Lyckad helg:)

Susade iväg med ponnysarna till Rosannas skola på fredag em. Var beredd på att fastna i köerna i Sthlm, men helt otroligt så flöt det på bra:)
Var framme i Mantorp redan vid 18 - tiden. Pemsan och Nocke fick varsin fin halmad box i ett lugnt litet stall bara några km från tävlingsplatsen, det var bara att hålla tummarna för att de inte skulle äta hela natten, utan sova lite oxå.
Ros o jag bodde på motell en bit därifrån.
Oj vad blåsigt o kallt det var, hade tagit vårkläder med mig o höll på att frysa ihjäl, men bra bana i ljust fint ridhus.
Det gick så himla bra, Ros var placerad i 3 av 4 klasser. Det är sååå roligt att hon får utdelning för allt slit under den mörka vintern. Hon har hållt igång och skött ponnierna helt själv och det är inte så lätt när man inte har ridhus och går i skolan ett par mil bort.


Nocke e vår egen guldklimp, han kämpar alltid på även om det kan ramla ner en (el fler) bommar i farten;)

Kom hem sent lördag kväll o sen var det bara att ladda om inför söndagen. Stoppade in tre nya fräscha hästar i transporten. Hästarna var oxå duktiga, två av tre var placerade. Så nu ska det bli spännande att se Ture i lite högra klasser. Mickis kämpade på, tre hästar i samma klass är ganska slitigt, men det klarade hon utmärkt. Alltid lika lugn med hästarna:) Hon som både jobbar o pluggar heltid på univeristet har oxå haft det tufft att få ihop det med tre hästar. Det är ofta det lyser i stallet sent på kvällarna.
Vi hade lite oflyt i lagklassen, men kom 6:a av 15, så det kanske blir final i år oxå...


Mickis har verkligen fått snurr på Qubbe, han hoppade fantastiskt:) Såg ut som han skulle kunna gå långt.

Så framtiden ser ljus ut, även om det snöar ute just nu....jag som trodde att våren kommit.
Så nu håller jag alla tummar jag har för att vi ska få ett skadfritt år.

Kommentarer
Postat av: elin

Shit vilka tuffa brudar ni är!:P

Och snart ska du ut och tävla också, hoppas du får lika bra uppbackning som du ger tjejerna då :D

kram!

2012-03-19 @ 14:25:29
Postat av: Ronja

Hej! Jag har en fråga, hade varit kul å få din åsikt! Min ena tävlingshäst började bli väldigt ojämn, resultatmässigt. Rev mycket och betedde sig annorlunda. När vi kollade upp det visade det sig, efter en lång utredning på ca 1 år att han har vad man kan likna kissing spines i halsen.. Orsakat av yttre trauma. Ett väldigt jobbigt besked..

Efter många om och men så är han nu helt igång igen. Tyvärr har han och kommer nog alltid att ha en sk rörelsestörning.



Nu till frågan- om det hade varit eran häst. Hade ni börjat hoppa honom igen då? Han är nu inte hoppad uppsuttet på ca 2 år, löshoppade han igår och han älskade det.



Grejen e den att han är en väldigt flashig tävlingshäst, har fram tills nu tävlat dressyr med honom. Enligt vet. så borde man kunna sätta igång honom i hoppningen igen, men att man tränar på ett annorlunda sätt- typ som ni gör med nocke? Att han kanske inte kan hoppa 2 klasser varannan helg utan att man får prioritera.



Kanske blev en väldigt rörig fråga, men om jag vill börja tävla honom i hoppningen igen, vad ska jag göra för övningar? Och hur sätter man bäst igång honom? (hoppning) Han har full kondis nu. Gick för två år sen 140 :/ läst om både Ture och nocke och de verkar ju som att de börjar ta revansch nu.



Kan ändå inte sälja honom så står i valet och kvalet, hoppa eller inte? Saknar självklart att hoppa å tävla honom..

Funderar på fälttävlan annars? Han är ju mkt dressyriden nu så. Om det hade varit er häst, hur hade ni gjort?

Tack på förhand och ursäkta den röriga frågan

2012-03-19 @ 21:51:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0