Hos veterinären

Många undrar var Lito håller hus. Han bor här fortfarande, men har varit lite halt fram. Så nu har vi gjort en ordentlig utredning med magnetröntgen, ultraljud och vanlig röntgen.


 

Här var han på ultraljud, snällare häst få man leta efter :)

Efter alla dessa undersökningar kom veterinären fram till att det fanns gott hopp för framtiden. Det var inget allvarligare fel på honom. Så nu ska han behandlas och skos på ett annat sätt :)

Längtar efter att se honom på tävlingsbanan igen.

Lito i full action.


Kommentarer
Postat av: Cherie Mårtensson - Vägen mot tjejmilen 2012

Skönt att det inte verkade vara något allvarligt som håller i sig. Härligt att läsa att det finns människor som gör ordentliga utredningar på sina hästar!

2011-04-19 @ 16:03:02
URL: http://cheriemartensson.se
Postat av: Carolin

Hur många stora hästar har ni? Är alla mickis tävlingshästar? :-)

2011-04-19 @ 16:47:30
Postat av: elin

Härligt!! hoppas behandling och rehab går bra också så han snart får vara med igen. Håller tummarna för fina Lito! :)

2011-04-19 @ 16:48:35
Postat av: Nina

Jag tycker det är så himla fräckt att man faktiskt kan "sko" en häst "frisk".Min hovslagare jobbar på ett djursjukhus och har berättat om så många hästar som varit halta, markerat vid olika prövningar och sen blir de friska för att sedan återgå till att bli halta.De har varit utredningar efter utredningar och i många fall så har det tydligen slutat med att man justerar hästens skoning.Och igentligen, är det så himla konstigt? Jag mena, har jag ont i ryggen så tror jag ju givetvist att det är något i ryggen som är knas. Hur många gånger tittar man efter hur ens joggingskor och dylikt ser ut? Ofta är de nerslita till tusen och när man väl köper nya så gör det underverk för ryggen.Livet är väl ändå rätt fantastiskt. Hoppas nu Lito blir bättre i sitt ben.

2011-04-19 @ 20:04:16
Postat av: elin

Hoppas det blir bra nu så han får komma igång :) Vet hur det är att ha en envis hälta, b.la en ponny vi hade som hade böjprovs reaktioner fram och gav sig inte... Inget på röntgen visades, men gjorde en special röntgen och visade sig att hon hade en ligamentskada. Samma med min andra ponny som hade en hälta bak som inte gav sig, så vi behandlade till slut hennes rygg hos DR. Nolting och blev bra i benen oxå utan behandling när ryggen gav sig. Hoppas det blir bra nu =)

2011-04-19 @ 20:04:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0