En ny utmaning med varje häst

Det som gör det så roligt o så svårt är att alla hästar är så olika. Speciellt om man köper hästar som redan har varit med om en del (vilket man ju inte vet ngt om). En del kan man ju gissa, men det behöver inte stämma.
En häst som vi köpte fick en av våra tränare för sig var barrerad, pga av att han sprag på sidan av ett hinder då han stod där. Det tror jag dock inte var sant, då jag stått bredvid hindren  många ggr o hästen har inte brytt sig.
Luna var rädd för att gå igenom trånga utrymmen (som tex stalldörren) då hon kom, men är man lugn så är hon inte rädd längre. Och en ponny som vi hade som var krubbitare, visade inget av detta då vi hade honom på lösdrift. I sitt nästa hem stod han på box och började krubbita igen.
Så har man en häst som beter sig konstigt el annorlunda så gäller det att analysera problemet o se om man kan förändra ngt själv el träna ngt speciellt för att få hästen att fungera bra ändå.
En ponny som vi hade sa ägaren inte kunde äta betfor, men hos oss åt hon det utan problem (hon kanske reds mer!?). En annan var tvungen att åka brett i transporten, vilket inte gick att träna bort, men då köpte vi en mellanvägg med plast längst ner o då blev hon lugn och vi kunde ha med 2 hästar ändå. En häst blev helt vild då han stod i egen hage. Fick han busa runt med andra hästar i en stor hage var han en dröm  att rida..... ja det finns massor av exempel.


Lycka är när hästen är avslappnad och har förtroende för sin skötare / ryttare:)

Man bli så glad varje gång man lyckas lösa ett problem och hästen blir lugn o trevlig både i hantering o ridning :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0