Tittiga budget hinder

Det är faktiskt ganska lätt att göra egna tittiga hinder. Förut köpte jag vanlig vaxduk i roliga färger och mönster på Coop och B&W, sydde bara en ränna i dubbelt tyg och trädde på en bom. Nackdelen med dessa är att de inte är så hållbara.
Fast vi hade våra några år innan de gick sönder. Annars kan man köpa en lite starkare presenning och klippa till den och sen hänga upp den i kraftigt rep på hindret. Eller lämna den till skomakaren så kan han sy en ränna för en bom. Vill man så går det ju att klistra på lite roliga applikationer om det är en enfärgad presenning.

Att göra ett eget vattenhinder är oxå lätt. En kraftig presenning och så rullar man in bommar i fram o bakkant, sen när det regnar så blir det ju en pöl i presenningen.

Vattenhinder är ngt man alltid bör ha då mer än en häst har problem med detta. Ska du ut på större tävlingar så skulle jag träna på långa vatten oxå. Har sett flera superfina hästar som helt bangat ut då det kommer långt vatten (trots att de hoppar vanlig vattenmatta.)



Att göra hinder ute på ängar med hjälp av däck (får man gratis från gummiverksta´n) är oxå bra o lätt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! :)

Jag har en häst som är svårlastad.

Han var med om en olycka får några år sen.

Det tar en tid innan han går in, men efter ett tag så ger han sig. Men när vi stänger bommen bakom honom så blir han nervös och kan inte stå still.

Har du några bra tips?

Går det att träna bort detta?

2011-03-26 @ 13:53:37
Postat av: elin

superbra tips! Alltid kul att läsa din blogg för du skriver om så mycket olika saker. ibland tänkvärt, ibland inspirerande, men också om dig själv och dina/era hästar. synd att inte fler kommenterar bara så du får lika mycket tillbaka.

2011-03-26 @ 15:38:33
Postat av: Emma

bra tips! håller på o fixar mer hinder till min bana så dina tips kom passande =) blir nog o köpa vaxdukar nu

2011-03-27 @ 08:14:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0