Hur bra e hästen?

clara om Att köpa häst: Jag tycker det svåra är att bedöma vilken nivå hästen är på. När man läser resultat som kan vara dåliga eller blandade. men sen när man testar hästen så känns det bra och ägaren säger att hästen är duktig. Vilket tycker du man ska gå på?

Svar. Hej Clara, javisst är det svårt att veta. Ibland kan resultaten se ganska dåliga ut men det kan ändå vara en riktigt fin häst. Skriv ut hästens resultat o fråga ägaren specifikt varför de varit så ojämna. Det kan ju finnas en vettig förklaring. Vi hade t ex en häst tidigare som vi funderade på att kvala till unghästchampionat, o om den rev ett hinder så utgick vi, då vi inte ville slita på den i onödan. Så resultatet såg ju mkt sämre ut än det egentligen var. Förut stod det ju utgick vid de fallen men nu står det ju 999 oavsett om ryttaren väljer att utgå el om hästen är utesluten.
Sen är det bra att få se flera filmer från tävling, även på de ggr när resultaten är dåliga. Testa gärna hästen på annan plats än hemma oxå om du är osäker.
Många ggr ser man en superfin häst på tävling som får ganska många fel men som ändå ser väldigt lovande ut. Så om man bara tittar på resultaten kan man faktiskt missa en fin häst. En bra mix av resultat, ägarens trovärdighet och ens egen känsla tycker jag är det bästa:) 


Den här danska hästen la jag ett bud på men den gick tyvärr inte igenom besiktningen.


Tänk på att om ni köper en häst/ponny från Danmark så är deras klasser 10 cm lägre än våra. Så MSVB är tex bara LA. Vet många som tror sig ha köpt bättre häst än vad de egentligen gjort.

Kommentarer
Postat av: Sofie

inte bara Danmark, utan även Norge :)

2011-07-26 @ 23:39:11
URL: http://sofiegarberg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0