Att låna häst

Hanna om Härligt väder: Undrar lite det här med att låna häst. Många är ju inte så intresserade av att låna ut sin häst om den är till salu. Hur har ni gått tillväga? Vad för typ av avtal gör ni och hur ni går tillväga för att få låna hästen som egentligen är till salu? Berätta gärna lite. Tack för en toppenblogg!

Hej Hanna, tack:) Faktiskt så föredrar jag att äga våra hästar, men ibland har det slumpmässigt blivit så att vi lånat. I de fallen har det varit lite olika överenskommelser. Första gången vi lånade häst var Samantah, en fantastisk liten B-ponny.


Mickis kom 6:a i SM på denna enögda lilla ponny på 120 cm i mankhöjd:)

Ägarens dotter hade växt ur henne, så Eva som ägaren heter fick låna vår b-ponny Silver o ta föl på henne. Så vi bytte helt enkelt ponnier för en tid. Några ggr har vi köpt hästar som inte gått igenom besiktningen ua, har då fått låna de t.ex 2 månader för att sen besiktiga om dem.

Sen har vi haft lite samarbeten med uppfödare och hästhandlare, som velat ha hästarna tävlade och sålda. Då kan man tänka sig lite olika upplägg. Att man tex bestämmer ett värde på hästen först och sen delar på kostnaderna och den ev. vinsten då hästen säljs.

Allt har skett via kontakter, är själv inte så förtjust då folk mailar o vill låna de hästar man har till salu. Mitt tips är  att sätta ut en egen annons om att du vill låna häst och vad du kan erbjuda hästägaren eller prata med alla du känner o sprida budskapet om att du finns :) Lycka till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0