Bruna hästar

Tittade ut i hagen och beundrade alla vackra hästkroppar, va´fina dem är utan täcken. Noterade att alla var bruna, i olika nyanser = trist.
Så nästa häst måste vara en skimmel, skäck el fux. Begränsar utbudet rejält, men det få man ta:)


En av våra bästa ponnier var lilla Samantha, fux ooch sto + enögd...kom 6:a på SM.


Och våran fantastiska ponny The Minestral = svettfux.

Många vill ju inte ha fuxar och allra minst ett fuxsto. E det ngn som har erfarenhet om det stämmer att de e xtra svåra?

Massage, hjälper det?

Läste precis en intressant artikel i Ridsport om massage. Vi hade ju precis ute en tjej som masserade några av våra hästar. Nu gjorde hon inte bara det utan hon körde akupressur oxå på hopdragna muskler. Sen fick vi i hemläxa att massera vissa områden på hästarna.
Ska bli spännande att se om det hjälper.
Enligt undersökningen i artikeln så var det lika bra att rykta hästen i 40 minuter som att massera. Får mig att tänka på när jag var barn o skötare till ridskolehästen Attack. Att han över huvud taget hade ngn päls kvar är ett under, så som jag ryktade och gned. Det var mer än 40 minuter per dag. Knackade ut stövet och skrev hans namn  med stöv = blev mkt stöv o rytktande.
Nu har vi knappt ordentliga ryktgrejor utan borstar mest hästarna. Men nu ska jag lägga in 2 ryktpass i veckan som massage för Nemo:)


Har hört att detta e lika effektivt som en behandlig av en chiropraktor....who knows...

I väg på hoppkurs

Nu har jag packat väskan igen. Passade  på att tvätta de löstagbara skumbitarna i min GPA hjälm oxå = fräscht.
Ska hit. Äntligen:)
Det är 25 C och sol så man kanske hinner med ett dopp i poolen mellan hopp passen.


Hoppas att jag får hoppa denna mur...haha.

Ägarna John o Jackie e tydligen superbra på att ge en bra hoppkänsla + självförtroende = exakt det jag söker. John på bilden verkar ju ha enormt med eget bra självförtroende... så kan ha ge mig lite av det så e jag nöjd.


Startar gärna på denne höjd.

Åh, vad kul det ska bli:)

Hitta rätt jogging kompis.

Jag har alltid hävdat att det är bäst att springa själv (under  de perioder som jag lyckats motivera mig att springa över huvud taget...).
Är nämligen en riktig tävlingsmänniska så joggar jag med ngn så blir jag så fokuserad på om jag hänger med i dennes tempo el inte så jag tror att jag blir extra trött då, och springer sämre. Tror även att jag kommer att springa fortare än vad jag egentligen orkar för att visa att jag hänger med.. Jaja inser detta, då jag alltid springer xtra fort när ngn är i närheten eller bilar passerar (=otroligt löjligt, precis som om de bryr sig).
Men så´n är jag därför väljer jag att springa själv (blir inte lika trött då, haha).

Tog dock modet att prova att springa med en tjej, som iofs är mkt vältränad, men som jag vet inte har ngt behov av att visa att hon är i bättre form än jag.
Och det gick, mot alla odds, fantastiskt bra. Jag lyckades motstå alla mina krav på att springa fortare än hon (visste ju att hon var överlägsen)., och lullade på i mitt normala tempo. Målet var att hon inte skulle börja gå när jag sprang i mitt minitempo uppför backar.

Och nu är vi stadiga löparkompisar och hon är faktiskt lite trött när vi kommer i mål oxå...


Visst ser hon lite tagen ut!?




True love

Igår flyttade vi runt på hästarna. Nocke fick lämna sina två söta flickor o flytta in i vallackhagen. Ture blev jätteglad, hade tydligen saknat Nocke.
Och Cillen fick lämna sin egna lilla hage och bli kung i stohagen. Ohh vad glada han och Pemsan blev, ljuv kärlek uppstod direkt:)

Se o njut....


Pemsan föll direkt för denna stora snygga kille:)


If you scratch my back I scratch yours...


Åh, vad jag gillar dig:) Jag med.

Bägge sötisarna var oxå mkt intresserade av mig o min kamera.


Stor, söt o nyfiken.


Liten, söt o nyfiken.

