Igår veterinären, i dag = hovslagare

Gårdagens veterinärkoll av några av våra hästar gick super. Alla hästar mådde bra :). Zazou o Pemsan var upphetsade av all blåst och  svävade fram i fantastisk trav under böjprovet. Zazou bockade o busade oxå o tyckte att livet var allmänt kul. Pemsan som brukar var rädd om sina bakben skötte sig exemplariskt så veterinären kunde även böja dessa. Kanske för att Rosanna håller på o stretchar henne efter träningen.
Så nu vet vi att det bara är att tuta o köra på tävlingsbanan. Ture mådde oxå bra:) så nu ska han sakta börja få hoppa högre.

Idag ska Zazou skos = lika spännande varje gång. Nu ska vi prova lugnande medel under tungan. Vore toppen om vi slapp ge henne en spruta som tidigare.



Som synes finns det mkt energi denna vackra "dam".

Kommentarer
Postat av: Anonym

När de är så "vilda/på tå" kan det vara bra att ge dem lite lite lugnande så man får ett rättvist resultat, de kan annars spänna upp sig och som du sa sväva fram, och då syns inte en hälta som annars kanske hade synts. Hoppas det går bra hos hovis, gelen under tungan är bra!

2011-03-25 @ 11:22:09
Postat av: Amanda

Intressant, kollar ni och böjer era hästar då och då bara för att kolla att de mår bra? Eller har ni haft misstanke om att det vart något med hästarna?

2011-03-25 @ 12:57:40
Postat av: Hanna

Ungefär hur mycket ligger det på att ta ut veterinären för en "genomgång" av hästen? Skulle vara roligt att kunna jämnföra lite osv :)

2011-03-25 @ 19:35:14
Postat av: Angelica

Hej, va ar det for gel ni ska prova och va heter den? Jag kan inte heller sko min hast utan lugnande och maste ta ut vet varje gang = inte kul att behova ge varje gang och dyrt. Jag bor I UK men forhoppningsvis har dom samma typ av grejjer har :)

/Angelica

2011-03-25 @ 19:35:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0