Är din hund en soffpotatis?

Hur mycket rör sig din hund? Har någon annan varit ute med den? Och hur mycket ger en promenad?

Här kan man köpa en stegräknare för din hund.


Tydligen får man mer en indikation på hur mkt vovven rör sig.

Vore intressant att ha en så´n på hästen i  hagen. Ibland tycker man ju att de mest står o hänger.


Dax att byta klubb

Varje år är det likadant, massor av snack o diskussion om att byta klubb. Flera klubbar ringer runt o raggar upp nya tävlingsryttare. Lovar ibland guld o gröna skogar om man byter:) Men ibland är det inte värt att byta klubb för att få en träning gratis eller ett schabrak...

Man kan ju känna sig lockad att vara med i en klubb med många duktiga ryttare, men frågan är om man får vara med i lagen då? Är man 6 stycken som är uttagna till ett lag, så är det ju skönt för lagledaren med 2 reserver, men det är ju dock bara 4 som får rida.
Fördelen med att vara kvar i sin klubb är ju att man har lärt känna alla i klubben och trivs förhoppningsvis. Och kan vara med och påverka. Det man inte tycker är bra går ju att göra bättre. En klubb består ju av alla dess medlemmar och det finns nog inte en klubb som inte vill att ngn ny engagerar sig o tar tag i ngt.


På sommaren ordnar vi träningsläger o bor allihop i vår klubbstuga.

Stöter på ngn ibland som säger att det är så trist för man säger inte hej till varandra äns då man möts på tävlingsplatsen. Om jag då frågar om personen själv försökt att säga hej, ser de helt oförstående ut.... Klubben är tydligen alla andra utom en själv!?
Har aldrig varit med om att jag sagt hej till ngn som inte svarat, oavsett klubbtillhörighet.

Jag är sekreterare i Roslagens Rid & Körklubb och har varit med i denna klubb i ur och skur. Har varit lagledare i div 1 och elit ponny coh  ansvarig för programridning (e lite sugen på att ta tag i det igen). Man kan göra vad man vill och hur mkt som helst i denna klubb bara man engagerar sig själv.

Vi kan ha gratis träningar, gratis träningsläger, gratis ridjackor, you name it. Om bara folk vill vara med o jobba för det. För någonstans måste ju pengarna komma ifrån. Det är ju faktiskt en ideell förening.

Det som är bäst med vår klubb är bredden, vi har lag i praktiskt taget alla discipliner och divisioner. Så alla som vill vara med kan vara det oavsett nivå:)

Jag skulle vilja var med i Lag SM i fälttävlan, men den går i * så det får nog vänta....kanske 2013?


Impad av nätet

Vilken genomslagskraft cyberspace o nätet har, information sprider sig med en rasande fart. Tom en stor elefant som ridsportförbundet fick lite fart och insåg att de behövde anpassa sig efter vad deras medlemmar tyckte (de är ju faktiskt till för oss...)

SvRF fryser utrustningsregeln!

"Vi har beslutat att frysa 151.2, 151:2.1, 151:2.2 och 151:2.3 under åren 2012 och 2013, vilket innebär att denna paragraf ej kommer att gälla under 2012 och 2013", skriver SvRF på sin hemsida.

Så nu är det fritt fram för att fortsätta använda vår tävlingsutrustning de närmaste två åren = skönt.


Yippiii nu leker livet på tävlingsbanan igen:)


Namninsamling mot utrustningsregeln

Hoppas att detta hjälper ridsportförbundet att ta bort denna regel:

4000 underskrifter mot utrustningsregeln

* På fem dygn har namninsamlingen "Alla vi som är emot ridsportförbundets nya regel om loggor på utrustning" samlat fler än 4000 underskrifter.
* Du hittar namninsamlingen här.


Mickis får ta av sig både det ena o det andra om regeln inte ändras, eller fram med silvertapen = snyggt:)

Det kanske blir ett nytt mode med olika tejpvarianter....


Vargen e här

Så här stort vargavtryck finns det på våra marker där vi brukar rida...


