Varning för doping

Nu gäller det att hålla fingrarna ur burken:) Det finns ju så många mirakelsalvor för mugg, sår etc för att inte glömma alla snälla ryttare som vill smörja in kylgele och liniment för att våra små sötnosar ska må så bra som möjligt.
Nu är det 96 timmars karens på allt från Hästsalva med honung, liniment, balsam ch kylgele. Tveksamt hur det är med flygspray och diverse sårsalvor. Och tänk om man smörjt in stolparna i hagen med antibitmedel, det kan oxå ge utslag.
Så 4 dygn före tävling är det bara att paketera in hästen i bomull och isolera den någonstans, så kan du med gott mod låta dopingtesta din häst:) Sen att den är helt vild o galen efter denna isolering och har rivit vartenda hinder, det är en annan sak:)
Så lättast är ju att sluta tävla....då kan man sova lugnt. Men åhhh så trist.


Pemsan dopingtestades i februari och först förra veckan kunde vi andas ut. Att det ska ta 2 månader att få reda på resultatet kan jag inte heller förstå.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Glöm inte att man inte får ge de mat snart heller, då det "kan" innehålla/innehåller prestationshöjande medel. Jag blir såååå himla trött på det häääär!!! Vi har alltid gett våra hästar nypon, + att de äter de från buskarna i hagen. Så inte får vi släppa ut dom heller för att de ka bli helt säkert. Snart måste man sätta riktlinjer inom rimliga gränser. Man ska ABSOLUT INTE dopa sin häst varken utvärtes/invärtes med läkemedel utav ngt slag. Men vad jag inte förstår är varför man tex inte kan få hjälpa tex en äldre häst att hålla muskulaturen/lederna igång med naturliga ämnen som 1) finns i naturen - de kan äta de själva om de så vill (nypon tex, johannesört som liniment är skitbra, ffa till min häst som inte tål menthol/alkohol/arnika som oftast finns i andra liniment), 2) tillskott utav ämnen de producerar själva (tex glucosamin, allt extra som inte tas upp kissar de ju ut!! eller B-vitaminer).

2012-04-15 @ 14:22:19
URL: http://yellowisthenewblack.blogg.se/
Postat av: Lina

Men i ärlighetens namn tror jag att det inte syns på dopingprov om du smörjt in hästen med lite isbalsam. Men dom blir nog misstänksamma om din häst har fullt med blisterskorpor;)

2012-04-16 @ 08:45:01
Postat av: Maria

Var hittar man listorna över vad som inte är godkänt?

2012-04-16 @ 19:43:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0