt med upphopp i transport.
750 kilo var dagens pass:)
Bonus är superglada hästar som får färskt grönt hö:)

Dressyr i Sverige

Hej! Jag är väldigt sugen på att åka till Vargön eller ridcentret vid Arlanda för att finslipa på min dressyr och då undrar jag följande;
1. Har du mer bilder och sånt från båda ställena som du kan visa upp? Och lite info o så!
2. Kan man få hjälp med sin sits och få hjälp med att arbeta en häst korrekt?
3. Går det att åka dit på höstlovet?
4. Kan man vara 16 och åka dit själv?

Jättetacksam för svar och fortsätt med din underbara blogg! :)

//Izza

Hej Izza, tack vad snällt:) Infogar lite bilder, annars finns det bilder och info här och här. Självklart får du hjälp med din sits och att arbeta hästen korrekt, det är det de fokuserar på. Om dina föräldrar tycker att det är ok så kan du åka dit på höstlovet. Maila till info@hastsportresor.se när du vet om du vill åka.

Denna häst som jag red på dressyrcentret i Sthlm var den finaste jag ridit på mkt länge:)

Denna sötnos från Vargön var ju oxå fantastisk:)


Spännande med OS

Tre nollor av fyra var en fantastisk start (även om det var vääldigt många nollor). Hoppas att de håller ihop det idag.
Speciellt jens håller jag en xtra tumme för.

Lika som bär

Visst e dem ett matchande par?
Q e nyduschad, därför hon ser lite tufsig ut.
 
De gillar varandra oxå, lika söta o snälla båda två.

Min nya sötnos

Idag red jag Quattra på volten, måste ju börja trimma lite inför vår debut på tävlingsbanan:)
 
På väg till ridbanan.
 
Hon är lite stark, så det är halvhalter (massor) som gäller.
 
Så det finns lite att jobba med, men även här e hon framåt o positiv.
 
Tack för idag:)
 
 

Stor, underbar o såå snäll

Fick mig ett gott skartt när jag släppte ut hästarna i morse. På väg ut fick Cillen se en go ponny = Nocke. Så han stoppade in sitt stora huvud i hans box o började klia honom.
"If you scratch my back I scratch yours"
Nocke o Cillen känner inte varandra, och går i olika hagar.
Cillen är verkligen en stor supersnäll livsnjutare. Vilken underbar häst:)
 
Oj vi har nog glömt bort att borsta Nockes tänder:)

Gymnastisk (o hungrig) häst:)

Visst e jag vacker:)
Men inte mkt mat här inte...
 
Men här finns det gott o saftigt gräs:)
 
Haha smart häst.

Quattra

Ska berätta lite om ni nya pålle. Hon är en belgisk Sporthäst och 12 år med riktigt fin stam = Cor de la Bruyere mm.
 
Hon är så supersnäll o go:)
 
Anledningen till att jag köpte henne var för att Nemo är lite väl grön o nervig för att ut o tävla fälttävlan idag. Så jag rider o tränar honom hemma och Rosanna får tävla honom i hoppning. Jag ville ha en trygg terränghäst då jag inte tävlat på 6 år och är lite ringrostig både i banhoppning o terräng. Hoppning e verkligen en färskvara går inte att leva på gamla meriter (tyvärr). Vem vet nemo kanske blir min framtida super terränghäst....:)
 
Så Quattra kommer från samma ställe som Nemo ( blev importerad till Irland som 5-åring).
 
Finns nog inge roligare än att susa runt i terrängen o hoppa:)
 
Nu ska jag iväg med Rosanna o Nemo o hoppa 120 cm på Runsten (där ponny SM går).
 
 
 

RSS 2.0