Vild häst

Amanda  om Hos chiropraktorn: Hej! Har ni sett/kännt någon skillnad på pemberly sen ni började med det fodertillskottet? Funderar på att använda det till min ponny:)

Svar. Hej Amanda, hrm, vet inte faktiskt. Hon är fortfarande sur stundtals och sparkar och verkar inte tillfreds. Är oftast lugn och fin i traven men sparkar och är sur i galoppen, lugnar sen ner sig efter ett tag. Men det konstiga är att för några månader sen var hon lugn och fin mest hela tiden. Men hon är ju en mkt känslig typ av häst, så väder, vind och brunst kanske påverkar henne mer än andra. Det är ju tyvärr omöjligt att veta hur hon skulle varit om hon inte fått ngt tillskott. Speciellt b-vitamin är ju i varje fall ingen risk att  överdosera då hästarna bara kissar ut det de inte behöver:) Så det skadar ju inte att prova. Vad gör man inte för att försöka förstå och hjälpa våra älskade fyrbenta:)


Vår vackra mkt speciella Pemsan:)

Kommentarer
Postat av: Maja

Det ska tydligen vara extra mycket ston som är kinkiga just nu - antagligen pga värmeböljan som kom sent i år...

ALLA jag känner som har ston har problem med deras hormoner just nu. Min 4-åring är helt galen, näst intill mordisk!

Vi får bara hoppas att det går över snart nu när kylan kommer.

2011-10-19 @ 21:16:01
URL: http://majagoesirish.blogg.se/
Postat av: Michaela

Min häst är otroligt känslig nu när sommarpälsen släpps och allt, han blir då väldigt irriterad över att man tr på vissa ställen på hans kropp. Vet även en häst i stallet solm år efter år nästan blir lite oren vid päls släppning/sättningen :) kanske inte ar något med pem att göra men ändå intressant :)

2011-10-19 @ 21:57:00
Postat av: Anonym

Hej!

Mitt finska sto påminner vääldigt mycket om pemsan. Hon är likadan att rida, väldigt het och känslig, blir lätt studsig mellan hinder och då man hoppar bommar, kan stundvis gå lugnt i dressyren. Ställer sig ofta på bakbenen då hon inte tycker man ställer rimliga krav. Just nu är hon näst intill omöjlig att rida, bockar i galoppen och vid anridning till hinder då man skänklar eller rör skänkeln. Hon blir alltid EXTRA känslig just i oktober-november. Så har det varit nu dom senaste 2 åren. På sommaren är hon helt okej, speciellt då hon får gå i hagen dygnet runt men är aldrig riktigt lugn, som en kopia av pemsan. Blir lätt stressad samt spänd som en fiolsträng, mycket enmanshäst. Har provat mängder av preparat, har inte hittat något som hjälper, men vi har kunnat tävla ändå utan större problem, värre nu på hösten alltså. Hon är genomgådd av veterinär+fysioterapet etc och inga fel någonstans. Veterinären rekommenderade att man tar föl, då de kan lugna ner humöret. Hälsningar Jessi

2011-10-20 @ 18:01:19
Postat av: resumes

It is wonderful! I'd like to visit this place a lot

2011-10-23 @ 23:58:33
URL: http://perfectresume.org/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0