Man blir så glad när det fungerar så bra att släppa ihop nya hästar, alla vet ju att det är en risk med skadade hästar som följd. Men man vill ju så gärna att de ska ha ett bra hästliv oxå, vid sidan av tävlandet.
Och denna gång gick det verkligen över förväntan.



Hemma igen

Känns som vi varit borta i en vecka. Det var så strålande varmt i Norrköping så man trodde att man var utomlands.
Ture skötte sig utmärkt även om det ramlade ner lite väl många bommar igår.
Han stod o svettades i boxen och var inte lika alert som vanligt. Rev ettan o två räcken = de lättaste hindren på banan.
Så nu blev det ingen final på söndag, utan vi åker o tävlar med Cillen och Nemo istället.


Första tävlingen utomhus utan regn för Nemo:)

Norrköping horse show

Upp i ottan o lastade bilen full. Mickis o Ture ska tävla i Norrköping:) Första kvalet är idag och andra imorgon. Det är 100 startande i hennes klass och de 30 bästa går till final på söndag.
Tror att det var 3 år sen vi var där sist med Ture, då gick det bra så det är bara att hålla tummarna för att bommarna ligger kvar.
Stort vatten har han inte hoppat på läänge heller, men han har aldrig brytt sig tidigare.


Vår fina gullgubbe, det är så roligt att han är på G igen:)

Dressyr på lusitanos

Gun-britt   om Härliga Portugal:): OHH Vad jag längtar tillbaka, har varit där 4 ggr alltid lika trevligt. Det var första gången jag fick rida piaff efter en del jobb från Petra men till slut gick det, vilken känsla Var Maria som arbetade i köket kvar? likaså Pedro, Petra och Julian. Måste åka tillbaka nästa år.

Hej Gun-Britt, jag me´ längtar redan tillbaka till Algarve, härlig stämning, underbara hästar och människor. Ja, det är såå kul när det är samma personal år efter år = gott betyg till ägaren Valdemar. Jag red för Pedro och det var verkligen givande (tänk om man kunde tagit med sig honom + hästen hem..., vilken ryttare man skulle blivit). Pedro är superkunnig, lugn och tar sig verkligen tid.


Här visar han Eva hur sits, sittben o skänklar ska inverka på hästen.


Min sötnos gillar att bli spolad:)


Visst e han vacker! ser ut som en riktig barbiehäst.  Här med Helena.

Härligt Härligt att ta ett dopp mellan ridpassen.


Gott med ett glas vin före maten:)

 
Hur ska jag göra för att få åka tillbaka mkt snart.... kom gärna med tips:)


Uhhh

Kom precis från tandläkaren. hade på mig citykläder för en gång skull. Min tandläkare e nämligen nästan på Stureplan, så man kan ju inte komma med de vanliga stallkläderna precis.
Hade rosa byxor o remsandaler.
Så när jag kom hem så orkade jag inte byta kläder och skulle bara ta in ett par hästar som inte ska äta så mkt gräs. Var faktiskt lite orolig för mina tår och aktade mig noga för att inte bli trampad.
Skulle sen ta av flugtäcket och döm om min fasa då jag klev rakt ner i en stor mjuk hästskit (=extra mjuk pga av det nya gräset). Ryser fortfarande när jag tänker på det och det känns som om det stinker ko mocka om mig.....


Inte riktigt såhär blöt, men närapå......

Härliga Portugal:)

Åter hemma efter min dressyr resa till Portugal. Var hur kul som helst. Fick rida sååå fina hästar.
Ett litet smakprov.


Vilken fantastisk häst, försökte få med honom i resväskan hem:)

Detta var min favvis = Ulme, 11 årig lusitanohingst. Red honom mest.


Alana var oxå jättefin = 16 årigt sto med mkt nerv o motor.

Var ute vid havet oxå och hade det underbart. Man blir aldrigr för gammal för en galopp på stranden...


Här på en 8-årig hingst som var fantastiskt snäll och väluppfostrad.

Nu ska jag natta hästarna, berättar mer imorgon efter att jag varit hos tandläkaren (brrr).


Ny pålle

Carolin om Shitmorgon blev superkväll: Roligt med ny häst, har den gått igenom?? :)
undrar även hur lastbilen var som ni tittade på, något och ha?? :) vad är de för lastbil ni letar? Vi funderar på en b-körkorts lastbil för två hästar. Har hört både negativt o positivt om dom. Har du några erfarenheter?

