Import häst

Caroline om Grevagården Christmas Show: Håller tummarna för en lyckad helg! :) Har en fråga; Ni har ju köpt hästar från utlandet, har förstått att det funkat bra. Undrar hur ni gör när hästen väl kommit fram till er gård. Står den avskillt först, går i egen hage osv? Är alla hästar "alltid" vaccinerade som man köper från Oliver tex? Du har kanske skrivit ett tidigare inlägg om hur ni brukar göra, hela processen så att säga från provridningen till att hästen är hemma? :) Tack för en toppenblogg!

Hej Caroline, tack:) När man importerar en häst så är det ju klart bäst om man kan separera den från de andra hästarna både gällande stall o hage ett par veckor. Då det kan vara risk för smitta. Men vi har ju bara ett stall, så det fungerar inte för oss. Vi behandlar dem som vilken nyinköpt helst som helst. Dvs de får gå i egen hage i ngn vecka, så att de får samma lukt som de andra + kanske hunnit träffa de andra lite i stallet, på uteritter etc. Sen beroende på vilka hästar vi har i hagarna så får de komma in i de hagar som de ska stå i. Ibland  låter jag dem träffas två och två och ibland direkt ut i flocken. Försöker såklart göra allt för att undvika skador. Alla hästar har inte varit vaccinerade, men då är det bra om de vaccinerar i t ex Irland i samband med veterinär besiktningen, så är i varje fall första vaccineringen gjord. Lycka till:)


Lite småpirrigt då jag släppte in Nemo i vallackhagen, men det gick super, ingen fick minsta skråma.


Nemo blev snabbt kompis med Quattro.


Det är kul att se alla fantastiska gångarter hästarna har då det kommer en ny kompis. Alla svävar ju runt i värsta passag och ökade trav etc. Så det verkar finnas oanade dressyrtalanger i alla hästar, svårigheten e ju dock att få fram dem igen under ryttare....


Kommentarer
Postat av: Caroline

Tack för ett bra svar! :)

2011-12-12 @ 20:24:28
URL: http://littleworldof.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0