Så vovvarna får fortsätta att vara hemma på gården när jag rider.


Svenska struliga ridsportförbundet

Har klagat på vårt kära förbund förut, men då har det varit för att dem kommit ut med nya regler för sent. Tom då nya tävlingsåret redan börjat. Orden framförhållning eller övergångsregler är inte ord som de gillar eller använder sig av speciellt ofta (tyvärr).

Detta läste jag precis i Hästmagazinet.

SvRF vägrar ändra sig

(2011-12-28 14:40)

Reglerna om ickesponsortillverkadcreklam kvarstår: Om du som ryttare inte är sponsrad av företaget i fråga gäller att logga får vara 3 cm2, dvs 1 x 3 cm, stor. Det gäller synlig reklam.

Den enda nyheten i deras uppdatering, såvitt vi kan se, är följande mening:
Klädsel avser, beroende på gren, ridjacka eller motsvarande, ridbyxor, skjortkrage, hjälm samt för voltige, tävlingsdress.

Så de är inte kul för alla som har sparat ihop och köpt fin tävlingsutrustning såsom t ex GPA hjälm, Race Safe väst, Dyon schabrak etc etc . De flesta märkesprylar har sina logos större än 1x 3 cm.

Och följer man inte TR (tävlingsreglementet) så kan man få en tillsägelse, gult kort el tom bli avstängd.
Så hur många kommer våga använda sin fina utrustning?


Inte mkt av Rosannas utrustning som är tillåtet...


Ridglädje

Jag är såå morgontrött, men är det ngn som undrar om jag vill ut o rida p morgonen så  säger jag spontant Yes:) Sen att jag ångrar mig när väckarklockan ringer det e en annan sak.
När jag sen är uppe i sadeln är allt kul igen.
Jag o brorsan tog en morgon ritt på Nemo o Qubbe. Håkan föll för Qubbe o sa att han ville köpa honom... Han håller på o letar stallplats på Djurgår´n (=inte så lätt) och e väldigt sugen på att bli hästägare igen. Vi hade en härlig ritt, Nemo pigg som alltid och ville bara fram, fram, fram... Små stegrade sig o höll på, häftig häst tyckte Håkan.


Rosanna har fått ett nytt objektiv, så nu ska jag låna kameran o ta lite nya  bilder så fort det blir lite sol:)
Har ju en så snygg fotomodell.


Varganatt

Igår var det verkligen spooky ute på Norrgården. Efter julmidda´n släppte vi ut hundarna o började dela ut julklapparna. Efter ett par timmar saknade jag mina sötnosar då det var tur för deras klappar. Gick o ropade vid dörren, efter en liten stúnd kom Kiara. Men ingen Sasha.... Ngn timme senare började vi bli oroliga.

Tog ett brake från utdelningen o gick ut med ficklampor o letade... Ingen vovve.

Ännu senare var vi alla övertygade om att vargen tagit henne. Hon e ju en vallhund o har aldrig sprungit bort tidigare + hennes dotter borde sprungit med om hon fått upp ngt spår...

24.30 gick jag o brorsan ut en sista gång. Kiara fick visa vägen, vi gick in i våra skogar över stock o sten där vi inte brukar vara. det var riktigt läskigt i kolmörkret. Håkan hörde ett ljud bakom sig o blev riktigt rädd, äsch det var bara en gren tyckte jag... och vips kom ngt farande. Det var en helt genomfrusen och blöt Sasha, åh vad lycklig jag blev. Hade ju sett diverse lik och läskigheter framför mig. Men här var hon livs levande.


= bästa avslutningen på julaftonen:)

Sen sov jag supergott.

God Jul i repris

Det är grönt (o skönt) ute i hagen, tom ridbanan ser helt ridbar ut:) Vi var 7 stycken som red ut på vår julaftonsritt idag = rekord. Alla var med. Hästarna var lite xtra uppspelta då de inte är vana vid att vara så många.

Min julhälsning får bli en önskrepris.


Så här mysigt var det förra julafton.... snyft.

