framme i argentina

Efter en låång resa, nästan ett dygn e jag framme i buenos aires :-) vilken häftig stor stad, lika många invånare som i hela sverige.har abstinens efter pållar, men lyckades hitta denna sötnos :-)


Stress o hets

Att man (=jag) alltid e ute i sista sekund....
Ägnade hela fm åt att fixa med hästarna o stallet. Mockade xtra noga, slängde massor av hösilageplast, skräp etc och red sen till sist ut en härlig tur på Quattra.
Lät henne sträcka ut i full galopp, och tro det eller ej, lyckades även korta upp henne efteråt.
Hon är så mysig att rida på, pigg o vaken och alltid framåt. Inte så superkänslig, men börjar bli mkt bättre även på att få tillbaka. Helt orädd för stora läskiga lastbilar = skönt på dessa ibland trånga vägar med djupa diken på var sida.
Var lat o red med jeans o gummistövlar, kände hur skavsåren började komma o stövelskaftet fastnade under sadelkåporna, men so what, finns inget bättre än full fart galopp! man blir så glad.
 
Så här varmt var det inte idag...(det var faktiskt minusgrader här i natt = brrr.)
 
Nu ska jag packa det sista o sen bär det av ända till Argentina. Ska försöka blogga o facebooka på Häst & Sport Resors FB sida så gott det går.
Kommer hem den 6 november. Ta hand om er tills dess:)

Sista mässan på ett tag.

Hemma från Helsingfors. Det var mer folk än i Oslo = kul och lite kortare tid. Fyra svenska ryttare var där = Bröderna Fredriksson, Daniel Zetterman och Henrik von Eckerman. Lite blandat resultat men Jens o Lunatic var duktiga och kom 8:a i huvudklassen :) men det såg jag inte för då satt jag på båten.
 
Nästa gång jag åker Finlandsbåt ska jag inte äta frukostbuffén! Har inte världens bästa morgonhumör o att äta frukost på denna båt e som att äta frukost med 20 dagis samtidigt, ljudvolymen är hur hög som helst (skulle inte klara ngn decibeltest), köerna e låånga o man sitter mer el mindre i knät på varann, o alla har ju inte världens fräschaste bordsskick...
O det e inte äns billigt = 100 kr för en kopp kaffe o en macka, vilket var det enda jag lyckades få i mig, är klart dyrt.
Nej nästa gång blir det frukost i cafeterian i lugn o ro:) = slutgnällt.
 
Redan när jag ledde in  Nemo från hagen märkte jag att han tog kortare steg o var oren, han skoddes i morse o kan ibland bli öm ett par dgr, hoppas....
 

Tappsko igen

E glad över att jag fått tag i en till hovslagare, fungerar inte med bara 2 med tanke på att det händer mkt i hagarna med våra pållar + de av ngn anledning oftast tappar en sko på fredag kväll innan tävling...
Funderar allvarligt på att gå en tappskokurs, ska försöka få md mig Rosanna. Har dragit mig in i det längsta då jag tycker att det e klart läskigt.
 
Här = alla kusinerna Zimdahl dogs + 1 cat..
 
Tycker tom det e läskigt att klippa vovvarnas klor, e livrädd för att klippa i pulpan så att det strömmar blod överallt (har gjort det...).
 

Min sötnos

Tror att denna familjemedlem är den som saknar mig mest när jag e ute o reser...
Min finaste vovve:)
 
 

Snyft

Denna älsklingsjacka hade jag tänkt ha på mig på Helsinki Horse show (hade den i Oslo:))
 
 
 
Men så här såg den ut = strange. Hur kunde den gå sönder så här utan att jag äns märkte det??
Spökar det i huset månntro...

Nya fynd

Är ju egentligen en stor fan av Pikeaur ridbyxor, men jag gillar oxå Eurostar.
Fick tag i dessa 2 par till bra pris  ca 1000 kr styck (nypris ca 1900 kr).
 
Gillar när det är lite röda detaljer.
Kul skärning.
Mjuka ben, tycker dock att Pikeurs avslut på benen är bättre.
 
Snygg silvrig dragkedja.
Snygg Eurostarlabel + fickan o skärningen.
 
E mkt nöjd med mina nya ridbyxor:)
 
 

Träning

Äntligen har jag kommit igång att träna mig själv. Körde ett pass igår o märkte att mina arm- och magmuskler tyckts ha förtvinat, oj vad snabbt det gick. Som tur var fanns kondisen kvar (tack vare tjejmilen), så jag hängde med rätt hyfsat. Tränade idag oxå, då jag åker till Helsingfors imorgon.
Kan bara ett ord på finska = Ratsastusmatkat, tror att det skrivs så. Ja, det betyder i varje fall ridresor. Som tur är har jag hjälp av Anu som åkt på flera av våra resor.
 
Gissa vilken arm som e mest lik min :), men om några månader så....
 

Ordning och reda

Jag tycker att det är mycket viktigt med ordning o reda + att man tar hand om sina grejor. Detta känner jag verkligen att jag lyckats förmedla till mina kära döttrar.
 
= bevis, så här ser det ut i vår grovingång....
 
Största utmaningen på morgonen e att komma ut genom dörren utan att snubbla o bryta benen.

Hemma från oslo

Intensiv men kul helg. träffade massor av glada o trevliga kunder. Qubbe skötte sig utmärkt, hoppade på den stora arenan som om han inte gjort annat. Fick en placering med sig hem.
 
Tyvärr fick Ture stanna hemma då han skadat sig i hagen....
 
