Status våra hästar

Anonym om Hoppning = mjölk...: härlig blogg!
kan du inte skriva en kort presentation om era hästar i stallet och hur de ligger till med alla just nu?
är lito kvar? hör aldrig något om honom längre

Svar: Tack, vad gullig du e :). För de stora hästarna var det blandat resultat 2010.
Ture
var tyvärr skadad hela året pga av "otur" vid bedövning av en nerv hos en veterinär + en veterinär som inte lyssnade på oss som känner hästen bäst (=fy, haha). Den tredje veterinären la bedövningen rätt + lyssnade o då var Ture skadefri inom 6 veckor. Men då han stått så länge har det tagit ett helt år, så nu missar han inomhus SM i Helsingborg = trist! Det vore kul om han hinner gå utomhus SM, vi får se om det är lämpligt annars blir det väl lite meetings under sommaren.

Zazou gjorde ett väldigt bra 2010. Från att ha startat 110 med förra ägarna (+haft föl) så gick hon 0:a i 130 nationellt. Vi tog det ändå lugnt o bestämde oss för att skippa Flyinge för unghästar o låta henne vila istället. Nu ska hon starta nästa helg och sen va med i allsvenskan div !. Planen är att få henne stabil i 130 cm o kanske starta 140 cm när det känns lämpligt.

Lito, gick 130 nationellt med ok resultat, hade sen problem med ett framben så han har fått vila hela vintern. Nu ska vi kolla honom i slutet av månaden o se hur han mår.

Luna är ny o ska starta lite lugnt om ngn månad, planen är att tävla henne 120-130 cm under våren o sen sälja henne. Hon har ju en fantastisk stam + är en supertrevlig individ

Nocke var jätteduktig 2010, startade enstjärnig fälttävlan och var med i elitlaget i hoppning. Ska starta 100 + 110 cm imorgon. Under 2011 hoppas vi starta 130 med honom.

Pemsan var oxå jätteduktig 2010, från att ha startat avd B 100 cm med Lina så kvalade hon lätt till MSVB med Rosanna. Planen för 2011 är att bli stabil i 110 och förhoppningsvis starta 120 under våren.

Ture med Mikaela när han kom 2:a i Scandinavium :) Hoppas att få se honom där igen:)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Så tråkigt med skadade hästar, men om man ska se något positivt i det så är det nog skönt att haft en mindre häst att rida när det har varit så kallt som det varit nu i vinter. Det är Aldrig kul med skador, men du förstår hur jag menar! Hoppas det går bra nu med honom!

2011-03-08 @ 01:49:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0