Dressyr prinsessa i Alentejo / Portugal

Ryser fortfarande av vällust när jag tänker tillbaka på alla fina hästar jag fick förtroendet att rida på det fina stuteriet, som är Häst & Sport Resors nya diamant på dressyrresefronten.
Vi var åtta stycken tjejer i mogen ålder som alla älskar hästar, ridning och god mat & vin & sol.
Några av oss har egna hästar och andra rider i dressyr specialgrupper på ridskola. men gemensamt hade vi alla att vi var ambitiösa och ville lära mer på riktigt fina hästar med hjälp av proffsiga dedikerade tränare.
 
Första hästen jag red var 6 år och såå fin, elastisk och rörlig. Kändes precis som ett riktigt fint halvblod.
 
 
 
 
Fick sen prova denna godkända hingst på ca 170 cm i mankhöjd:)
 
 
Vilken känsla, härlig mellantrav. Denna häst skulle hävda sig utmärkt på dressyrtävlingar hemma. Detta stuteri satsar på uppfödning av hästar med samma längning och rörlighet som våra halvblod. Hade min plånbok varit större hade denna häst fått flytta till Sverige:)
 
Anna Maria gillade oxå denna positiva, supersnälla och härliga hingst:)
 
Denna häst var den äldsta och 17 år, ca 170 cm i mankhöjd och luftiga gångarter. Galoppen var en dröm, satt som i en soffa och bara njöt.
 
 
Elisabeth rider här en maffig 7-åring med enorm utstrålning.
 
 
Maten var lika god såväl till lunch & middag. Mycket grönsaker och lätt, smakrik mat som serverades med ett svalt vitt vin eller fylligt rödvin.
 
Siestan på eftermiddagen byttes ut mot svalkande dopp i poolen.
 
 
Eva och vi andra gillade denna mkt välutbildade hingst. Var tvungen att kika under magen för att förstå att det var en hingst. Såå samarbetvillig och gossig. Galoppombytena och piaffen gick som en dans med denna man.
 
Sista lektionen red Eva en av stuteriets mest lovande tävlingshäst. Vann 4-årschapionatet för ston förra året.
 
Mycket engagerade och duktiga tränare. Bägge killarna var själva aktiva tävlingsryttare. De såg precis vad varje häst o ryttare behövde för att utvecklas.
 
 
Gick på mysiga promender på de stora ägorna o passade på att mysa med alla hästar.
 
 
Inte alltid lätt att rida:), men tränarna hade alltid ett skratt till hands när vi alla lyckades göra tvärtom...
 
Vi tränade både på de viktiga grunderna och mer avancerade rörelser som piaff o passage.
 
Kul att titta på varandra, ofta gör man ju samma misstag och kan lära av varandra.
 
Väluppfostrade och lätthanterliga hästar. Gick bra att pussa o kela med hingstarna oxå.
 
Kvällarna var perfekta avslutningen på en minnesvärd dag med massor av lärdom att smälta.
 
 
 
Vi startade oftast lektionen i ridhuset för att lära känna hästen och gick sen ut (om man ville) på den större ridbanan.
 
 
 
Kan nog prata för oss alla, att vi alla vill återvända så fort som möjligt, 10 poäng av 10 möjliga som en av tjejerna uttryckte sig:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Läs min nya MKT bättre blogg :)

Som ni nog märkt har mina inlägg varit alltför få. Även min dotter Rosanna har behövt en nytändning för sin blogg. Så då kom vi på den superbra idén att ha en blogg tillsammans istället, en Mor & Dotter blogg.
 
Vår nya blogg heter horse´R´us och kommer att handla om våra hästar (såklart), vår vardag med sötnosarna och tävlingar med desamma. Samt resor såklart, mode och prylar som man inte kan vara utan.....
och det bästa av allt det kommer bli fullt av nya inlägg, nu när vi hjälps åt.
 
http://horserus.blogg.se/
 
 

Min fina häst

Tävlade (faktiskt) i helgen. Dammade av tävlingsutrustningen o hästen o åkte till Uppsala. Fälttävlan är ju min grej, så jag red vår andra tävling.
Min fantastiska häst Quatra gjorde bra ifrån sig. Riktigt bra dressyr och 0 :a i hoppningen. Så efter lördagen låg vi 5:a. Sen full fart i terrängen på sönda´n o vi avancerade till en 3dje plats.
=superkul.
Man blir aldrig för gammal för att glädja sig åt en prisbuckla:)

Maraton = hjälp!!