Det är verkligen kul när våra hästar får vara me på lite större tävlingar o jag kan ha monter samtidigt. Nu e jag hemma i tre dgr o sen gäller det att ladda om till Helsinki Horse Show. Men då får hästarna vara hemma, tycker att det är lite läskigt att de ska åka så länge på båt. Gotlandsfärjan är tillräckligt...

Oslo Horse Show

Here we come. 10 timmar i bussen väntar för mig, Qubbe o mickis = puh!
 
 
Nu ska vår snygging visa vad han går på, på lite större arenor.
 
Kul att ha med en häst igen. Sist var Ture med, men det var några år sen. Vi är i fint sällskap, Lunatic ska vara med i de högsta klasserna, såklart.

Bett m två ringar

 
Sara
Hej, jag minns att Mikaela utverderade det där bettet på sin blogg för ett bra tag sedan, men jag hittar inte åt inlägget:) skulle inte du kunna berätta lite om hur du tycker det fungerar att rida på och typ jämföra med med ett vanligt tränsbett? Vad är det bra för?
Vet du var det går att köpa?:)
 
Hej Sara.
Ja, tycker att detta bett är ovanligt bra. Fungerar både på Quattra som kan hänga på bettet + Nemo som är väldigt känslig. Det ligger stadigt i munnen och är räfflat vilket tycks stimulera saliven. Tyvärr får man inte använda det i dressyren.
 
 
Visst ser hon nöjd ut:)
 
Ska fråga Mickis var hon köpte det. Det är förresten tvådelat.
 
 
 

Ngt piggare

Lyckades faktiskt motivera mig till att pallra mig ut i hagen, var dock för seg för att byta till ridbyxor. Snacka om skav jag fick, då jag fick för mig att jag skulle träna min sits genom att rida utan stigbyglar. Piggnade till då jag satt på Nemo, går inte annat, det e så mkt energi i den hästen så man kan aldrig koppla av.
Han kräver verkligen sin ryttare. Var genomsvettig efter ritten, men han gick faktiskt riktigt bra. Q fick gå på skrittbandet.
Idag tog jag på mig ridbyxorna o red Quattra på volten. Dessa två hästar e så olika, Nemo e extremt känslig för sitsen, vikten o skänkeln. Quattra tuffar mest på framåt i full fart. Tränade skänkelvikning, och det gick ganska bra i skritt, övade oxå på att reglera tempot i trav, det är hon inte heller van vid och saktar gärna av då jag vill samla henne och vid ökningar e det väldigt svårt att få tillbaka henne efteråt.
 
Tack för en trevlig ridtur, hon e så go´
 
 

Helseg

Solen skiner och jag har massor av sötnosar att välja mellan i hagen...men jag orkar inte rida. Undrar om inte älgjakten har börjat oxå, o speciellt Nemo e ju lite älgliknande, med sina långa öron. så det kanske e bäst att jag sätter mig med en påse cheezeballs (äälskar dem) o en bra deckare istället.....
Jägarna e ju väldans på hugget så här i början av jaktsäsongen.
 
Snacka om att hitta på ursäkter....

Från lokal till internationellt

Ja, ena da´n e man på lokaltävling med söt liten ponny (=imorgon med Ben) och nästa vecka på internationell tävling i Oslo med Qubbe.

Det är det som e så kul med hästar och tävling, även superproffsen är ju med på alla nivåer beroende på hästens ålder och erfarenhet..
Förra helgen i Gävle var det två OS ryttare på plats = Lisen och Jens.

Ska bli spännande att se hur Ben e på banan:)

Röntga häst vid köp?

Hej Viveca
Vet att du tagit upp detta förr. Hittade dock ej inlägget på din sida. Men tycker du man skall röntga hästen innan man köper den? Brukar du göra det? Sofia

Hej Sofia, finns inget enkelt svar på detta. Jag har gjort lite olika beroende på mina planer för hästen. Quatra som jag köpte sist röntgade jag inte, hon är 12 år och jag har inga planer på att sälja henne. Nemo var ju bara 6 när jag köpte honom, och jag visste att jag ev. skulle sälja honom inom en inte alltför lång framtid. Så honom röntgade jag. Cillen röntgade jag bara kotorna på, iom att de belastas mkt vid hoppning.

Buskillen:)

Även om man gör en sk exportröntgen så hittar man mest ev lösa benbitar och spatt. Pålagringar t ex kan finnas ändå, för man kan inte ta så många plåtar så man ser alla leder ur alla vinklar. Så varje köp av häst är ett lotteri och det går tyvärr inte att garantera att hästen är 100%. Sen finns det ju även fall när man hittat ngn liten pålagring, som gjort att man inte köp hästen, och sen visar det sig att detta inte påverkat hästens hållbarhet alls. Ja, detta skulle jag kunna skriva sida efter sida om. Hoppas att du blev ngt klokare o inte mer osäker.


Hos veterinären

Var hos veterinären med Cillen i morse. Han gick omkull i hagen för 8 dgr sen och var först superhalt. Men nu är han ohalt i skritt. Ville dock åka in o röntga honom innan han fär börja röra på sig igen.
Röntgen visade ingenting + där han ramlat och är lite svullen sitter inga "viktiga" delar = tur. Man e  ju alltid rädd för att det ska vara ngt allvarligt, speciellt med tanke på hur halt han var.
Så han e nog igång om ngn vecka igen:)
 
Han e så supergo denna häst:)
 
Stod helt stilla utan lugnande vid röntgen och bara var supersnäll o söt. Och detta efter 8 dagars boxvila. Det bästa han vet är att bli kliad och ompysslad, han e verkligen underbar. men hur vi ska kunna hålla honom ohalt e ett mysterium. Vill ju att han ska få gå med en kompis, men en liten grusad hage verkar bäst för honom (tyvärr).

RSS 2.0