Hade tänkt ta ett nytt julkort i år, men det var inge kul utan snö.

En stor julkram till er alla och era älskade fyrbenta kompisar.


Vart tog de fina vintararna vägen?

Så här såg det ut för precis ett år sen, till skillnad mot nu som e grått, grått, grått. Måste all sol vara i Thailand...


Kommer ihåg mina härliga snöritter med Nocke.


Nu när jag har egen häst, så rider Rosanna honom själv.


Vackra Zazou.


Ture saknar oxå snön...


Snösulor

Sandra om Min julklapp: Har du något tips på något som hjälper att hästarna inte för så höga styltor (förutom snösulor)? :D
/ Sandra

Hej Sandra, jag har precis beställt hem polarsulor på polarpad.se som man skruvar i vid behov. Har inte hunnit prova dem än, men nackdelen är antaglgen att de går lätt sönder, så man har de nog bara när man rider och inte i hagen. Provade igår att smörja på fett på sulorna (gammalt  knep) , det funkade dock inte, han fick snäklampor ändå. Hittade även en ny variant som man sätter i själv www.joursulan.se . Känner mig dock lite skeptisk till om de verkligen kommer att sitta fast, då man själv ska pula in dem under skons kant. Så jag avvaktar med att köpa dem.
Ja, jag kommer att sätta på snösulor vid nästa skoning på alla hästar.


Verkar som en bra idé om snön kommer o går.

Obs, glöm inte att göra 4 broddhåll, dvs 2 framtill annars går de ju inte att sätta på.

Min julklapp

Har nu köpt en lyxjulklapp till mig själv:) Har ju varit o dragit i dessa ridbyxor förut, då det är så fina detaljer. Har dock tyckt (o tycker) att de var aldeles för dyra. Men nu råkade jag hitta exakt min storlek till 30% rabatt. Tvekade dock fortfarande men lyckades deala till mig 50% rabatt, och då kunde jag bara inte motstå att köpa dem (trots att jag mest rider runt för mig själv här ute i nowhere, haha).
Det är Pikeur Fabriana Kontrast. Nypris 2800:-, mitt pris 1400:-. Det är tydligen en collection som görs i en begränsad upplaga, därav det dyra priset.


Framifrån


Och bakifrån:)

Så nu måste jag anmäla mig till ngn kurs, så jag kan få visa upp mina snygga brallor:)

Nemo 2012

Caroline om Dagens träningspass: Jag tycker att du kan få någon av dina döttrar att filma nån gång när du rider (så mycket som du filmat när de rider är det inte mer än rätt ;) så vi får se lite rörliga bilder på sötnosen Nemo

Rebecca om
Jag gillar oxå att hoppa: Va söt. Sasha kanske bör vara med träningar och göra några 90-1 m :-D på tävlingar. Kan du inte skriva om hur dina mål med nemo ser ut för 2012? Jag har fattat att Rosanna ska träna och tävla lite med honom. Tack för en bra blogg

Svar. Hej Rebecca och Caroline, och tack:) Ska verkligen rycka upp mig ang. filmning (+ måste lära mig att ladda upp oxå, och slö som man e när det gäller vissa saker...). Men nu e det jul så då borde jag ha tid o lära mig.

Ang. Nemo för 2012 så e planen att Rosanna ska börja tävla honom så fort som det finns ngn tävling, 100-110 cm. Sen fårvi se  hur det går. Går det bra kanske han kan hoppa 120 -130 under sommaren / nästa höst. Han e ju orädd, har bra teknik o mkt motor. Så  matchar vi honom rätt så kanske han kan bli riktigt bra.

Så fort terrängträningarna kommer igång ska jag vara med, det blir väl i april. Så då borde jag kunna starta ngn debutant under senvåren. Dressyren håller jag ju på med för fullt och den går ju inte så bra. Finns lite ljusglimtar då o då, men ngt helt dressyrprogram känns väldigt avlägset. I skritt vill han helst trava och i trav vill han galoppera, suck.... Men framåt vill han ju alltid o det älskar jag, så det får väl ta sin tid.  Som min dressyrtränare säger, vi tränar för att ha honom frisk ända tills han blir 25, så det är ingen brådska.


