Tankar kring att visa upp häst

Nu ska vi ju sälja Joey, det är många som ringt och idag kommer första spekulanten.
Vi brukar alltid ta in hästen och borsta honom först. Det är inte så kul om man som spekulant ska börja med att gå ut i en lerig hage. Ofta har man rest långt och har inte så mkt tid.
Sen får kunden se hästen utan sadel och skydd + hur den beter sig när man hanterar den i stallet. Vi var och tittade på en häst en gång som redan var sadlad och klar. Fick en smärre chock då vi såg honom "naken" vid ett annat tillfälle då han var super svankryggig.
Därefter visar vi upp hästen på den nivå som vi skrivit i annonsen. Föredrar att en ryttare som känner hästen visar upp den då man ju ser hästen från sin bästa sida.
Sen kan spekulanten provrida, en del vill hoppa högt och klarar de av hästen så går ju det bra, men många kanske hoppar lite lägre då de ju inte känner hästen.



Joey är verkligen en trevlig ponny både hemma o på tävlingsbanan så jag hoppas verkligen att han hamnar rätt.

Vi försöker verkligen göra vårt bästa, så att hästen kommer till rätt ryttare. Men både att sälja och köpa häst är ett vågspel. Det är så många okända faktorer som spelar in så det kan faktiskt ju gå hur som helst, hur noga man än försöker vara både som köpare och säljare.

Kommentarer
Postat av: Maja

När jag provred min häst (2 ggr) så var hon alltid färdig att sitta upp på i ridhuset när vi kom. Det var första hästen vi köpte så vi tänkte inte så mycket mer på det.

När vi tog hem henne visade det sig att hon hade svårt att stå still på gången, på gränsen till sadeltvång (pga fruktansvärt dåligt tillpassad sadel) och shivering i ena bakbenet.

Nu spelade det inte så stor roll eftersom det var en så bra häst, och vi skulle inte ha lämnat tillbaka henne pga det, men det hade ju varit lite schysstare av både säljare och köpare att vara ärliga från början.

Det kan leda till så onödiga konflikter annars...

2010-09-10 @ 19:01:31
URL: http://majagoesirish.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag antar att du syftar på Bob Marley som den svankiga hästen? :)

2010-09-10 @ 22:21:23
Postat av: sofie

hej!

det tränset Joey har (the differense), hur mycket kostade det?

jag hittade det på equalityline.se och funderar på att köpa det eftersom den verkar ha en mycket bra funktion!

men det står inga priser på hemsidan, så jag undrade om du kanske visste det..? :)



jättebra blogg du har, föresten!

2010-09-14 @ 17:27:13
URL: http://sofieocholivia.blogg.se/
Postat av: Gfrkare

Hej! Snubblade in på eran blogg och såg att ni haft joey, som nu som sagt karro äger. Och vill bara meddela att han har det super bra och trivs kanon både i stall, med karro och sina boxgrannar. Jätte fin och trevlig häst som passar karro som handen i handsken!

2011-07-06 @ 00:29:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0