Byta stall

Nina om Fin ponny:
Tänkte hör om du har några tips ang att släppa ihop nya hästar med varandra? flyttar nämligen min häst på fredag och kommer till nya stället på kvällen och då får hon stå inne i boxen direkt.

Hur tycker du man ska göra på lördags morgonen vid ihopsläppet?
Det är sammanlagt 5 hästar i detta stall. 4st ston och en valacksponny. Stor yta i hagen så de kan springa.

Svar: Hej Nina, det är alltid stor skaderisk vid ihopsläppning av nya hästar så jag förstår att du funderar på vad som är bäst. Vi har faktiskt 2 nya inackorderingar som kommer hit på lördag så det är aktuellt för oss oxå.
Det är bra att  din häst får stå inne en natt så hon inte luktar alltför annorlunda. Jag brukar sen ha hästen i en egen hage bredvid den stora hagen i ett par dagar, så att de vänjer sig på håll. Sen kan det bero på om man har ngn väldigt dominant häst i flocken så kan man ta ut den när man släpper in den nya hästen och kanske rida ut ihop med den hästen så att dem har en chans att vänja sig lite vid varandra.
Sen lägger jag i varje fall ut extra mkt hö i hagen i många högar så att den nya hästen får gå runt lite i lugn och ro och inte blir jagad direkt. Det är ju jättebra att det är en stor hage.
Sen är det bara att hålla tummarna. Det är ju väldigt olika vad som händer. Ibland så blir alla kompisar direkt och ibland är det ett himla liv.
Lycka till.



Härligt att se hästarna röra sig i flock i stora hagar.

Kommentarer
Postat av: Emma

SVAR: tack så mycket! din är också fin. :)

2010-09-20 @ 16:32:45
URL: http://emmasol.blogg.se/
Postat av: Maja

Sv; Självklart!

Han mår som en prins hos en av mina bästa vänner Andrea!

Hon är 16 år och han är hennes övergångshäst från ponny. De debuterade 1.25 för någon vecka sedan och gjorde det galant med placering. Hon är väldigt mån om honom och just nu har han lite vila efter att han fått en mindre bristning i ett muskelfäste på bogen och han njuter av besöken hos equiterapeuten, haha =)

Han står på en kanonfin nybyggd anläggning utanför Halmstad, där det bara står unga satsande tjejer som peppar varandra och åker på tävlingar ihop.

Wembley verkar stortrivas och har intagit rollen som 'ledarhingt' på anläggningen: vaktar sina ston väl och berättar klart och tydligt att 'kungen' anlänt på varenda tävlingsplats!

De tränar för Ted, som tror starkt på dem, och det långsiktiga målet är SM.



Ja, det var en snabb update =)

2010-09-20 @ 17:29:57
URL: http://majagoesirish.blogg.se/
Postat av: oliviawestern.blogg.se

Svar: Tack så mycket! Följ gärna med bloglovin! :D



oliviawestern.blogg.se

2010-09-20 @ 17:54:43
URL: http://oliviawestern.blogg.se/
Postat av: Marie

Tack! Ja det var en härlig känsla att sitta på hästryggen igen.

2010-09-20 @ 22:57:51
URL: http://mittlivochallaandras.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0