Måste börja skriva riddagbok, det är så lätt att glömma bort att det faktiskt har gått framåt.


Jag gillar oxå att hoppa

Varför åker matte runt med alla hästar på den ena tävlingen efter den andra, vecka ut och vecka in och år efter år? För att inte glömma alla träningar hittan o dittan.

När det är jag som har:


Superframbensteknik


Scoop


Rätt inställning


och hoppar allt.              Fotograf Mikaela Zimdahl                  

Kan verkligen inte förstå det.

"Bortglömda Sasha, som alltid får stanna hemma på gården"


Dagens träningspass

Ruskigt väder ute, så det blir skrittbandet idag.


Nemo tycker att det e helt ok och jobbar på bra:)

Jag håller på att bygga vägg och tak oxå. Längtar efter när det e klart, så blir det smidigare att använda. Är dock supernöjd med denna investering. Flera anläggningar jag varit på har både skrittband och skrittmaskin. Ja, så har de ridhus oxå. Men man får ta en sak i taget.
Fördelen med att inte ha ridhus e att man lasttränar och miljötränar hästen automatiskt + rider ut i naturen. Försöker att tänka positivt, haha.

Provridning av ridhus

Igår var vi i ett nytt fint ridhus o provred. Jag är med i vår ridklubbs styrelse o vi behöver ett ridhus att ha klubbhoppningar, träningar och programridningar i. Jag fick låna en 4 -åring e. Cardento. Jättetrevlig o positiv.


Lyxigt att ha ett eget ridhus:)

Regn o rusk

Igår regnade det precis hela da´n. Så jag passade på att städa i vårt förråd för bra att ha kvar saker. Kunde säkert ha fått ihop 20 träns om jag plockat ihop alla delar (vilket jag inte orkade).
Slängde massor, men behöll ett gäng som såg fina ut. Massor av annat rök oxå, såsom borstar, skydd, ludd.... Sancka om att man samlar på sig. Vågade inte slänga Mickis och Rosannas schabrak, men var bra sugen....


Kom då på att jag ska sälja mitt Dyon the Difference träns, ska putsa upp det o lägga upp en bild, så får vi se om ngn vill köpa det.

Handla GPA hjälm på nätet

Melinda  om Höstfin: Hej! Googlade på hemsidans namn och kom in på din blogg! Ska beställa en hjälm därifrån men kan du inte skriva ett inlägg om hur det går till? Vill gärna inte bli blåst...

Svar. Hej Melinda, jag köpte själv min GPA speedair där och det var inga problem. Beställde via nätet och sen betalade jag in. Ngn vecka senare kom hjälmen. Skulle inte tveka att köpa där igen.
www.amirashop.co.ukÄr jättenöjd med hjälmen, sitter bra, luktar aldrig illa och e snygg:)


Homeopati

Jag har testat att skicka in hår från mina hundar och fått det analyserat. Verkar faktiskt riktigt bra. Hörde talas om en idrottsman som en gång i halvåret skickade in lite hår för att se om ngt fattades honom, tog sen tillskott om ananlysen sa att han hade brist på ngt ämne. Slapp på det sättet ta massa tillskott som hans kropp egentligen inte behövde.

Vi som äger tävlingshästar har ju en förmåga att stoppa i hästarna allt möjligt, så att de verkligen ska vara i toppform. Om detta fungerar så skulle det ju faktiskt vara bättre att skicka in lite hår regelbundet o ha helkoll på hästens upptagningsförmåga av olika ämnen. Och om man behöver ge den ngt tillskott.


Pemsan var ju väldigt stel i sina muskler för ngn månad sen och vi proppade i henne fullt med B-vitamin etc och hoppades på att det var detta som fattades henne, det hade ju varit intressant att veta om det verkligen var det.

Är väldigt nyfiken på om ngn har testat detta på sin häst och om det gett effekt?


