Starta hästföretag

Jasmine  om Suget kommer med solen: Hej! Härligt, har faktiskt undrat över när du ska skaffa en egen.:) GÖR DET. Har en fråga du gärna får ta upp, går nu i funderinger att starta nåt typ av "hästföretag". Lite försäljning, utbildning inridning osv. Du har ju erfarenhet av detta. Vad tror du krävs? Typ av utb, anläggning startkapital/resurser osv.? Hade varit intressant och höra hur du ser och tänker på den saken. ps:Ni är kanonbloggare hela fam.ds.

Svar: Tack vad snällt:) Det första du bör göra är att göra en plan / budget för alla dina intäkter och kostnader. Hur många hästar du tänkt köpa in, vad de kostar att hålla, hur länge du tänker behålla dem och vad du tror att du kan sälja dem för. Var realistisk, både med kostnader o intäkter + tänk på att hästar tyvärr har en förmåga att bli skadade, så en buffert är viktig. Ett tips är att ha ett antal hästar för tillridning / försäljning som du inte äger, så får du en månatlig intäkt utan risk och sen kan du ha några egna (riskobjekt) som kan ge lite mer inkomster.
I början kan det vara bra att hyra ett antal boxar i någon annans anläggning, så att du kan se om det är detta du vill satsa på. Att jobba med hästar är ju ett dygnet runt jobb + ganska osäkert. Men brinner man för detta så är det fantastiskt kul, trots allt slit :) Lycka till.

Ett tips är att inte ta stora lån och för stora risker i början, utan bygga upp företaget sakta och tryggt. Kanske ha kvar ditt vanliga arbete ett tag parallellt med att du bygger upp hästföretaget.


Kommentarer
Postat av: anonym

hej hej ! vad har ni för hinder på er ridbana? vet du något ställer där det är billigt att köpa? :)

2011-03-14 @ 20:45:57
Postat av: nea

undra om du har hört det förut, men du liknar ann liwing rätt mycket!

2011-03-25 @ 19:59:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0