Inomhus - problem

Karro om Still Oslo horse show:
Hej, skulle du kunna svara på den här frågan i din blogg?
Min häst har börjat vägra när vi tävlar i ridhus. Vissa hinder går bra men vissa inte. Verkligen inte murar och vattenmattor.
Vår första tävling var utomhus i semptember och då var vi felfria, (det var på roslagens) och hoppade han slotthindret, hästhindret och ja alla hinder! Nu har han börjat vägra ut sig.. Det känns inte som att han tycker det är lika kul heller att åka iväg.. Fast han älskar att hoppa, han har jättefin teknik och hoppar med mycket kraft och alltid öronen framåpt. Min tränare säger att han försöker bestämma och därför han testar att vägra. Men han hoppar ju alltid annars utom i ridhus. Igår var vi på en PAJ och då fick man försöka hoppa tills man kom runt och då kom vi runt men han vägrade kanske 4,5 gånger på vissa hinder.
Har du något tips?

Svar: Hej Karro, först skulle jag ta ut en veterinär och kolla igenom honom ordentligt. Så att du kan utesluta att han har ont. Vi har haft hästar som varit halta på flera ben o då känner man det inte. Om han är helt frisk, så skulle jag försöka åka till så många olika ridhus som möjligt och hoppa alla tittiga hinder som finns. Det ska först vara lågt o lätt, och när det går bra kan du höja. Hellre ofta o lågt (men läskigt). Man kan ta vanliga pappkartonger och ställa under hindren så bli det en ny sorts mur + lägga jackor o påsar o vad som helst under hindren så blir det olika varianter av vattenmattor. Det gäller att vara påhittigare och mer uthållig än hästen. Till slut orkar han förhoppningsvis inte bry sig. Lycka till:) + berätta gärna hur det går.



Foto från vårt hoppcenter i Danmark.

Inomhus kommer alla hinder mkt närmare och det är mkt trängre så det är inte ovanligt att hästar står emot mer och beter sig annorlunda än under utomhussäsongen.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Vet hästar som inte velat hoppa i ridhus eftersom de tycker det är instängt (klaustrofobiskt?) och att de tyckt att underlaget är för hårt eller mjukt (Jämfört med ute-bana).. Även det kan ju vara en liten varningsflagga att hästen har ont någonstans, tyvärr.

2010-10-19 @ 23:52:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0