Chiropraktor

matilda om Leta häst: Hej! Visst tog ni ture till Håkan Lundell? Är ni nöjda med resultatet efter hans behandling? :)

Svar. Hej Matilda. För många år sen tog vi en B-ponny till Håkan då han stundtals haltade och var ojämn bak + inte byggde några muskler alls. Han sa att han hade bäckenförskjutning "hade nog gått omkull i hagen" och fixade till honom. Men ponnyn fortsatte att ha samma problem. Då åkte jag in till klinik o röntgade honom, det visade sig att han hade spatt....
Angående Ture så åkte vi med honom till Coco på Sundbyholms travbana. Enligt honom ska han vara ok nu, men vi har tagit det superlugnt o inte ansträngt honom än, så vi vet faktiskt inte om han e helt ok eller inte. Men hoppas....


Undrar om det blir några snögalopper i vinter....

Min drömjulklapp:)

Tänk att vakna av ngt konstigt ljud från vardagsrummet och hitta denna julklapp under (eller bredvid) granen.


Vilken lycka:)

Jultradition

I vårt stall träffas vi alltid på julafton kl. 8.30. Alla har med sig en julklapp för 50:-. Sen dukar vi upp i stallgången och vi sitter o mumsar på pepparkakor. lussebullar o dricker glögg. Samtidigt som hästarna står o mumsar i sig sin mat.
Sen röjer vi upp o alla som vill o kan rider ut tillsammans. Ibland är vi många o då brukar hästarna bli ganska vilda. Kommer ihåg en jul då en av våra inackorderingar for i backen o hade ont i ryggen ett bra tag....hrm.


Förr hade vi alltid luciatåg för grannarna oxå.

Har ni några jultraditioner i ditt stall?

Leta häst

Anonym  om Olika hopptekniker: Jag håller på att leta häst. Har tävlat 110 felfritt och lb dressyr med godkänt resultat men känner att jag vill komma vidare i både hoppningen och dressyren. Jag har inte en jättestor budget (60 000) och undrar vad jag ska leta efter? Vilken stam ska jag hålla utkik efter och hur vet man att en häst har kapacitet för 120-130 nivå? Jag är medveten om att jag inte kommer kunna köpa en "färdig" häst för de pengarna och vill inte ha en äldre läromästare. Tacksam för svar :)

Hej Hanna. Jag skulle ringa runt till lite hästhandlare, nu när det är vinter så kanske de har lite för många hästar och kan släppa ngn för ett lägre pris. Kan du t ex tänka dig en häst kring 160 cm, så brukar de vara lite billigare. Många importhästar är ju billiga, men ofta finns det en anledning. Så hittar du en så besiktiga den på klinik + röntga för säkerhets skull.
Med tanke på din budget och att du vill ha en ung häst med kapacitet (normalt de som är dyrast) så skulle jag inte hänga upp mig på stammen, utan försöka hitta en individ som du trivs med.
De flesta som vill sälja en häst säger att de har kapacitet för mer än vad de gjort.... Men när du provrider, be säljaren visa hästen på lite högre hinder + se till att ni hoppar vattenmatta och lite tittiga hinder. Om du har möjlighet provrid gärna en andra gång oxå, då du smält alla intryck och kan slappna av lite + ta gärna med en kompis och videokamera, så du kan fundera ordentligt efteråt.

Ture är vårt mest lyckade köp på stor hästfronten,

Han var 9 år och hade bara hoppat några 130 cm. Mickis hoppade honom ngt språng på 150 cm på provridningen. Det blev ingen andra provridning utan vi köpte honom redan några timmar senare...och härligare häst på alla sätt får man leta efter.