Har inte bloggat på ett tag då jag haft lite väl fullt upp. Håller på att sälja gården så det är mkt fixande och putsande så att vår fina Norrgård ska visa upp sig från sin bästa sida:)
Vi ska ta med oss hästarna och stalla upp dem istället och flytta till villa. Så nu får ngn annan ta hand om alla staket, gödsel, foderinköp etc.
Har haft inackorderingsstall i 15 år så nu är det dax för förändring.
Kommer att vara lyxigt att ha tillgång till ridhus:)
Men just nu e det Maraton som gäller. Redan nästa helg ska jag kolla om kroppen o knoppen håller för denna påfrestning.
Håll alla tummar ni har pls:)

Dressyrlektion

Igår var min långlöpardag. Så jag sprang 2 mil på fm. Insåg vid dressyrlektionen att det var nog ingen bra kombination. När min tränare sa att jag skulle använda dubbelt så mkt skänkel mot hand på min mkt pigga häst, så orkade jag bara inte. Hade ont i både mag- och benmuskler.
Trots detta så var Q ovanligt bra igår. Börjar få lite förståelse för sidförande skänkel och gick att få lite mer ralriktad. Har märkt att när jag vill lite mindre, så går det lite bättre.
 
Nemo är motsatsen mot Quatra, extremt känslig för vikt  o sidförande skänkel, men svårare att få att gå stadigt rakt fram.

Graman vid hopptävling

Vet att det finns många starka åsikter om gramantyglar, för och emot. Jag tycker att den är mkt bra om man använder den som en hjälptygel dvs lättar på den direkt då den inte behövs.
Nemo har blivit mkt lugnare och mer ridbar sen vi började med graman. Han blir lugnare när han vet vad som gäller. Rosanna hoppar honom oxå låga höjder med graman för att få honom rundare i sprången, och det har oxå visat sig fungera.
Nu ska vi ju tävla i helgen så jag kollade precis upp vad som gällde för framridning på graman.
Och det visade sig att tom 130 cm får man inte rida fram på graman och för ponnyryttare är det förbjudet att rida med det någonstans på tävlingsområdet.
 
Pemsan har Rosanna ridit en del med graman i markarbete hemma.
 
På en av tävlingarna som jag var funktionär på så var det en flcka som ridit runt på en äng en bit bort med graman. Hon kom sen tvåa i klassen = en lokal LB. Först då det visade sig att hon var placerad var det ngn som protesterade, och hon blev av med sin rosett:(
Självklart ska man följa reglerna, men det finns ju väldigt måånga (o de ändras hela tiden). Så jag tycker att det kunde räckt med en tillsägelse, men...
Så det blir ingen graman i helgen.

City riding

Jag var ju i Istanbul och red för ngn månad sen. Passade då på att vara en natt i city och shoppa. Köpte en jättesnygg svart / vit skinnkavaj. Och sen red vi ett par dagar. Lantliv kombinerat med city.
Är lite inne på att sätta ihop ett antal cityriding weekends.
Med t ex Barcelona, Rom, Florens, Reykjavik och Dublin på programmet.
Vad tycker ni är det en bra ide´?
 
Endast 40 minuter utanför Rom har vi ett av våra mkt populära ridcenter.
 
Ena da´n kan man vara ute på rena landsbydgen och ha det mysigt och aktivt.
 
För att avsluta helgen med kultur i storsta´n.
 
Kan ju även vara ett bra sätt att locka med sig en kompis eller partner som inte e lika helsåld på hästar och ridning som en annan!?
Själv gillar jag både landsort och cityliv, trots att jag föredrar det förstnämnda om jag måste välja.
 
 

2 sötnosar söker nytt hem

Är det ngn som vill ha båda el en av dessa mysiga katter? de måste tyvärr omplaceras pga allergi och flytt.
 
Elvis och Daisy

Daisy är Mamma till Elvis och är 7 år gammal. Hon är en försynt kattdam som inte gör mycket väsen av sig. Hon är blyg och mjuk och fantastiskt vacker med sin vackra långa päls. Hon tar inte mycket plats och märks inte så mycket. Får hon ligga i knäet och mysa så blir hon lycklig. Denna kisse skulle trivas allra bäst i ett hem där hon inte så lätt hamnar i skymundan som hon lätt gör i en större familj med många andra djur. Daisy trivs bra som innekatt och har inte samma behov av aktivitet som hennes son Elvis.

