Elen spökar

Vi har en busig ponny i vårt stall. Han är världens snällaste, men har 0 respekt för el. Jag o hans ägarinna har nu hållt på i tre dagar med att försöka sätta sprutt på elen, så att han ska sluta med att dra rakt igenom staketen.
Vi har nämligen en valack och en stohage. Han har bra killkompisar i sin hage men tror att "gräset e grönare" hos tjejerna, trots att det just nu är vitt överallt.
Så varje dag spränger han två staket. Ja, nu har vi i varje fall gett upp och flyttat honom till stohagen, håll tummarna för att han håller sig där.



Har just nu läst att man ska jorda med 2-6 jordspett o vi har bara ett problemet är dock att få ner det nu när det är stenhårt i marken. Några tips?

Kommentarer
Postat av: Anonym

hade samma problem med en kompis ponny, har inte löst det heller!

2011-01-31 @ 15:50:07
Postat av: Maria o Pearl - Jumping For Life

hade samma problem med en kompis ponny, har inte löst det heller!



2011-01-31 @ 15:50:38
URL: http://jumpingforlife.blogg.se/
Postat av: Addi

Det är nog inte den billigaste lösningen, men den är enligt utsago väl fungerande. Montera Polarbandet som funkar även i snö och is:http://www.gilo.nu/elstangsel-franska-elbandet-och-polarbandet/polarband-vinterband/20

2011-01-31 @ 17:48:33
URL: http://addi2.bloggplatsen.se
Postat av: sofia

ingen snö på tråden då? det är ju väldigt vanligt att den understa tråden hamnar under "snönivån".. hoppas hästen inte rymmer något mer nu när den är med flickorna ;)

2011-01-31 @ 18:06:30
Postat av: Anonym

Om hästen smiter ut på samma ställe så skulle jag koppla bort elen i resten av hagen och försöka få riktigt bra fart på elen just på det stället. Kan vara värt att byta till nya trådar så att det inte är några knutar också. När han fått respekt kan du koppla tillbaks resten av hagarna på aggregatet igen och sedan upprepa om du märker att han får dålig respekt igen. Det har funkat för mig i alla fall =) Om du vill få ner jordspett i marken nu så kan du prova att hälla varmvatten så att marken tinar upp. Det är inte så djup tjäle i år eftersom det kom snö så tidigt. Lycka till!

2011-02-01 @ 09:33:35
Postat av: Anonym

Ett tillägg till mitt redan så långa inlägg är att koppla bort undertråden så att det enbart är el i övertråden,så att undertråden inte ligger mot snön och tappar kraft. Bättre att ha bra fart i en tråd, än halvdålig i två trådar tänker jag. Men det beror ju såklart på hur små hästar man har också...

2011-02-01 @ 09:36:27
Postat av: Jonna

Hejsan,

Jaghar en sto på 5 år som jag håller på att utbilda men tyvärr så har hon fått skav i mungiporna av tvådelat bett med lösa ringar och jag har aldrig gillat tvådelat(för hårt). Hon har väldig mjuk mun och känslig men brukar tugga på bettet under arbetet. Det finns så många olika bett idag och jag har ingen aning vilken jag ska satsa på!??

Så jag tänkte kolla om du har någon ide??:))

kram Jonna

2011-02-01 @ 12:06:57
URL: http://lalleryd.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0