Osäkra hästar (hundar)

Satt o slötittade på Mannen som talar med hundar i går kväll, och det slog mig vad bra det är att använda trygga djur när man ska träna en som är rädd. Inslaget handlade om en hund som var rädd för stranden / vattnet. Hundtränaren Cesar använde sig då av tre hundar som den rädda hunden först fick lära känna under trygga förhållanden. Sen tog han med alla 4 till stranden o det tog inte lång tid innan den rädda hunden kände sig lugn på stranden.
Det är på ett liknande sätt som vi brukar träna rädda hästar för t ex vatten hinder el andra farliga "hinder" i skogen. Tar med en säker häst som går / hoppar först. Det är verkligen mkt effektivare (o snabbare) än att försöka tvinga, locka, muta hästen själv.



Vattenhinder är ju det som oftast ställer till med problem i fälttävlan. På vårt ridcenter i Irland finns detta härliga vattenhinder som är superkul att hoppa.

Så hur viktiga vi än tror att vi är för våra kära fyrbenta vänner så är nog deras fyrbenta kompisar snäppet viktigare:) Tål att tänka på ibland. Det finns ju en och annan hästägare som tror att deras älsklingar beter sig  och tycker & tänker som människor.

Kommentarer
Postat av: Anonym

hejsan. Det är såhär att jag ska ha 4-veckors praktik till hösten och vill så gärna åka utomlands. Eftersom ni har mycket resemål och så, så kanske du har något tips till mig eller några hemsidor att kika in på? :)

2011-02-16 @ 16:35:41
Postat av: Maria o Pearl - Jumping For Life

SanT!!!!



Har frågestund på bloggen! :) Alla som frågar något får en länk!

2011-02-16 @ 21:47:05
URL: http://jumpingforlife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0