Hej Carolin. ja, nu har jag kommit från Mälarkliniken och Cillen som han kallas var kalasfin. Lugn, snäll och frisk:) Det är ju alltid lite nervöst inför besiktning. Det har hänt mer än en gång att man kommit med en som man tror fullt frisk häst och sen åkt därifrån med en häst som har lösa benbitar och pålagringar både här o där.
Nu hade vi tur, Cillen var frisk som en nötkärna. Nu gäller det att förvalta honom ordentligt och hålla honom i lika fin form:)
Jag har tyvärr ingen erfarnehet av B-kortslastbilar då ju jag letat efter en storlek större. Viktigt att kolla är dock att man verkligen får ha 2 hästar i, har sett så´na där man bara fått lasta 700 kg och det räcker ju bara till en.


Har ingen bild på Cillen, men här är hans pappa = Cardento


Och Morfar Robin Z:)


Lastbil

Johanna om Till dalahoppet: Hoppas ni får en bra tävlingdshelg!
Nu när ni köpt lastbil, ska ni sälja transporten då?
rekommenderar du e transport? är sugen på en trehästars eller ska man köpa en liten lastbil? tänkte rådfråga dig/er.
berätta gärna mer om den, för/nackdelar.
tacksam för svar :)

Hej Johanna, ja nu är vi lyckliga ägare till en liten lastbil:) Nu när vi kom till Falun och det regnade två dgr i rad var jag glad över att vi inte hunnit få vår lastbil än, haha. Det var vääldigt bekvämt att bo i en stuga med torkskåp. men Falun är ju unikt, oftast så måste man ju åka bil för att komma till sitt boende.
Ja, det ska bli det bästa med lastbilen, att få bo på plats, nära händelsernas centrum. Men man kommer nog sakna hotellrummen ibland. Det är ju lite pyssel med en lastbil. Många köper ju en större och äldre bil och då är det ju en fördel om man är lite bilintresserad (vilket jag inte är).
Nu har vi köpt en modern bil men utan dusch /toa (får köpa ngn liten söt potta...).
Vi ska sälja vår transport o bara ha lastbilen.
Har dock varit supernöjd med min fautras Oblic:)
Men det har inte varit lätt att hitta just en liten, modern buss, hade en på G i Finland men han bestämde sig för att inte sälja.
Får återkomma med fler för - och nackdelar när vi haft den ett tag.


Så nu måste jag träna lite dressyr om jag ska matcha denna bil:)


Riktigt rymlig inuti, med 3 sovplatser. man kan sitta ett gäng o spela kort o titta på TV.


Är supernöjd:) Vi får den lagom till midsommar.

Till dalahoppet

Ja, hoppet är ju det sista som lämnar människan (inklusive hoppet om att bli en bättre ryttare..). Så nu ska vi iväg till Dalahoppet, hoppas att hästarna hoppar bra, haha.
Sist vi var där kommer jag ihåg att det snöade, och bara därför hade vi  hyrt en liten hytte utan dusch/WC, brrr = jobbigt att gå upp på natten där.
Denna gång har jag lyckats få en stuga = yippii! Kiara ska oxå få följa med så att grannarna kan ut o promenera i lugn och ro:)


Qubbe o Ture ska hoppa 140 cm om de känns bra:) Håll tummarna, pls.

Negativa tankar

Har varit inne i några dgr down tankar då jag rider. Redan i skritten så blir jag irriterad över att han taktar och sen blir jag ännu mer sur då han inte lyssnar i traven och sen....
Hade dressyrlektion idag och det var Lotta som satte ord på att jag fokuserade på allt dåligt....
Var nyttigt att bli varse det och sen tog jag det lugnt i 1,5 timme och bara red i slowmotion o försökte göra serpentiner och rida runt hindren bara med hjälp av sitsen.
Jag som hade retat mig på att Nemo kändes stel i ena varvet insåg att jag hade mkt svårare att öppna upp i höfterna och svänga åt höger.... (= med det varv som N var stel i...) Att det ska var så svårt att rida...detta måste var en sport för självplågare, inte ofta man e nöjd med sig själv.


Längtar hit:) ska dit på tisdag = 25 C och sol.....


