Tävlingsnerver

Rebecca om Irland here we come: Gud så avis jag är på er! Jag har faktiskt en fråga till dig, jag har en ponny som jag haft i över 7 år. Vi har tävlat i ca 4-5 år med detta året. Men ett problem är att hon blir riktigt nervös när vi ska iväg och tävla. Blir nervös, kan inte stå still och blir jättedålig i magen. Hon är så genom hela tävlingsdagen tills hon kommer hem. Hon presterar inte dåligt eller så på banan, men har du något tips för att hon ska bli mer säker istället för att vara så nervös när vi ska iväg och tävla?

Svar: Hej Rebecca, undra om hon/han blir lika nervös då ni åker iväg o tränar, blir hon inte det så borde det gå att göra ngt åt. Att åka med en annan häst kan hjälpa, kanske samåka med ngn kompis. Sen kan det vara bra att ta extra lång tid på sig o anstränga sig att själv vara superlugn. Oftast så springer man omkring o uppträder rätt stressat själv. Om du plockar iordning allt dagen innan, + bestämmer dig för att gå långsamt o låtsas att det är en vanlig dag så blir även hästen lugnare. På tävlingsplatsen kan du försöka ha hästen ute mkt, ta med ett träns med hackamore så kan ponnyn få vara ute o beta o koppla av. Ha hela tiden mkt god tid så att du kan vara lugn. Hästar påverkas i olika grad av sin ryttare, vissa mer än andra, men det är bevisat att man kan få hästen mkt lugnare genom att agera lugnt själv.


Wille var en fantastisk b-ponny, han fick alltid mkt lös mage då vi skulle iväg o tävla. Vi försökte verkligen vara lugna, men det gick inte helt bort. Det var dock bättre då vi åkte med en ponny till + hade honom ute mkt på tävlingsplatsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0