Men varje hästköp är en chansning, men försök tänka efter om du skulle tycka det var kul att rida denna häst varje dag hemma, glädjen till hästen och ridningen är jätteviktiga för att man ska lyckas på tävling oxå.
Ja om detta ämne kan man skriva sida upp o sida ner....
Lycka till:)

Container lösningar

Anonym om Container: Vi har en superbra lösning på vår skola. Det är svårt att förklara men om jag kanske kan få din mailadress så kan jag skicka en bild :)  
Maria  (Container: Vi har en bra lösning i stallet jag står. Det är en ca två meter bred ramp upp (med sånt svart "papper" och träbitar som trappsteg så att man får bra grepp. Väl upp är det plant och man kan lätt tippa skiten över kanten. Svårt att förklara men hoppas du förstod i alla fall lite :)

Hej, tack för tipsen. Maila gärna foton till
viveca@hastsportresor.se, vill jättegärna se hur det ser ut:) Den jag tittade på igår var helt ok, men en del rost + ett litet hål, så vi får se om säljaren tar mitt bud. Annars kommer det upp andra.


Så här ser en sprillans ut, men kostar därefter oxå.

Varning, vi svarade på en annons på Blocket och killen sa att han hade en container stående på gården som han ville sälja billigt. Mailade en bild på en superfräsch röd conatiner. Priset var lite väl bra för hur snygg den såg ut. Han ville även att vi skulle sätta in pengar innan leverans, då han inte litade på leverantören...så Anders kollade upp var han bodde. Ja, han bodde i en lägenhet o hade antagligen hittat bilden på google. Snacka om fräckt!
Så var försiktiga alla ni som vill göra fynd på Blocket o sätt helst inte in några pengar i förskott, hur trevlig säljaren än låter.

Container

Nu ska jag iväg o titta på en container. Är trött på att riskera liv o lem varje dag när jag ska balansera upp på en spång (ofta slipprig o hal nuförtiden) till vår gödselkärra, som oxå är svår att få ut härifrån när det är vinter  o halt.


Nu har vi stängt framtill så det är ganska högt vi ska försöka ta oss upp med skottkärran...

Så det är inte bara att rida som är en risksport här utan att mocka oxå! hrm. Och kan inte äns bli arg på stallägaren, då det ju är jag.

Om vi köper en container så måste jag bygga ngn bra ställning för att komma upp till den, är det ngn som har ngt tips om hur ni fixat det?


Olika hopptekniker

Förundras över alla olika ridstilar då jag ser på hopptävlingar runt om i världen. Och det går ju faktiskt mode i det oxå. Ibland e det inne att stå i fältsits hela tiden, och ibland att sitta runt hela banan. Ibland kan man förundras över ngn jätteudda ridstil, som dock verkar fungera. Det jag ogillar mest är när man ser ryttare som sliter o drar i hästen. Men njuter när jag ser en ryttare som är samspelt med sin häst och rider mjukt och rytmiskt, och ger hästen de bästa möjligheter att få ett fint språng.

Även i terränghoppning ser man ju allt möjligt.


Älskar denna stil, "kramstilen", kanske skulle testa den nästa gång jag hoppar:)

 


Grevagårdens Christmas show

Kom hem vid ett-tiden på natten igår. Då önskade man ännu en gång att det var fotboll man höll på med. Inte så jättekul att ha tre hästar att ta hand om + massor av prylar som ska in, innan man får gå upp till huset...
Var supertrött efter 6 timmars mörkerkörning i ishalka. Jag har "kraschat" med bil, släp o häst en gång o det vill jag inte göra om.
Alla hästarna var dock fräscha o duktiga på tävlingen, ngt onödigt pet här o där, men i stora drag fina. Både Rosanna o Mickis fick med sig ngn placering hem:)


Qubbe känns nu mkt stabil i 130 cm o borde kunna gå 140 cm inom kort.Nocke fick sin andra 0:a i MSVB med Rosanna så nu kan hon starta MSVA = kul.


Och Pemsan känns mkt bra i LA  så hon borde kunna hoppa MSVB tidig vår.

Nu känns det nästan trist att det blir vinteruppehåll, då dessa tre känns i toppform. Hoppas att skrittbandet kommer att hjälpa oss att behålla denna form då vinterrusket kommer.