 Elvis är en rejäl bit på 7 kg och 5 år gammal. Han är en otroligt stor personlighet och den mest sociala katt jag träffat. Alla blir kära i Elvis. Han pratar och svarar även då man pratar med honom. Han får aldrig nog av uppmärksamhet och att stå i centrum. Elvis trivs bäst om det händer lite och han får aktivering i form av att kunna gå ut en stund på dagarna. Båda älskar att vara ute och är goda råttjägare men har även varit innekatter i långa perioder. Båda är märkta och kastrerade, steriliserade och försäkrade.

 

 

Charmknutte

Cillen är mer vild än tam nu när han står i sjukhage-. Har massor av överenergi så vi ser alla fram emot snabbt tillfrisknande.
 
 

Hästtjejer - framtidens chefer och företagledare

 
Detta läste jag till min stora förtjusning i Svenska Dagbladet Näringsliv igår:)
 
Hästtjejer utvecklar oftare än andra ledaregenskaper som de har nytta av i arbetslivet.
Enligt en doktorsavhandling vid Luleå tekniska universitet tillåts kvinnor i stallet att utveckla både traditionellt manliga och kvinnliga egenskaper, vilket kan få positiv effekt på karriären.
Eftersom hästar inte är helt ofarliga tvingas tjejerna bli tydliga och bestämda, vilket i sin tur utvecklar en självbild av handling, mod, tydlighet och konsekvens.
I stallet hanterar kvinnorna stora hästar, lagar stängsel och reparerar vattenkoppar etc. Mod och handlingskraft premieras, något som utmanar traditionella könsmönster, säger författaren till avhandlingen Lena Forsberg till SVT.
 
 
 Finns inga begränsningar för vad man vågar som hästtjej!? haha
 
PS Detta är inte jag el ngn av mina vänner, vi har ju alltid hjälm när vi hoppar höjdhopp med bara grimma.
 
 

Rid dig lycklig

Känner du dig omotiverad eller utbränd?
Då är det dags att ändra på träningen. Anmäl dig till en tävling om du känner dig omotiverad och vips så finns det en anledning att boka en dressyrträning eller pallra sig iväg till en hoppträning (även om det tidigare känts mer lockande att krypa upp med en påse cheezeballs i TV soffan).
 
Vi kan klara det :)
 
Känner du dig stressad, ta en paus från alla målsättningar. Sadla hästen och ut o njut av naturen. Skit i om  den går på tygeln eller inte. Bara galoppera o njut av att vara ett med din häst o naturen. Då kommer ridningen att bli roligare igen.
 
Yihaa, en snabb galopp gör att man länner sig som 15 igen (bättre än vilken dyr antiagekräm som helst...)

Sugen på valpar

När vårsolen kommer ökar suget efter gossiga valpar.
Nu är Sasha 5 år och hennes "valpar" fyller 3 år i år. Minns tillbaka då de var 10 superbusiga vildbasar.
 
Åh, vad härligt det var, men även lite kaos (fast det har jag förträngt).
 
 
 

Kung i stallet:)

Ture är som en stor nallebjörn. Världens snällaste, en häst som gillar allt och alla.
 
Han älskar att kela:) och att ridas  och att busa i hagen....och är en fantastisk hopphäst:)
 
 Lycka är att äga denna superstora personlighet:)
 

"Fälttävlan är den ultimata sporten"

Det tycker Silver Saras storasyster Linda Algotsson, och jag håller verkligen med. Är så sugen på att säsongen ska sätta igång så jag får ut o tävla igen.
Nu under vintern var det ju meningen att jag skulle förbättra min dressyr o hoppning. Hoppningen har faktiskt gått framåt, även om jag fortfarande kämpar med att inte trycka av Q för tidigt.
Dressyren har det tyvärr inte hänt ngt med....Q har blivit rundare o finare i kroppen men annars har det inte hänt så mkt, tyvärr.
 
Men än finns det ett par månader kvar.....bara snön smälter bort från ridbanan så ska jag trimma:)

Solen är här:)

Nu finns det hopp om livet. Igår var det strålande sol hela dagen o även idag har den tittat fram.
Så igår red jag ut på både Nemo o Quattra. Hästarna var superfina bägge två. Speciellt Nemo som bara dansade fram och var såå avslappnad, åh vad härligt:)
 
Det bästa ( o sämsta ibland) är att han e så känslig, igår var det bara bäst:)
 
Var lite duktig sen o sprang 8 km, gick oxå ovanligt bra, måste fått energi från mina härliga hästar.
 

Om

RSS 2.0