Snartt blir det tillökning

Ja, denna blogg ska ju handla om hästar. Men nästan alla hästmänniskor gillar ju hundar, och de flesta har ju en charmig Jack Russel i släptåg nu för tiden. Själv har jag en ”Aussie”, en Australian Shepherd. Det festliga är att denna australienka vallhund är från USA. När Anders var och besökte vårt ridcenter i Montana hade de bara Aussies att valla korna mer.När jag valde vår hund så sorterade jag dock bort alla kennlars med får på första sidan på hemsidan. Ville inte ha en valltokig hund som biter hästarna i hasorna. Hade läst lite skräckartiklar om överenergiska individer. Så jag valde en ”soffpotatis”, dvs en hund mer inriktad på sällskap och utställning än arbetshund.

Köpte en helt underbar individ, Sasha, vi var och hälsade på henne då hon var 3 veckor och hämtade hennes sen då hon var 8 veckor. I början var hon dock livrädd för hästar, så det var lite jobbigt när vi hade med henne på meetings, men det gick snabbt över och nu är hon helt perfekt. Hon kan vara med överallt, både när vi rider och är och tränar och är alltid supersnäll, lydig och glad. Bara man tittar på henne så viftar hon på svansen. Ja, jag är fast, det kommer bara att bli aussies i framtiden.

Och snart blir det ett helt gäng av dem, tyvärr inte renrasiga som jag hade tänkt... men ödet ville annorlunda. Ödet i form av en Golden Retriver som tyckte att Sasha var helt oemotståndlig. Var här både morgon och kväll, och en natt då vi bara släppte ut henne för att kissa stod han gömd bakom en buske och vips var det kört.

Såg dock på nätet att i USA blandar de Aussies och Goldens och kallar dem Australian Retriver då kombinationen blir så bra, så vem vet en dag kanske det blir en godkänd ras.

Ja, mullig är hon i varje fall och om några dagar är det dags. Spännande.....



Sasha gillar att hålla igång



Sasha 12 veckor, gillar vatten.


Kommentarer
Postat av: Liza

Vad spännande med valpar :)

Jätteroligt att du startat upp en egen blogg, har följt döttrarnas länge =)

2010-08-17 @ 09:11:12
Postat av: Terese

kul att få läsa om kvinnan bakom "de 2" !

Läser dina döttrars bloggar varje dag och nu kommer även din blogg att följas ! / Terese

2010-08-17 @ 11:01:37
Postat av: Anonym

Kan du inte berätta lite mer om dig och din familj? Skulle vara lite kul :)

2010-08-17 @ 11:26:15
Postat av: Anonym

kan inte du berätta om när du började rida och första häst?

jag vill ha en egen häst, men mina föräldrar säger att det är för dyrt och tar så mycket tid. har du några idér på vad man skulle kunna göra? :P

2010-08-17 @ 12:24:27
Postat av: Jennifer

Vad spännande med valpar!! :D

2010-08-17 @ 21:05:16
URL: http://barajennan.blogg.se/
Postat av: Erika

Hej, läste Mikaelas blogg och hamnade här. Har rest med ert företag 2 gg. 2007 till Skottlands på rid och språk läger, och förra året till Annaharveyfarm på fält.läger. Har massvis med bilder från båda ställena om du är intresserad av att uppdatera bilderna på hemsidan. Mejla isf! Häls. Erika

2010-08-17 @ 21:15:32
URL: http://thoressons.blogg.se/
Postat av: Elenore

Har också en aussie! Visst är dom härliga :)

Från kennel Easy

2010-08-17 @ 23:22:41
Postat av: Jonna

Hejssan och välkommen till bloggvärlden! Vad roligt att läsa om mamman bakom alla fina prestationer och hästar. Har läst Mikaelas blogg och tycker väldigt mycket om hennes stil som ryttare samt bloggare. Ni har oerhört fina hästar och ett underbart stall.



Skulle vara roligt att höra om hur det är att vara med på meetings som mamma/tränare/göra-allt-person. Skriv gärna också om Irland, snälla. Har ett sto därifrån och har aldrig själv varit där. Men skulle mer än gärna resa dit och det är ju helt okej att börja med en mentalresa med hjälp av fina bilder och en bra resestory.



Hoppas att du skriver flitigt,



Jonna

2010-08-18 @ 07:19:13
URL: http://brookenelamaa.blogspot.com
Postat av: Jackie

Hej!

Jätteroligt att du också börjat blogga!

Tänkte passa på och fråga vart du köpt Sasha?

Har varit ute efter en aussie, men vill precis som du inte ha en alltför "vallig" hund..

Så tipset om vart ni köpt henne vore jättebra :)!

Mvh// Jackie

2010-08-18 @ 10:57:44
Postat av: tess klintestam

säger som dom andra, roligt att läsa om kvinnan bakom "de två" :)

2010-08-18 @ 13:56:25
URL: http://tesskliintestam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0