Homeopati

Jag har testat att skicka in hår från mina hundar och fått det analyserat. Verkar faktiskt riktigt bra. Hörde talas om en idrottsman som en gång i halvåret skickade in lite hår för att se om ngt fattades honom, tog sen tillskott om ananlysen sa att han hade brist på ngt ämne. Slapp på det sättet ta massa tillskott som hans kropp egentligen inte behövde.

Vi som äger tävlingshästar har ju en förmåga att stoppa i hästarna allt möjligt, så att de verkligen ska vara i toppform. Om detta fungerar så skulle det ju faktiskt vara bättre att skicka in lite hår regelbundet o ha helkoll på hästens upptagningsförmåga av olika ämnen. Och om man behöver ge den ngt tillskott.


Pemsan var ju väldigt stel i sina muskler för ngn månad sen och vi proppade i henne fullt med B-vitamin etc och hoppades på att det var detta som fattades henne, det hade ju varit intressant att veta om det verkligen var det.

Är väldigt nyfiken på om ngn har testat detta på sin häst och om det gett effekt?


Kommentarer
Postat av: Anonym

B vitamin fungerar ju inte, har den brist på det är det något fel. Det är en myt att de behöver B vitamin, bara att läsa på nätet om det. Däremot så är magnesium bra att ge för stela muskler. Sen finns det så mkt som de kan få för mkt av med, tex hur många har koll på mineralerna i sitt vattnet? Ger man sen tillskott av något med som kanske redan finns mkt av så blir det bara fel.

2011-12-16 @ 17:17:09
Postat av: Elin

Om det inte hjälper... Varför ger då veterinärerna det vid sådana tillfälle som tex Pemsan? Har haft veterinärer (olika) som vid flera tillfällen sprutat mina hästar med det

2011-12-17 @ 00:44:37
Postat av: Anonym

det är lite skillnad på att spruta förstår du. behövs det , ja då behövs det nog. Läs på om de senaste rönen ang B vitamin så förstår du :)

2011-12-17 @ 12:32:37
Postat av: Maja

Som någon nämnde ovan så är magnesiumbrist den vanligaste orsaken till stela (och ibland ömmande) muskler. Får hästen i sig rätt mängd magnesium kan det vara så att en allt för hög dos Kalcium gör det svårt för kroppen att ta upp magnesiumet = magnesiumbrist fast det inte syns på papper.



Hoppas hon blir bra och att ni hittar källan till problemet!

2011-12-17 @ 20:12:41
URL: http://majagoesirish.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0