Doping

Läste om några travhästar som fått anabola stereoider för sina knäproblem. Inte vet jag, kanske det även hjälper knäna att musklerna byggs upp snabbt, men med alla bieffekter så är det absolut inte lämpligt. Och det lär ju inte var tillåtet utomlands heller, det var ju en utländsk veterinär som sålt det.
Undrar då om travtränaren kanske inte visste vad det var i sprutan, utan hoppades på ngt nytt undermedel...

Det är faktiskt extremt svårt detta med doping, men med tanke på all debatt så är man ju x-tra försiktig nuförtiden. Tom glucosamnin som många gav hästarna rent förebyggande förut, är det ju karens på.
Och diverse krämer har substanser som är otillåtna. Så jag har börjat kolla allt som vi använder på våra hästar, och är jag hos veterinären frågar jag alltid om ev karenstid.
De flesta veterinärer brukar faktiskt upplysa om detta utan att man ens frågar.


Minestral har blivit dopingtestad en gång o fast att vi visste att han var ren så var det ändå nervöst.

Så, ett tips är att ta på ev glasögon o läsa alla innehållsdeklarationer på burkarna som samlats på hyllorna :) Släng sen dem som innehåller ngt otillåtet ämne eller märk de med en röd stor lapp el liknande så att inte ngn råkar använda dem utan att veta.


Kommentarer
Postat av: Camilla

den här travtränaren visste nog precis vad som var i sprutorna. det här är den första travhästen i sverige någonsin som testat positivt för anabola. tyvärr är det vanligare i utlandet, där han var hemskt mycket med sin förra häst, opal viking, han har säkert snappat upp det därifrån.. hela grejern är iaf katastrof, att man dopar sina hästar SKA INTE ske medvetet..! okej om man är klantig och inte läser på etiketterna, det ska inte heller hända, men det går ju att förklara..

2011-05-20 @ 10:20:33
URL: http://unafraid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0