Superviktigt med rätt sadel!?

Visst var det spännande med finalen i VM. Att alla fyra finalisterna skulle rida varandras hästar. + att alla hästarna skulle hoppa en 150 cm bana fyra ggr (nästan) i rad. Och själv är man rädd för att hästen ska klara två låga (förhållandevis) klasser på  en dag.

Denna tävling ger svar på vissa saker (kanske).
1. Hästar tycks klara flera klasser i rad ypperligt (i varje fall om de är i bra kondition)
2. Sadeln spelar ingen roll, ALLA ryttare red i sin egen sadel oavsett hur hästen var byggd.

Många proffsryttare har ju också en favoritsadel som de rider alla sina hästar i.

Jag tycker dock det är viktigt att prova ut en lämplig sadel då man kanske rider många timmar i den på samma häst, men hade sadeln haft såå stor betydelse som det sägs idag (liknar det med att man skulle dansa i en för trång eller för stor sko) så tror jag inte att man skulle ta med sin trånga sko i en VM final. Men på sikt kan säkert en felaktig sadel skada en häst.



Går hästen i rätt form, är avslappnad och ser nöjd ut så kan man anta att sadeln är helt ok.


Kommentarer
Postat av: Anonym

hästen kan inte muskla sej rätt om sadeln tycker på något ställe, nu red ju dom inte länge i sadlarna, men om man tänker långsiktigt kommer hästen inte kunna muskla sej om sadeln ligger fel

2010-10-10 @ 22:55:27
Postat av: elvira

Och som med sadelprovare: om man ska kolla upp hur sadeln ligger hos en provare, säger alla att sadlarna ligger fel då de vill att man ska köpa en ny av dem. Därför ska man alltid kolla upp den (om man har) hos en kompis/kontakt som är duktig på sadlar:)

2010-10-11 @ 21:42:18
URL: http://viiris.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0