Dressyr i Portugal

Kan inte låta bli att skriva lite om att rida Lusitanos i Portugal. Tiittade på Världscupen dressyr igår och dessa hästar rör sig som jag vet inte vad, måste vara hur svårt som helst att sitta på dessa superelastiska hästar.
Det är faktiskt fördelen med Lusitanos, att de har mer uppåt- än framåtgående rörelser. Så man sitter stilla som i  en bekväm fåtölj:) och kan koncentrera sig på att ge rätt hjälper utan att hästen störs av att man rör sig i sadeln.
 
Algarve är ett av mina favvis ställen, tror jag har varit där 4 ggr och ridit såå fina hästar. red 3 stycken sist jag var där o alla var mkt ambitiösa o lättridna:) Här gillar de verkligen sina hästar o Valdemars mål är att alla hästar på sikt ska var av egen uppfödning.
 
Vårt ridcenter utanför Lissabon är oxå jättefint, mkt personligt med Fransisco som engagerad tränare. Här gäller det att suga åt sig massor av kunskap både under lektioner och måltider.
 
Åh vad kul det är att träna dressyr på fina anläggningar utomlands, håller på att diskutera med nya centers som jag snart ska åka o besöka.
 
 
 
 
 
 
 

Några trevliga dressyr resor

Det är så kul att se att fler och fler åker på dressyr resor utomlands. Och många har egna hästar, en del har unghästar och vill rida en riktigt välutbildad häst, andra vill ha hjälp och tips om hur de ska komma vidare i sin ridning. Sen är det många som rider på ridskola och vill ha lite mer intensiv ridning.
Själv tycker jag att det är så bra att få inspiration från andra skolor, alla vill ju samma sak, att ha en harmonisk häst som arbetar i rätt form, men det finns olika sätt att nå dit.
På alla mina resor brukar jag kunna ta med mig nå´nting hem som hjälper mig i min dagliga ridning här hemma.
Sen är det ju så underbart lyxigt att få hästen serverad o klar, bjudas påhärliga måltider med god mat o gott vin + träffa trevliga ryttare från hela världen som alla har en gemensam passion, hästar och ridning.
 
Den här supersöta hingsten kan du få rida om du åker till Tyskland, Alexandra = ägarinnan + tränaren var mkt pedagogisk och såg till att grunderna friskades upp.
 
Fanns ett gäng supersöta ston med föl att pussa på:)
 
 
Den här hästen hade gått ** fälttävlan och .var mkt välriden, åh tänk om jag kunde stoppat ner honom i resväskan:)
Honom träffar du om du åker till London.
 
Charmigt ställe, med mysigt boende i lägenheter på gården och mkt atmosfär endast ett stenkast från London.
 
Fortsättning följer med fler ridställen....

Längtar till solen

Sakta, sakta blir det ljusare, men man kan ju undra vart all denna snö ska ta vägen, snacka om vårfloder....
Längtar till min nästa långresa som går till Tanzania,
 
 
Först rider vi med alla vilda djuren i 5 dgr för att sen avsluta denna drömresa på Zanzibar, bara namnet ger mig rysningar av vällust.....längtar.
 
 

Vit mascara

Snyggt:)

Lugn i alla lägen

 
Hörde ngt intressant häromdagen som jag har funderat en del på
- om du tillrättavisar /korrigerar  en häst när du är upprörd = bestraffar du hästen
- om du gör exakt samma sak när du är lugn = utbildar du hästen
 
Det tål att tänka på, tänk vad lätt det är att skänkla på lite extra, ta till spöt eller handen i affekt. man blir arg för att hästen inte lyssnar, dummar sig etc. I utbildningssammanhang ska man verkligen vara observant på detta.
Vi vill ju alla att hästen ska utvecklas inte bromsas i sin utbildning / förtroende för dig som ryttare.
 
Sen är det ju en annan sak om t ex hästen biter dig, då kan du ju inte andas djupt o vänta tills det att du är lugn, utan då är det ju bestraffning som är syftet, och det ska ske snabbt.
 
Jag tenderar att vara mkt lugn och sansad i början då jag har en ny häst. Har då inga direkta krav på hästen utan tycker att den är jätteduktig vid minsta framsteg. Problemet kommer då jag haft hästen ngt år och inte tycker att det hänt nå´nting,  tycker plötsligt att det mesta går dåligt och jämför mig gärna med andra mkt mer lutbildade / rutinerade ekipage.....
Hrm så då gäller det verkligen att plocka fram ngn filmsnutt från tidigare och se att det verkligen har hänt ngt.
 
 
Nemo kunde inte så mkt gymnastiserande rörelser då han kom, nu räcker det med att tänka skänkelvikning / öppna / sluta så flyttar han sig lätt o enkelt.
 
När det gäller Nemo kan jag hetsa upp mig över att han inte är lugn, haha, = ganska så osmart va!?

Sugen på att resa -Istanbul perfekt tidigt weekendresmål

 
Plötsligt blev jag sugen på att resa, kanske för att det är -19 grader här....
Blev helt svettig av att släpa ut tonvis med hö i hagarna så att inte hästarna fryser.
Tänker tillbaka på min sista resa som var till Istanbul. = ett perfekt weekend resmål. Rida o ha det mysigt på ridcentret, och sen ett dygn i sta´n med alla sevärdheter o shopping. Köpte en supersnygg svart skinnkavaj.
 
 
 En av hästarna jag red, ett trevligt fullblod:)
 
Ja, hit skulle jag gärna resa tillbaka. Extra bra var ägarinnan och tränaren engelska Catherine som är en varm o trevlig person som gjorde att vi trivdes xtra bra.
 
 
 
 
 
 

Long time no write...

Har drunknat i all snö härhemma. det har visat sig att vi bor i  värsta snö- och  kylhål (kan man säga så!?).
Vattnet har frusit, har fått hacka mig in genom stalldörrarna och man har bara kunnat rida på bilvägarna = puh! Är glad över att vi "bara" har fem hästar just nu.
Lastbilen har oxå tyckt att det varit på tok för kallt för att röra sig från stallplan.
Men nu har vattnet tinat och jag har fixat nytt batteri till lastbilen, så nu är vi på G igen. Susar iväg till ridhuset flera ggr i veckan och försöker rida ngn häst på vägarna innan det blir mörkt.
 
Hästarna får massor av hö i hagen för att hålla värmen:)
 
 
 

RSS 2.0