Import häst

Caroline om Grevagården Christmas Show: Håller tummarna för en lyckad helg! :) Har en fråga; Ni har ju köpt hästar från utlandet, har förstått att det funkat bra. Undrar hur ni gör när hästen väl kommit fram till er gård. Står den avskillt först, går i egen hage osv? Är alla hästar "alltid" vaccinerade som man köper från Oliver tex? Du har kanske skrivit ett tidigare inlägg om hur ni brukar göra, hela processen så att säga från provridningen till att hästen är hemma? :) Tack för en toppenblogg!

Hej Caroline, tack:) När man importerar en häst så är det ju klart bäst om man kan separera den från de andra hästarna både gällande stall o hage ett par veckor. Då det kan vara risk för smitta. Men vi har ju bara ett stall, så det fungerar inte för oss. Vi behandlar dem som vilken nyinköpt helst som helst. Dvs de får gå i egen hage i ngn vecka, så att de får samma lukt som de andra + kanske hunnit träffa de andra lite i stallet, på uteritter etc. Sen beroende på vilka hästar vi har i hagarna så får de komma in i de hagar som de ska stå i. Ibland  låter jag dem träffas två och två och ibland direkt ut i flocken. Försöker såklart göra allt för att undvika skador. Alla hästar har inte varit vaccinerade, men då är det bra om de vaccinerar i t ex Irland i samband med veterinär besiktningen, så är i varje fall första vaccineringen gjord. Lycka till:)


Lite småpirrigt då jag släppte in Nemo i vallackhagen, men det gick super, ingen fick minsta skråma.


Nemo blev snabbt kompis med Quattro.


Det är kul att se alla fantastiska gångarter hästarna har då det kommer en ny kompis. Alla svävar ju runt i värsta passag och ökade trav etc. Så det verkar finnas oanade dressyrtalanger i alla hästar, svårigheten e ju dock att få fram dem igen under ryttare....


Grevagården Christmas Show

Nu är jag på Grevagården med Mickis o Rosanna + tre hästar. Så det var väldans trångt i transporten. Vi har ju en trehästars transport, så hästarna var det inga problem att få plats med. Men all packning.
Vi hade 80 kilo hö + skottkärra i bilen = najs....


Nocke, Pemsan o Qubbe e med.

Så stenåldersmänniska som jag e så har jag ingen Iphone, så det blir dåligt med inlägg i helgen. Måste nog köpa en snart.

Föredrag med Eric Lette

Var o lyssnade på ett föredrag av Eric Lette igår. Han har ju otroligt mkt kunskap o erfarenhet, men jag tyckte inte riktigt att vi fick ut det mesta av honom. Utan det mesta var ganska allmängiltigt och inget som man kunde ta med sig hem till sin egen träning.
Blev dock förvånad då han förespråkade att det var helt ok att rida en häst 7 dagar i veckan dressyr i ridhus. Ibland kunde man ju inte rida så då blev det ju ändå ngn vilodag då o då...
Ja, inte vet jag, det är kanske så man får bra resultat, men det känns helt fel för mig. Jag rider på ridbanan max 3 ggr i veckan och ut i skogen 2 ggr och en vilodag. Jag försökte säga att det ju är under vila man bygger muskler, men det köpte han inte. Vi rider ju bara ca 1 timme så hästen får ändå vila i 23 timmar.
Det hade verkligen varit intressant att se ngn studie på hur denna typ av ridning påverkar hästen både fysiskt och psykiskt.


Visst är det härligt att uppleva naturen från hästryggen = bäst!

Som sagt, det kanske är jag som är okunnig o tror att hästen behöver gå rakt fram och uppleva annat än ett ridhus....

eller så är jag bara avundsjuk för att jag inte har ngt ridhus....

Love on horseback - 2

Haha, många som var nyfikna på vilka ryttarna o hästarna var. Hästarna e Ture o Qubbe (= Mickis tävlingshästar).
Och ryttarna är min brorsa Håkan och hans tjej Camilla. Håkan hade ett fullblod förut och Camilla har en travare, så båda kan rida. Vi red ut på en runda i skogen och hade härliga galopper. Nemo var glad att få lite sällskap då vi mest rider själva.