Köpa PRE / Lusitano

Sofia om Shitmorgon blev superkväll: Hej Viveca
Vet att du skrit om det förr men tar upp det igen. Jag funderar på köpa en PRE häst/alt. lusitano. Vart på ridresa med er både i Spanien och Portugal och blev väldigt positiv till att köpa en PRE/Lusitano häst. Jag undrar omvad du tycker. Ska man gå via en svensk förmedlare när man köper från tex. spanien eller tycker du att man skall ta kontakt direkt med ägarna?? Är det ngt av era ridcenter som säljer hästar i spanien/portugal?? Vad är viktigt att tänka på när man tar häst från utomlands. Är väldigt rädd att bli lurad. Har du någonsin köpt häst på film dvs. ej provridit den?? Om det nu blir så att jag köper häst är det ju inte säkert att jag har möjlighet att provrida den. Har du något annat tips?? P.s Roligt att dagen slutade bra igår. Så irriterande med sura grannar, håller med de andra. Varför ska man bo på landet om man är hundrädd??? Kraam Sofia

Hej Sofia. vad roligt att du funderar på att köpa en häst. Jag tycker att både PRE och Lusitano är jättetrevliga hästar. Jag tycker att du ska köpa direkt av den som äger hästen + att du absolut ska provrida. Jag har köpt hästar på film, men det är inte att rekommendera utan mer som ett lotteri. Det är värt att flyga dit hästen är om du är seriöst intresserad. Linda på vargön har ofta en eller två PRE till salu och då kan du ju både provrida och få hjälp efter köpet.
Att ta hem en häst från utlandet är jättelätt det är bara att försäkra den först och anlita en bra transportör.
Lycka till + berätta gärna hur det gått. kram Viveca


Både PRE o lusitanos är lätta att rida. Går i form av sig själv och är enkla att sitta på:) Här provridning hos Linda på Vargön.


Shitmorgon blev superkväll

Ja, det var ju en riktig skitdag igår, med sura hundhatare och språkproblem på jobbet:( tyckte allt var allmänt blä..
Men sen ljusnade det framåt kvällen. Mickis hoppade Nemo en liten bana på 120 cm o han var riktigt fin och jag hade ett supertrevligt samtal om en ny häst till Rosanna:) Såå gullig ägare till hästen och hästen e jättefin oxå.
Nu ska han bara besiktigas (håll tummarna).
Sen lyckades vi knöla in oss framför en annan person som var intresserad av en lastbil som är till salu (vi svenskar är ju inte vanan att tränga oss, men gäller det en hästbuss....så kommer de vassa armbågarna fram).

Grädden på moset var när jag sent fick ett sms från två kunder i Portugal som haft en jättebra dressyrlektion:)
Sov sen sött och drömde om hästar o bussar...


Lycka är att ropa på busiga Pemsan o hon kommer springande (vet att jag alltid har godis med mig:))




Sura grannar

Blev uppringd av en sur granne på order från hans fru. Frun vågar inte gå  förbi vår gård då min ouppfostrade (stämmer tyvärr) hund Kiara skäller på dem som går förbi.
Min stackars ostimulerade hund har hittat på ett aldeles eget nöje, dvs att skälla på stackars människor som vill ut o njuta av naturen.
Att han besökt polisen var ju lite avancerat kan man tycka. Det tyckte även polisen, de hänvisade till länsstyrelsen om det gällde vanvård av hund....


Snart kanske vi kan var med i grannfejden o bli kändisar:)

Har dock en grym plan på hur jag ska få Kiara att sluta med detta otyg.....

Bägge ohalta:)

Igår när jag hämtade Nemo i hagen så gick han så nära att jag lyckades snubbla i leran, ramlade o Nemo klev på mitt ben = aj! Sen rusade han o alla andra runt helt vilt i hagen. Det jag hann tänka när han klev på mig var, shit nu kommer jag inte kunna springa idag. Hade äntligen bestämt mig för att börja springa utomhus.
Men krattade, mockade o fixade när Nemo gick på skrittbandet. Och sen var Nemo helt ren i benet o mitt ben fungerade faktiskt för löpning:)
Så jag sprang 6,5 km o det kändes riktigt bra.
Kollade Nemo i morse o hans svullnad är borta, jippii, så nu får han gå 110 cm idag. Tyvärr är det inne, hade hoppats på en utebana.


Fast i solsken:)

RSS 2.0