Köpa häst på Irland

Linda om Irland - den gröna ön:): Hej! Vad gäller för regler när man importerar hästar från Irland? Vad kostar det samt hur mycket får du betala för en häst som är rätt ung men ändå har lute erfarenhet av terräng? (Har själv varit där och jobbat så jag vet hur underbara de är... Nu vill man bara ha en här hemma) :-) Tack!

Svar: Hej Linda, håller verkligen med:) Det är superlätt att importera en häst. Man kontaktar ett transportföretag så fixar de alla papper. Ibland har hästhandlaren på Irland kontakt med ngn transportör o då fixar de den delen oxå. Det kostar ca 10000:- att få dem till mellan Sverige, ngt billigare till södra. Just nu så är ju ekonomin dålig på Irland, så man kan få en ung häst med jakterfarenhet från ca 30000:-. Sen är det ju med hästar att det finns alla pris och man får (ofta) vad man betalar för. Men 50-60000:- kan man nog få en som även tävlat litegrann.
Kommer ihåg en gång som jag spanat in en häst som mette Magi, fem år och med både bra hopp o gångarter. Men när jag kom till Irland en vecka senare, så hade priset ökat från 50 till 100000:-, då den vunnit en debutantklass i fälttävlan.
Så jag kom hem med Clover istället, som inte var lika tjusig, kostade 60000:- och hade tävlat 110 cm o debutant fälttävlan.

= Världens bästa häst, letar verkligen efter en ny likadan, gu´va´kul vi hade ihop.

När jag tävlade henne var hon som en maskin i terrängen. Det var bara att stoppa i poletten så gick hon runt banan precis inom maximitid. Dressyren blev faktiskt bättre o bättre den oxå, trots symaskinstrav (fick aldrig till ngn mellantrav). I hoppningen var hon snabb o vändbar, tävlade 120 cm.
Nu bor hon i England = berest dam och har fått föl.

Kommentarer
Postat av: Linda

Tack för ditt snabba svar! Det låter ju inte alls orimligt.. Det blir till att söka upp sina gamla kontakter och åka över o kika, förmodligen framåt våren. Kan hända att jag mailar dig igen längre fram... Tack för hjälpen!

Mvh Linda

2011-07-02 @ 11:08:49
Postat av: Sofia

Hej Viveca

Tack för en jätte fin blogg. Varför valde du att sälja Clover?? Du skriver mycket om den hästen och hur mycket du tyckte om hästen.

Sofia

2011-07-02 @ 12:47:22
Postat av: Fanny

hejsan :) undrade just att importera hästar från Irland, har hört att det är otroligt fina hästar som just kommer därifrån.

Har du bra kontakt med folk som säljer hästar på Irland?

2012-01-23 @ 14:38:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0