Här e dem igen på vår gårdsplan:)
Love on horseback

Både ryttare o hästar verkar kära:)


Gulligt va´

Dressyr resor

Alexandra  om Åldersgräns: Vad bra! Tack för svaret!
Jag är sugen på någon av dressyrresorna. Jag blir 15 i sommar och rider och tävlar min ponny i LA och uppåt i dressyr.
Annars skulle något med långa uteritter inte heller sitta fel

Hej igen Alexandra, du skulle alla gånger ha utbyte av någon av våra mer avancerade dressyrställen.


Här rider jag en lusitanohingst på vårt ridcenter utanför Lissabon.


De har 10 hingstar utbildade upp till Grand Prix.


Hästarna svarade för minsta hjälp. Antonio har själv skolat alla hästar o känner dem utan o innan.


Skönt med ett dopp mellan ridpassen:)

Hit skulle jag gärna ta med mig Rosanna som är ungefär i din ålder:)


Åldersgräns

Alexandra  om El dia de los muertos: Hej, finns det någon speciell åldersgräns för de olika häst och sport resorna? =)

Svar: Hej Alexandra. Det viktigaste är hur bra man är på att rida. Jag har haft med mig både Mickis o Rosanna sen de var ganska unga på alla möjliga ritter. Så berätta vad du är intresserad av så kan jag berätta om det skulle fungera:)


Rosanna var ju ganska liten men hade inga problem att kontrollera en stor häst i full galopp:)

El dia de los muertos

Igår satt jag (som vanligt) och avslutade kvällen med en deckare = perfekt nedvarvning. Och då handlade det om ett mord i Mexiko just under el dia de los muertos (dagen man hedrar de döda). Tänkte då tillbaka på vår fantastiska ritt den dagen.


Så här såg min fina hingst ut uppifrån:)


Och bakifrån.

Red iväg tidigt med hästarna smyckade i blommor. Sen full fart galopp (som vanligt) så alla blommor satt inte kvar efter ett tag.


Vi besökte två kyrkogårdar och bjöds på massor med lokal mat o öl ihop med mexikanarna.

Alla festade och smyckade sina gravar om vartannat, snacka om folkfest.Vi kom inte hem förrän kl. 19.00 då det var mörkt. Så den sista galoppen såg vi ingenting, men det gick lika bra för det, haha. Hästarna hade stenkoll.
Vilken fantastisk dag...

Skrittbandet igång

janet   om Skrittband: Jag har arbetat 2 år med rehab för hästar med alla horsetrainers maskiner. Anser det vara ett mycket! bra träningsredskap.Sett hästar allt från elit till kissing spines hästar, hästar med dåligt självförtroende i ridning bli psykiskt starkare, fysiken blir bättre för en mkt skadad häst, en med mindre skada kommer snabbt tillbaka, en elithäst stärker det allra sista och håller undan mindre skador genom träningen, kan prestera det där lilla yttersta som krävs för att komma snäppet högre osv. Unghästar tränas innan inridning, hästar som byter ägare raktriktas.
Jag förespråkar horsetrainers redskap, UNDER UPPSIKT! Aldrig ska en häst lämnas, allt kan hända. Skrittmaskin skulle jag personligen avråda från pga som jag ser det, större skaderisk då hästen kan gå och "lulla", hitta på annat skit som att stanna, hittar ingen jämn rytmn (som är den avgörande faktort för att få bästa träning). ps: underlaget på skrittband är utan tvekan ett bra underlag för att stärka muskulaturen runt senor/leder, det är varken stumt eller för sviktande


Vi håller oxå på att bygga tak till vårt skrittband nu:)

Tack Janet för denna intressanta info. Vi har nu introducerat  alla hästarna. Qubbe gillar det inte (precis som vi trodde) och Pemsan tycker att det är läskigt. Men övriga fyra fungerar det jättebra med. Så det ska bli spännande att se om de håller sig friskare / presterar bättre i framtiden.

RSS 2.0